Zoals je weet is The Bodyshop fel tégen dierproeven. Dus áltijd animal friendly. Fijn om te weten hè? Deze review bevat twee producten voor het gezicht. Want huidverzorging is thé key voor een flawless make-up look. En voor een mooie huid natuurlijk. In dit artikel vind je de Oils of Life en het Tea Tree 3 in 1 product. In het artikel vind je alle informatie en foto’s! Have fun.

THE BODYSHOP

ALWAYS ANIMAL FRIENDLY: VERWEN JE GEZICHT MET THE BODYSHOP

Ik ben al lange tijd een fan! Want de producten van The Bodyshop zijn altijd animal friendly, wat me sowieso al heel erg aantrekt en ook zijn de producten zo natuurlijk mogelijk, zo niet volledig natuurlijk.
Zo ben ik heel lang fan geweest van de oliën die ik in mijn haar aanbracht en gewoon 3 dagen lang bleef ruiken. Loved it. Vandaag ga ik twee  huidverzorgings- pareltjes reviewen. Namelijk de Oils of Life: een essence lotion en ook testte ik het 3 in 1 Tea Tree gezichtsproduct. Wat weer heel prettig is voor de huid met onzuiverheden/pukkeltjes/acné.

OILS OF LIFE

ALWAYS ANIMAL FRIENDLY: VERWEN JE GEZICHT MET THE BODYSHOP

Oils of Life is een lijn van The Bodyshop dat drie kostbare zaadoliën bevat. Namelijk de:

  • Cameliazaadolie: bevat van nature hoge concentratie onverzadigde vetzuren
  • Rozenbottelzaadolie: rijk aan omega 3 en omega 6
  • Zwarte komijnzaadolie: zeer hoge concentratie antioxidanten

Uit deze lijn heb ik de Oils Of Life™ Intensely Revitalising Essence Lotion die €16 kost voor 160ml getest. Deze lotion gebruikt de frisheid van water en de voedende werking van olie als perfecte combinatie om de huid sterk en gehydrateerd achter te laten.

INGREDIENTEN

ALWAYS ANIMAL FRIENDLY: VERWEN JE GEZICHT MET THE BODYSHOP
ALWAYS ANIMAL FRIENDLY: VERWEN JE GEZICHT MET THE BODYSHOP

Aqua/Water (Solvent), Propanediol (Solvent), Undecane (Emollient), Panthenol (Skin Conditioning Agent), Glycerin (Humectant), Tridecane (Emollient), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Sodium Chloride (Viscosity Controlling Agent), Rosa Canina Fruit Oil (Skin Conditioning Agent), Camellia Oleifera Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Betaine (Humectant), Alcohol Denat. (Solvent), Sodium Benzoate (Preservative), Caprylhydroxamic Acid (Chelating Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Nigella Sativa Seed Oil (Emollient), Potassium Sorbate (Preservative), Disodium EDTA (Chelating Agent), Linalool (Fragrance Ingredient), Terminalia Ferdinandiana Fruit Extract (Antioxidant), Limonene (Fragrance Ingredient), Mauritia Flexuosa Fruit Oil (Skin Conditioning Agent), Geraniol (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Citric Acid (pH Adjuster), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient).

ALWAYS ANIMAL FRIENDLY: VERWEN JE GEZICHT MET THE BODYSHOP
ALWAYS ANIMAL FRIENDLY: VERWEN JE GEZICHT MET THE BODYSHOP

De lotion zit in een redelijk grote plastic fles met een mooie uitstraling. De rosé gouden sticker met de naam van het product erop geeft me ook een beetje een luxe gevoel. Rosé goud is toevallig mijn favoriete kleur ;-).
Wanneer je de dop eraf draait zie je dat de fles niet geheel open is maar een gaatje bevat. Wat wel handig is want daardoor giet je dus niet de hele fles leeg.
De kleur is donkergeel/oranje en heeft een HEERLIJKE geur. De eerste keer dat ik de geur rook vond ik het zó lekker dat ik het ook op mijn armen deed en geen parfum gebruikte haha. Ik hou er écht van. De hele lijn ruikt trouwens zo lekker.
Ik heb de lotion eerst aangebracht met een wattenschijfje maar ik vond dat niet zo lekker. Vervolgens heb ik wat in mijn handpalm gedaan en het zachtjes op de huid geklopt en ingemasseerd. VEEL lekkerder!
Het is inderdaad een combinatie van water en olie, het is niet zo erg vet als een volledige olie maar geeft wel dat lekkere zachte en volle gevoel aan het gezicht. Hierdoor moet je wel iets langer wachten met het aanbrengen van crème, tot het product goed is ingetrokken. Voor overdag én voor ’s avonds prima te doen. Het bevat niet zoveel olie dat je make-up eraf glijdt. Dus ‘ s morgens kun je het gerust gebruiken!

TEA TREE 3 - IN - 1 WASH SCRUB MASK

ALWAYS ANIMAL FRIENDLY: VERWEN JE GEZICHT MET THE BODYSHOP

Tea Tree producten ken ik nog uit mijn jeugd. Als verstokt slachtoffer van jeugdpuistjes heb ik alles geprobeerd en dus toentertijd ook de Tea Tree producten van The Bodyshop. We hebben het nu over ongeveer 20 jaar geleden dus moet je nagaan haha. Het hielp enigszins maar jeugdpuistjes zijn hardnekkiger dan mijn pukkeltjes die ik nu wel eens krijg.
Deze Tea Tree 3-in-1 Scrub Wash Mask bevat 125ml en kost €10. Dit product is verrijkt met zuivere, biologische Tea Tree olie en vormt een dagelijkse gezichtsscrub, gezichtswash en gezichtsmasker in één.
Dit product is speciaal ontwikkeld voor de onzuivere huid, want het huidoppervlak wordt gereinigd en zachtjes gescrubd door biologisch afbreekbare microparels waarbij de onzuiverheden en dode huidcellen worden verwijderd.
Het belooft de huid glad te laten aanvoelen, niet te laten glimmen en er gaver uit te laten zien.

  • Wash: Schuimend modder verwijdert onzuiverheden en overtollige olie
  • Scrub: Parels exfoliëren de huid om de poriën te ontstoppen
  • Mask: Zuivert de huid en helpt om onzuiverheden te verminderen, de teint te egaliseren en de structuur van de huid te verfijnen

INGREDIËNTEN

ALWAYS ANIMAL FRIENDLY: VERWEN JE GEZICHT MET THE BODYSHOP
ALWAYS ANIMAL FRIENDLY: VERWEN JE GEZICHT MET THE BODYSHOP

Aqua/Water/Eau, Kaolin, Glycerin, Propanediol, Magnesium Aluminum Silicate, Perlite, Xanthan Gum, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Decyl Glucoside, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Alcohol Denat., Copernicia Cerifera Cera/Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax/Cire de carnauba, Phenoxyethanol, Talc, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil/Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille, Sodium Chloride, Salicylic Acid, Calophyllum Inophyllum Seed Oil, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Menthol, Sodium Benzoate, Disodium EDTA, Tetrasodium Pyrophosphate, Limonene, Leptospermum Petersonii Oil, Tocopherol, CI 77891/Titanium Dioxide, CI 77499/Iron Oxides.

ALWAYS ANIMAL FRIENDLY: VERWEN JE GEZICHT MET THE BODYSHOP

Natuurlijk heb ik het meteen uitgeprobeerd. NOSTALGIE! Ik opende de tube en de geur van Tea Tree deed me meteen denken aan vroeger haha. Like I said, ik heb het heel lang gebruikt voor mijn ‘pizzahoofd’ aldus mijn klasgenoten.
Tegenwoordig valt het wel mee met mijn huid maar heb ik nog regelmatig wel pukkeltjes of andere onzuiverheden omdat ik een gecombineerde huid heb. Mijn T-zone is vet en daar komen er nog wel eens puistjes opzetten.

Ik heb het ‘masker’ aangebracht met een kwast. Ik hou toch wel van de Tea Tree geur, ik ruik hem heel sterk als ik het op mijn gezicht aanbreng. Het is makkelijk aan te brengen ook al zitten er scrubdeeltjes in de crème. Het heeft de structuur van een mix tussen een kleimasker, een dikke crème en een scrub.
Na het 5 minuten op mijn gezicht te hebben gehad maak ik mijn handen nat en masseer het langzaam in mijn gezicht. Vervolgens hang ik mijn gezicht onder de kraan en spoel ik alles af met weer licht masserende bewegingen. En ja hoor, de scrub doet haar werk. Mijn huid is heerlijk zacht en ziet er ook lekker gezond uit.
Ik zou het zelf niet iedere dag gebruiken maar ongeveer 1 a 2 keer in de week. Als je echt een onzuivere huid hebt zou ik het misschien wel 3 keer per week gebruiken in combinatie met andere Tea Tree producten (het helpt echt!).

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

Natuurlijk zijn deze producten verkrijgbaar bij The Bodyshop. Ook in de fysieke winkels kun je ze natuurlijk vinden. Hier kun je ook terecht als je advies wilt of wilt weten welke producten het beste zijn voor jouw huid!

TEKEN DE PETITIE TEGEN ANIMAL TESTING!

ALWAYS ANIMAL FRIENDLY: VERWEN JE GEZICHT MET THE BODYSHOP

Ben je ook tegen dierproeven? En wil je deze wereldwijd verbannen? Dan moet je echt eventjes de petitie tekenen.
In Europa zijn gelukkig alle producten inmiddels dierproefvrij maar we zijn er nog lang niet. Zo is het in China verplicht om cosmetica op dieren te testen voordat het wordt verkocht. En helemaal niet eens nodig!
The Bodyshop is een hele grote campagne begonnen tegen het testen op dieren (YAY voor The Bodyshop!). Het doel is om 8 miljoen handtekeningen te verzamelen zodat ze het kunnen voorleggen aan de VN.

Ga nu naar DEZE WEBSITE en teken de petitie als jij de dierproeven ook wilt stoppen! Many Thanks!

Vind jij het belangrijk dat een merk dierproefvrij is?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May