100% natuurlijk, een deel van de opbrengst naar het goede doel en te gebruiken voor heel veel dingen. Klinkt als een heel fijn en mooi product. De Bodyshop heeft het. De Amazonian Balm is het nieuwe pareltje van dit merk en is forever against animal testing. Meer informatie over deze balm vind je in het artikel!

BODYSHOP

Ik ben een fan! Want de producten van The Bodyshop zijn altijd diervriendelijk, wat me sowieso al heel erg aantrekt en ook zijn de producten zo natuurlijk mogelijk, zo niet volledig natuurlijk.
Zo ben ik heel lang fan geweest van de oliën die ik in mijn haar aanbracht en gewoon 3 dagen lang bleef ruiken. Loved it. Vandaag ga ik het nieuwste huidverzorgings- pareltje reviewen. Namelijk de Amazonian Balm.

AMAZONIAN BALM

BODYSHOP & HET GOEDE DOEL

De Amazonian Balm is een multitasking beauty essential met een geweten. De balm is gemaakt van ingrediënten die 100% van natuurlijke oorsprong zijn en heeft een olierijke textuur waardoor het perfect te gebruiken is voor bijvoorbeeld de verzorging van tattoos (yes, daar heb ik er zat van) en huidoneffenheden.
De balm heeft een verhaal dat begint in het hart van het Amazone-regenwoud. De locals gebruiken daar al eeuwenlang natuurlijke ingrediënten bij het verzorgen van de beschadigde of de getatoeëerde huid.
De balm is 100% vegetarisch, bevat geen siliconen, minerale olie, paraffine of kleurstoffen.

Iedere verkochte balm draagt bij aan het beschermen van bedreigde diersoorten!

Elk verkochte balm draagt bij aan de bouw van bio-bruggen en het beschermen van bedreigde diersoorten. Ook ondersteunt het de lokale gemeenschappen die helpen bij het aanreiken van deze natuurlijke ingrediënten.
Een Amazonian Balm Multi-Purpose potje kost €11 waarvan €1,50 rechtstreeks naar bovenstaand doel gaat!

DE INGREDIËNTEN

BODYSHOP & HET GOEDE DOEL
 • COMMUNITY TRADE BIOLOGISCHE BABASSU-OLIE
  Afkomstig uit Maranhão, Brazilië. Is rijk aan lipiden, extra hydraterend, voedend en beschermend voor de huid barrière. Wordt traditioneel gebruikt voor de droge en jeukerige huid.
 • BIOLOGISCHE ANDIROBA-OLIE
  Afkomstig uit Maranhão, Brazilië. Ook rijk aan lipiden en heeft een kalmerende werking. Wordt traditioneel gebruikt voor het kalmeren van de onrustige huid.
 • BISABOLOL VAN DE CANDEIA-BOOM
  Onttrokken van de bast van de candeia-boom en wordt traditioneel gebruikt voor het kalmeren en beschermen van de huid.
 • ZONNEBLOEMOLIE
  Geperst uit zonnebloempitten. Staat bekend om de hydraterende en balancerende werking op de huid.
 • COMMUNITY TRADE-BIJENWAS
  Afkomstig uit Kameroen. Bijenwas is een natuurlijk, verzachtend middel dat boordevol ingrediënten zit die de huid helpt om vocht vast te houden.
 • ZONNEBLOEM-WAS
  Complementeert de functies en eigenschappen van de bijenwas als natuurlijk verzachtend middel.
 • CERA BELLINA WAS
  Is een derivaat van bijenwas en wordt gebruikt voor het verbeteren van de textuur van de formule.
 • VITAMINE E
  Wordt gebruikt als anti-oxidant waarmee voorkomen wordt dat de oliën en wassen oxideren of hun geur en textuur verliezen
 • CITROENZUUR
  Wordt gebruikt voor het bijstellen en stabiliseren van de pH-waarde in de formule
BODYSHOP & HET GOEDE DOEL
BODYSHOP & HET GOEDE DOEL

De balm is dus te gebruiken voor verschillende dingen. Zo kun je er je lippen mee insmeren zodat ze lekker gehydrateerd zijn, je tattoo mooier mee maken en de droge plekjes op het lichaam mee te verzachten en te hydrateren.
De geur vind ik persoonlijk niet zo speciaal. Het ruikt vooral naar was. Maar omdat het een natuurlijk product is verwachtte ik er qua geur ook niet onwijs veel van.
De balm heeft een was-achtige textuur en is niet te zacht waardoor je niet teveel in één keer gebruikt. Ik gebruik de balm graag op droge plekjes en voor mijn lippen!

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

Uiteraard zijn de Amazonian Balm producten te koop bij de Bodyshop zelf. Een potje van 50ml kost €11 waarvan €1,50 per verkocht potje rechtstreeks naar het goede doel gaat. Namelijk het beschermen van bedreigde diersoorten, de bouw van bio-bruggen en natuurlijk de lokale gemeenschap in het Amazone gebied die ervoor zorgt dat wij deze fijne balm kunnen gebruiken!

Let jij op het feit dat cosmetica ‘eerlijk’ is bij je aankoop?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May