Voor een mooie volle bos haar kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo heb je pruiken, hair extensions die je door de kapper laat aanbrengen met microringen, wax of draad, maar kun je ook kiezen voor clip-in extensions.
Zelf kies ik het allerliefst voor de clip-in extensions. En in dit artikel beschrijf ik waarom je dat beter ook kunt doen.

WAT ZIJN CLIP-IN EXTENSIONS?

WAAROM KIEZEN VOOR CLIP-IN EXTENSIONS
WAAROM KIEZEN VOOR CLIP-IN EXTENSIONS

Clip-in Extensions zijn haarstukken die je makkelijk zelf in kunt doen en ook heel makkelijk zelf kunt verwijderen zonder je haar te beschadigen.
Het grote verschil met de extensions die je laat aanbrengen door een kapsalon of een specialist, is dat de clip-in extensions niet ‘permanent’ zijn. Omdat je de clip-ins zelf aan kunt brengen hoef je dus niet met de extensions te douchen, te slapen, te zwemmen of wat dan ook maar schadelijk kan zijn voor de haren.
Hierdoor blijven de haren dan natuurlijk ook veel mooier, kun je jaren doen met je clip-ins en beschadigd je jouw eigen haar niet.

Clip-in Extensions beschadigen je haar niet

Om kort een voorbeeld te geven. Ik heb ooit, jaren geleden, hair extensions gehad die met wax zijn aangebracht aan de haren. Ik moest dus alles doen met deze extensions omdat ik ze er niet even uit kon halen.
Op een gegevens moment ging mijn hoofd zeer doen, trok ik mijn eigen haar eruit omdat de extensions te zwaar werden en werd het haar ook pluizig en glansde het niet mooi meer. Ik zal dus niet snel meer de ‘vaste’ hair extensions gebruiken.

VOORDELEN VAN CLIP-IN EXTENSIONS

WAAROM KIEZEN VOOR CLIP-IN EXTENSIONS
WAAROM KIEZEN VOOR CLIP-IN EXTENSIONS

De Clip-In Extensions hebben een heleboel voordelen ten opzichte van andere manieren om het haar te verlengen of voller te maken:

  • Zoals ik al aangaf, het beschadigt je eigen haar niet
  • Het haar blijft veel langer mooi omdat je er niet mee doucht, slaapt of zwemt
  • Het is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen
  • Het is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren, dus ook in jouw haarkleur
  • Het kan worden gewassen, in model worden geknipt en zelfs geverfd (maar raad ik niet zozeer aan).
  • Het geeft je haar binnen 5 minuutjes volume en lengte

HET AANBRENGEN VAN CLIP-IN EXTENSIONS

WAAROM KIEZEN VOOR CLIP-IN EXTENSIONS
WAAROM KIEZEN VOOR CLIP-IN EXTENSIONS

Het aanbrengen van clip-ins is ook easy peasy.
De extensions bestaan uit maar liefst 7 stuks die je over het hele hoofd verdeelt. Misschien lijkt 7 erg veel maar dat valt wel mee. Met 7 stuks heb je namelijk een mooie bos vol haar en valt je eigen haar netjes in de extensions waardoor je niet ziet dat het ‘nep’ is.

Wat je het beste kunt doen is je haar eerst steil maken met een stijltang of met de fΓΆhn. Vervolgens pak je een grote haarclip en zorg je dat je van beneden naar boven werkt met het aanbrengen van de clips.
Je brengt dus de clips van onder (de nek) naar boven aan en houdt daarbij ongeveer een gelijke ruimte tussen de banen.
Een goede tip: als je het eigen haar licht toupeert op de gedeelten waar je de clips aanbrengt dan blijven de extensions steviger zitten πŸ™‚
De laatste laag gaat onder je bovenste laag haar zodat dit er mooi overheen valt. Na een paar keer krijg je de handigheid er ook wel in en ben je zΓ³ klaar met het inbrengen van de clips.

VERKRIJGBAARHEID CLIP-IN EXTENSIONS

Wil je nu ook graag de clip-in extensions uitproberen of ben je alweer toe aan een nieuwe set? Deze kun je heel makkelijk krijgen bij Oxy Extensions (bezoek website).
Hier kun jouw haarkleur uitkiezen en kun je ook nog uit verschillende lengten (38cm of 50cm) Γ©n dikte (70 gram of 200 gram) kiezen.
Happy shopping!

Heb jij wel eens clip-in extensions uitgeprobeerd?

De foto’s in dit artikel zijn afkomstig vanΒ www.oxyextensions.nl. #ad

May