Oké, de titel is een klein beetje misleidend.. Sorry. Want het zijn altijd lage prijzen weken bij Etos. Deze budget producten uit deze review kosten namelijk niet meer dan €2,49, altijd, niet alleen deze weken. Ik probeer ze meteen uit en vertel wat ik vind van de cleansing milk, de shampoo en de dagcrème van het eigen merk.

VERRASSEND LAGE PRIJZEN BIJ ETOS

LAGE PRIJZEN WEKEN BIJ ETOS

Etos heeft een heleboel eigen merk artikelen en die zijn eigenlijk altijd wel laag geprijsd. Ik heb al een heleboel budget producten van Etos geprobeerd. Sommigen mijn ding en sommigen niet.
Als je benieuwd bent naar eerdere artikels over Etos goodies dan kun je die hier bekijken.
Wat ik zelf fijn vind aan de Etos eigen merk producten is dat ze sowieso dierproefvrij zijn, voor ieder huidtype of ieders smaak wat te vinden is en de producten eigenlijk nooit boven de €10 (meestal zelfs €5 uitkomen).
In dit artikel zet ik de Cleansing Milk, de Day Cream en de Every Day Shampoo in de schijnwerpers.

CLEANSING MILK

LAGE PRIJZEN WEKEN BIJ ETOS

Ik begin met de Cleansing Milk die €1,99 kost en 200ml bevat. Het is dus een grote fles en is geschikt voor alle huidtypen.
De cleansing milk is zacht voor de huid en werkt herstellend door de toegevoegde Provitamine B5 en de kamille zorgt weer voor het kalmeren van de huid.
De cleansing milk is bedoeld om met een wattenschijfje op de huid aan te brengen en zo alle make-up en vuil te verwijderen.

LAGE PRIJZEN WEKEN BIJ ETOS
LAGE PRIJZEN WEKEN BIJ ETOS

De fles is in de herkenbare vorm en kleur van de Etos gezichtsreiniging lijn. Namelijk lichtblauw en geeft daarom voor mij een frisse eerste indruk.
De geur klopt bij de uitstraling. De geur is namelijk lekker fris en schoon. Ik moet een beetje denken aan schone was, schone zeep. Don’t know. Lekker in ieder geval.
De milk is redelijk dun van structuur waardoor het prettig over het gezicht te halen is met een wattenschijfje. Persoonlijk vind ik het fijner om de milk direct op mijn gezicht aan te brengen, goed te masseren in het gezicht en vervolgens met een wattenschijfje het vuil en de make-up voorzichtig af te vegen.

DAGCRÈME

LAGE PRIJZEN WEKEN BIJ ETOS

Deze Daycream is een hydraterende dagcrème voor de normale en de gemengde huid. Een tube kost €2,49 en bevat 50ml.
Wat ik zo leuk vind aan de Etos producten is ‘what you see is what you get’. Geen moeilijke namen maar gewoon ‘Daycream’. Want dat is het gewoon!
Anyway, in deze dagcrème zit Provitamine B5 (dat de huid hydrateert) en Allantoïne (dit prikkelt beschadigd weefsel tot het aanmaken van nieuw weefsel en stimuleert de celvernieuwing).

LAGE PRIJZEN WEKEN BIJ ETOS
LAGE PRIJZEN WEKEN BIJ ETOS

De dagcrème zit in een wat meer donkerblauwe tube met een matte kleur. Like I said, ik vind het heel fijn dat er gewoon Daycream opstaat en niet ‘Panthenol B5 Hydra Cream B5 Vitamin dagcrème’ of iets dergelijks. Dan moet ik eerst mijn wikipedia pagina nog openen voordat ik weet wat het precies is.
De geur van de dagcrème komt een beetje overeen met de geur van de cleansing milk. Ook lekker fris.
De crème zelf is redelijk romig maar niet te dik waardoor het ook lekker snel intrekt in de huid en inderdaad, een gehydrateerde huid achterlaat. Mijn make-up kan ik na 1 minuutje al aanbrengen zo snel trekt de crème in. Fijn!

SHAMPOO

LAGE PRIJZEN WEKEN BIJ ETOS

En tot slot nog een budget product die je vaak gebruikt en dus ook vaak moet kopen. De Every Day Shampoo van het eigen merk. Zoals de naam al zegt kun je het iedere dag gebruiken. Dat doe ik zelf niet, ik was mijn haar iedere 3 a 4 dagen. Maar toch, als je wilt dan is het mogelijk.
De fles bevat 300ml en kost maar €0,99. Volgens mij de goedkoopste shampoo die ik ooit in mijn handen heb gehad haha.
De shampoo belooft het haar te voeden en te verzorgen en vanwege de mildheid dus geschikt voor iedere dag. Er is zonnebloem-extract toegevoegd dat zorgt voor de voeding van je haar.

LAGE PRIJZEN WEKEN BIJ ETOS
LAGE PRIJZEN WEKEN BIJ ETOS

Ten eerste, ik vind de shampoo echt heerlijk ruiken! Dat had ik dus niet echt verwacht om eerlijk te zeggen. Blijkbaar laat ik me nog steeds leiden door prijs / kwaliteit. Dat zegt dus niet altijd wat.
Ik ruik denk ik vooral zonnebloem. Het heeft een frisse licht zoete geur. Echt heel erg lekker.
Van deze exacte ‘Every Day’ variant is geen conditioner wat ik wel een beetje jammer vind eigenlijk. Maar in dezelfde lijn heb je ook de ‘Brilliant Shine’ conditioner voor €1,99. Die zou je er dus gewoon bij kunnen gebruiken.

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

De producten van dit artikel zijn natuurlijk gewoon bij de Etos verkrijgbaar in ieder filiaal. Maar als je nu via internet wilt bestellen dan kan dat ook gewoon.
Etos verkoopt namelijk een groot deel van haar assortiment via de AH webshop. Dan kun je meteen je boodschappen doen. Handig!

Heb jij een favoriete Etos eigen merk product? Ik ben benieuwd!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May