Hoe leuk zien deze producten van First Aid Beauty eruit? Reminds me a little bit of my unicorn obsession haha. De lijn heet Hello Fab en is een hybride tussen huidverzorging en make-up vol met superfoods. Ik was héél benieuwd om deze producten uit te proberen en dat resultaat + alle informatie vind je in dit artikel! 

HELLO FAB GOODIES!

HELLO FAB

Het Amerikaanse merk First Aid Beauty heb ik nog niet eerder geprobeerd. Leuk dus! Het merk bestaat sinds 2009 en heeft als doelstelling om je een mooie huid te geven dat ook zo blijft. Dé oplossing dus voor verschillende huidprobleempjes.
Het merk heeft een breed assortiment en heeft voor ieder huidtype wel een product. Wat ik ook belangrijk vind is dat het merk geen schadelijke ingredienten heeft toegevoegd aan de producten zoals kunstmatige kleur- en geurstoffen, parabenen, alcohol, lanoline, minerale oliën, petroleum en sulfaten. Heel fijn dus voor je huid.
Om die reden zijn de producten van het merk dus ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid en/of huidproblemen.
En als klap op de vuurpijl zijn ze ook nog eens 100% dierproefvrij! Klinkt helemaal perfect voor mij alvast.

De producten van het merk bevatten géén schadelijke ingrediënten en het merk is 100% dierproefvrij

Hello Fab is een nieuwe complexion verbeterende lijn van het merk die vier nieuwe producten bevat om je beauty routine makkelijker te maken.
Hello Fab is een hybride tussen huidverzorging en make-up zodat je altijd een flawless huidje hebt. Zelfs als je weinig tijd hebt. Elk product uit deze lijn zit bomvol superfoods om je huid te revitaliseren, vernieuwen en het uiterlijk van je huid te verbeteren.

PRIMER / MOISTURIZER

HELLO FAB GOODIES!

Ik begin met de Hello FAB Coconut Skin Smoothie Primer Moisturizer dat 50ml bevat voor de prijs van €29.
The name says it all zal ik maar zeggen. Het is namelijk een skincare-meets-make-up product. Het is een 2-in-1 product dat kokoswater bevat om je huid een dewy effect te geven. Je kunt dit gewoon aanbrengen als een moisturizer en zo de deur uitstappen, maar je kunt het ook als een primer gebruiken onder je make-up.
De primer / moisturizer is olievrij (fijn vind ik dat met primers) en verzacht poriën en oneffenheden.

HELLO FAB GOODIES!

Omdat deze producten belangrijke ingredienten bevat heb ik besloten hier ook een stukje aan te wijden. Dit doe ik normaal gesproken niet zo uitgebreid maar here it goes:

 • Kokoswater: Bevat elektrolyten (zorgen voor celvernieuwing), aminozuren (werkt anti-aging en maakt de huid gezond) en phyto-nutriënten (beschermt de huid tegen bacteriën). Deze combinatie zorgt ook voor het hydrateren van de huid.
 • Minerale Blend: Zink, koper, magnesium, ijzer en silica die zorgen samen voor een gezonde huid.
 • Quinoa: Een superfood (kennen we vast allemaal wel) met een van de hoogste concentraties plantaardig eiwit, die de oppervlakte van de huid beschermt, herstelt en versterkt.
 • Microparels: Licht reflecterende deeltjes die de natuurlijke uitstraling van de huid versterken en de huid een glow en een stralend effect geven.
HELLO FAB GOODIES!
HELLO FAB GOODIES!

De crème is heel zacht en licht waardoor het ook heel fijn aan te brengen is op de huid en heel gemakkelijk egaal kan worden aangebracht. Vaak is een primer toch wat dikker en heb ik wat meer moeite om het goed overal aan te brengen.
De kleur is een beetje oranje/peachy-achtig en het ruikt inderdaad licht naar kokos.
Ik vind het ten eerste een heel prettige moisturizer. Want na het aanbrengen voelt mijn huid lekker aan. Als primer werkt hij ook prima! Mijn make-up komt mooi uit en brengt ook makkelijk aan zonder vlekken.
Ik vind het vooral fijn dat er geen olie in zit waardoor mijn make-up dus veel minder snel gaat glimmen in de loop van de dag!

FACE MIST

HELLO FAB GOODIES!

De Hello FAB Vital Greens Face Mist zit in een flesje van 59ml en daarvoor betaal je €19. De face mist wordt omschreven als een green juice voor je huid. De spray is alcoholvrij (yay) en heeft een verkoelend effect. De spray belooft je huid te herstellen en te kalmeren.
Je kunt de spray gebruiken ‘on the go’ door het flesje mee te nemen in je tas of om je make-up mee te ‘fixeren’.

De ingrediënten van de spray ga ik ook kort even behandelen. Juist omdat dit de spray zo speciaal maakt.

 • Vital Greens Blend Extract: Een mix van boerenkool, spinazie, komkommer en spirulina om de huid te helpen voeden en te beschermen tegen agressie van buitenaf (deze ingredienten staan trouwens ook bekend als superfoods om te eten of om als maskertje te gebruiken :))
 • Sap van Aloë blad: Een vetplant die bekend staat om zijn verzachtende en hydraterende werking
 • Jericho roos: Staat bekend om zijn capaciteit om zichzelf te laten herleven zelfs na extreme uitdroging. Deze woestijnroos helpt om je huid te kalmeren en te verkoelen.
HELLO FAB GOODIES!

Ik denk dat dit mijn favoriete product is van allemaal. Ten eerste hou ik echt van face spray’s en ten tweede klinkt het echt mega gezond en zo ruikt het ook. Heerlijk! Don’t worry, het ruikt niet naar boerenkool (yuk) maar meer naar komkommer en ander groen gezond spul. Denk aan een groene smoothie die een beetje zoet ruikt. Zo ruikt de spray dus ook!
Ik doe hem in mijn tas en gebruik hem echt on the go. Ik vind het heerlijk om tijdens de warme dagen even op te frissen met een face mist. Verkoelen doet het sowieso en het lijkt ook wel wat te hydrateren.

REINIGINGSDOEKJES

HELLO FAB GOODIES!

De Hello FAB Caffeine Matcha Wake Up Wipes zijn simpelweg gezegd reinigingsdoekjes maar net iets specialer dan die je gewend bent eigenlijk. De verpakking bevat 25 doekjes en kost €15.
De doekjes zorgen ervoor om een schone en gerevitaliseerde huid te krijgen, overal en altijd. De doekjes bevatten anti-oxidanten en krachtige superfoods. Natuurlijk reinigen ze dus ook nog vuil, vet en make-up terwijl ze tegelijkertijd de huid hydrateren en verzorgen. Best makkelijk ja, meestal is mijn huid toch wel droog of extreem vet na het gebruiken van reinigingsdoekjes. Ik ben benieuwd!
De ingredienten van de doekjes ga ik ook weer behandelen hieronder.

 • Cafeïne: Helpt bij het opfrissen van een vermoeid uitziende huid en verminderd wallen en roodheid van de huid.
 • Hyaluronzuur: Een bekende voor velen van ons. Het is een hydraat die de huid helpt om langdurig vocht vast te houden. Voor een gladdere huid.
 • Vitamine C: Is rijk aan anti-oxidanten en helpt de huid helderder te maken.
 • Sap van Aloë blad: Werkt verzachtend en hydraterend.
 • Camellia sinensis extract (Matcha, een groene theeplant): Ja, daar is ‘ie! De matcha! Dit is een anti-oxidant en superfood van een groene theeplant die helpt bij het beschermen tegen vervuiling van buitenaf.
HELLO FAB GOODIES!
HELLO FAB GOODIES!

De doekjes hebben geen uitgesproken geur wat ik wel prima vind eigenlijk. Ze ruiken heel licht fris. Als ik mijn gezicht ermee ‘schoonmaak’ dan komt er inderdaad vuil vanaf. Ik heb het geprobeerd met en zonder make-up. En bij beide keren deed het wat het doen moest.
Na gebruik voelde ik mijn huid heel licht tintelen wat misschien wel komt door de matcha. Dit heb ik eerder gehad met een maskertje dat matcha bevatte. Het was geen vervelende tinteling overigens.
Nu heb ik een gecombineerde huid en zorgen de doekjes ook voor hydratatie. In principe doen ze dat ook wel. Mijn huid voelt niet heel droog of trekkerig aan. Maar ik vind het toch prettiger om nog een crème of moisturizer te gebruiken. Is in principe niet echt nodig. Dat zit meer in mijn hoofd..

COLOR CORRECTING CUSHION

HELLO FAB GOODIES!

En tot slot een heel leuk en speciaal product. Namelijk de Hello FAB 3 in 1 Superfruit Color Correcting Cushion ter waarde van €37.
Een product als dit heb ik nog niet eerder gezien. Wel al eens een highlighter cushion of een color correcting cream of poeder maar nog nooit gecombineerd in deze twee. Leuk!
Dit moet de eenvoudige oplossing zijn voor color correcting en weet je zeker dat het resultaat goed is. Het kussen biedt drie verschillende corrigerende kleuren in 1 formule. Namelijk de:

 • Groene kleur: Helpt roodheid te neutraliseren
 • Roze kleur: Helpt voor een egale huidtoon
 • Paars: Helpt om de huid te verhelderen en dofheid te verminderen
HELLO FAB GOODIES!
HELLO FAB GOODIES!

De volgende ingredienten zijn in het cushion toegevoegd:

 • Superfruit blend extract: Samengesteld uit drakenfruit (pitaja), kiwi en bosbes-extracten die helpen om de huid te verzachten en te voeden, de uitstraling van de huidtoon en textuur te verbeteren en de huid te beschermen tegen agressie van buitenaf.
 • Bijenwas: Werkt natuurlijk verzachtend en hydraterend
 • Niacinamide: Helpt de huid veerkrachtiger te maken met een gezonde teint en textuur.
 • Squalaan: Een huid-eigen verzachtend ingrediënt dat de huid hydrateert en het uiterlijk van de huid gladder maakt.
 • Snow lotus extract: Een plantenextract dat helpt om de huid te hydrateren en te voeden.
HELLO FAB GOODIES!
HELLO FAB GOODIES!

Ik vind het doosje té leuk! Het is een compact doosje met aan de binnenkant een spiegel en een sponsje. Als je het sponsje omhoog haalt zie je nog een soort ‘geheim’ vakje waar een sticker overheen zit. Wanneer je die sticker eraf haalt dan zie je het kussen met de verschillende kleurtjes. Na gebruik plak ik de sticker weer terug zodat het kussentje niet uitdroogt.
De spons is heel zacht en is makkelijk schoon te maken. Wel zo prettig! De verschillende kleurtjes zijn ideaal. Hierdoor worden alle oneffenheden in één keer gecamoufleerd. Wel wordt mijn huid iets lichter wanneer ik het aanbreng maar ik gebruik dit het liefst onder mijn foundation of BB cream. Als basis zeg maar. En it works! Ik heb de concealer vrijwel niet echt nodig meer.

LOOK MET PREP VAN HELLO FAB

HELLO FAB GOODIES!
HELLO FAB GOODIES!

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

De producten van First Aid Beauty zijn te koop bij Cosmania.nl. Wanneer je zoekt in het zoekveld kom je de producten helaas niet tegen. Dus kun je in de link hiervoor alle producten vinden die in dit artikel staan bij ‘suggesties’.
Sowieso vind ik Cosmania een hele hele fijne winkel/webshop. Er zijn zoveel heerlijke merken te koop die je niet kunt vinden in de reguliere winkels en webshops. Zeker even een kijkje waard.

Welk product zou jij wel willen hebben?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May