Huidverzorging is dé basis van een mooie huid en dus ook een mooie make-up look. Sinds ik het merk Mario Badescu heb ontdekt ben ik daar helemaal wild van. In dit artikel vind je een aantal van mijn favoriete producten van het merk. Have fun!

MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU

MARIO BADESCU

Misschien heb je nog niet gehoord van het merk Mario Badescu want in Nederland is het nog niet heel erg bekend. Toch bestaat het merk al sinds 1967 en is dus 50 jaar oud dit jaar!
Mario Badescu specialiseert zich in acné problemen en anti-veroudering. Iets waar we allemaal mee te maken krijgen. Het merk is daarnaast ook dierproefvrij en wordt in Nederland verkocht bij  Cosmania.nl.

Er is zoveel keuze, hierbij mijn favorieten om het je iets makkelijker te maken

Ik heb het merk enige tijd geleden ontdekt en mijn huid gaat er zó goed op. Zelfs tijdens het moment van de maand zijn mijn huidproblemen minimaal.
Het merk heeft een heel groot assortiment dus is het nogal lastig om te kiezen wat je wilt proberen. Ik heb het je iets makkelijker gemaakt door mijn favorieten op een rijtje te zetten. In dit artikel vind je de Enzyme Cleansing Gel, de Glycoloc Foaming Cleanser, de Glycolic Gel, de Oil Free Moisturizer en de Drying Lotion.

ENZYME CLEANSING GEL

MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU

We beginnen met het reinigen van de huid. Zoals je je skincare routine uiteraard ook begint.
Ik start met de Enzyme Cleansing Gel die verkrijgbaar is in 236ML (€17) en in 472ML (€29).
Dit is de meest geliefde cleansing van het merk en is een niet schuimende gel die geen zeep en olie bevat maar toch grondig de huid reinigt.
De gel reinigt make-up, vuil en olie en droogt de huid niet uit, daarom is deze dan ook geschikt voor alle huidtypen en zacht genoeg voor een droge huid.
In de gel zitten ingrediënten als papaya en grapefruit-extracten die zorgen voor een zachte peeling van de huid. Hierdoor voorkom je dus ook weer acné en mee-eters.
Deze cleansing is geschikt voor dagelijks gebruik.

MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU
MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU

Mocht je nieuwsgierig zijn naar alle ingrediënten dan kun je op de foto hierboven klikken. De foto wordt dan groter waardoor je de tekst kunt lezen.
Door naar mijn mening. Dit is de kleinste variant van de cleansing gel maar ik vind hem evengoed nog echt heel groot. De fles heeft een makkelijk tuutje die naar boven geschoven kan worden zodat je niet teveel product gebruikt. Je hebt dan ook niet zoveel nodig voor het gezicht.
De geur vind ik in de eerste plaats zalig. Daarom houd ik ook zo van het merk Mario Badescu. Het ruikt allemaal zó lekker. Het ruikt schoon maar ook weer natuurlijk op een frisse manier. Echt heel erg lekker.
Wat ik wel vreemd vind aanvoelen is dat de gel niet schuimt. Hierdoor krijg ik het gevoel dat mijn gezicht niet schoon wordt. Als ik hierna met een watje en een lotion over mijn gezicht ga is mijn gezicht wel gewoon schoon. Het is gewoon even wennen om een niet schuimende cleanser te gebruiken.

GLYCOLIC FOAMING CLEANSER

MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU

De volgende reiniger is de Glycolic Foaming Cleanser en zit in een fles van 177ML voor de prijs van €20.  Deze cleanser is geschikt voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid.
De cleanser schuimt, zoals de naam al zegt, en is een combinatie tussen een diepreinigende cleanser en een peeling. Het verwijdert ophopingen van dode huidcellen, make-up en vuil en het zorgt ervoor dat verkleuringen (pigmentatie, rode vlekjes en littekentjes) worden verminderd. Verder heeft het een kalmerend effect.
Het verschil met een reguliere cleanser is dat je deze 2-3 keer per week gebruikt in plaats van een peeling of een scrub. Niet geschikt voor dagelijks gebruik dus.

MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU
MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU

Deze cleanser oogt ook op het eerste gezicht als een gel maar begint wel behoorlijk te schuimen als het in aanraking komt met water. Lekker!
De geur van deze cleanser vind ik ook lekker ruiken, iets natuurlijker en het geeft me een schoon gevoel.
Zelf gebruik ik deze cleanser om de 3 dagen in plaats van een reguliere facewash en heb totaal niet het gevoel dat het hetzelfde is als een scrub of een peeling. Juist omdat het zo zacht is. Toch merk ik erna dat mijn huid wat zachter aanvoelt. Love it.

GLYCOLIC GEL

MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU

Uit dezelfde Glycolic lijn is dit de Glycolic Gel. Deze zit in een flesje van 59ml en kost €30. Een klein flesje maar wel een wat hogere prijs. Ook deze is niet bedoeld voor dagelijks gebruik dus je doet hier ook vrij lang mee.
Wat de glycolic gel doet vind ik zelf heel interessant. Het is een olie-vrije gel op basis van glycolzuur die de opbouw van dode huidcellen tegengaat waardoor heel veel huidproblemen worden verminderd.
De verstopte en vette huid wordt zichtbaar helderder, mee-eters worden minder en een ruwe en doffe huid is gone. Ook zorgt de gel voor een snellere celvernieuwing.
Let op: de gel wordt niet geadviseerd in combinatie met medicatie tegen acné problemen, op open plekjes en ook niet voor de gevoelige huid.

MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU
MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU

Deze gel is echt mijn held! Als ik last heb van uitbarstingen, pukkeltjes of een ruwe huid dan doe ik deze gel op voordat ik ga slapen en de volgende dag, zonder gelul, is mijn huid veel beter! Zelfs de pukkeltjes zijn weg (ik gebruik dan ook de dring lotion die straks aan de beurt komt).
De gel heeft niet echt een heel lekkere geur, het ruikt vrij neutraal en trekt snel in de huid. Ik breng het altijd aan na mijn nachtcrème.
Het mag maar 2-3 keer in de week worden gebruikt dus daar houd ik me aan, tenzij ik een noodgeval heb waar mijn huid écht flawless moet zijn de volgende dag..
Dit product is écht een aanrader voor mensen met een probleemhuid. Yes, I told you!

OIL-FREE MOISTURIZER

MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU

De Oil-Free Moisturizer is in verschillende soorten te krijgen. In een SPF15, een SPF30 en zonder SPF. Het flesje bevat 59ML en de prijs gaat van €23 (zonder SPF) tot €34 (SPF30).
Het is een lichte, dagelijkse moisturizer voor de gecombineerde, de vette en de gevoelige huid die (als je de variant met SPF hebt gekozen) ook bescherming biedt tegen de zon.
De formule is collageen rijk en beschermt de huid tegen vochtverlies en houdt de huid glad en gezond zonder het gebruik van zware oliën.
Verder is de moisturizer non-comedogeen waardoor het geen puistjes en mee-eters veroorzaakt.

MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU
MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU

Deze moisturizer is IDEAAL om in de ochtend te gebruiken omdat het heel snel intrekt. Hierdoor kun je erna direct je make-up aanbrengen.
De moisturizer voelt inderdaad heel licht aan en ruikt neutraal. Eén van mijn favoriete ochtend producten!

DRYING LOTION

MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU

Dé lifesaver waar ik al eerder over heb geschreven. Namelijk de Drying Lotion die 29ML bevat en €18 kost. Hier doe je echt eeuwen mee trouwens.
Het is hét wondermiddel tegen puistjes. Het belooft je puistjes (zelfs de grote) te doen verdwijnen na één nacht.

MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU
MIJN FAVO SKINCARE MERK: MARIO BADESCU

Ik kan je sowieso vertellen dat ik echt HOU van de drying lotion en het mijn held is in periodes waarin ik liever binnen zou blijven.
Ik heb eerder een review over de dyring lotion geschreven en die kun je hier lezen. Die is namelijk heel uitgebreid!

VERKRIJGBAARHEID

De producten van Mario Badescu zijn allemaal te koop bij Cosmania.nl. Het assortiment is echt huge dus als je er niet uitkomt dan staan ze bij Cosmania vast wel klaar om je te helpen met de juiste keuze te maken.

Nu is het zo dat ik echt wild ben van dit merk en nóg meer producten aan jullie wil laten zien dus dat ga ik deze week nog doen. Dan komt er een Mario Badescu Faves part 2!

Heb jij het merk Mario Badescu al eens uitgeprobeerd?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May