Tegenwoordig kun je alles kopen voor 10% van de echte prijs bij Ali Express. Maar dan kun je ook niet verwachten dat het precies hetzelfde is als the real deal. In dit artikel geef ik kort wat informatie over de verschillen tussen de echte make-up merken en de Chinese variant en vergelijk ik het Huda Beauty Rosé Golden palette met een exemplaar dat ik bij Ali Express had besteld.

FAKE MAKE-UP UIT CHINA

Ik wil jullie toch allemaal waarschuwen voor namaak make-up.  Je moet ermee doen wat je zelf wilt hoor maar er zitten wel degelijk gezondheidsrisico’s aan vast.
First of all, worden de producten niet goedgekeurd door de voedsel- en waren autoriteit zodat je niet zeker weet of er schadelijke ingrediënten in de producten zitten.
Ze worden in principe illegaal Nederland ingevoerd en worden vaak vervaardigd in kleine fabriekjes waar de honden geen brood van lusten. Ik kan me voorstellen dat het personeel hun handen niet wast na het doen van de grote boodschap en dat er gerust poep bacteriën gevonden kunnen worden in de make-up.
Sterker nog, laatst is er onderzoek gedaan naar een heleboel namaak make-up en vonden ze onder andere rattenpoep en arsenicum in de producten. Om maar even te benoemen wat er zoal in zit.

Ten tweede is het zo dat je illegaal bezig bent. De make-up merken doen hun best om originele en mooie producten te maken en is het natuurlijk niet eerlijk dat mensen dit precies namaken om hier geld aan te verdienen. Het is dan ook strafbaar om deze producten te verkopen. Als koper ben je gelukkig wel beschermd omdat je het niet zou kunnen weten. Maar er zijn zat webshops en zelfs winkels die illegale namaak make-up verkopen.

Ten derde, als je van dieren houdt. Grote kans dat veel van deze make-up ingrediënten bevat dat op gruwelijke wijze op dieren is getest. China is over het algemeen niet een heel diervriendelijk land.

Dit zijn puur feiten die je via wetenschappelijke bronnen kunt nachecken en ik veroordeel helemaal niemand die het toch wilt gebruiken. Maar weet wel waar je aan begint. Een infectie is snel opgelopen. En je moet nog je hele leven met je huid doen..
Anyways. Door naar de vergelijking!

HUDA BEAUTY ROSE GOLD EDITION VS WE CARE YOUR FAVORS? VAN ALI EXPRESS

HUDA BEAUTY PALETTE VS. DUPE VAN ALI EXPRESS

Toch wilde ik de proef op de som nemen. Ik zie vaak dames die make-up via Ali Express kopen.
Dit product is in principe niet echt illegaal omdat het niet doet alsof het hetzelfde merk is. Je kunt namelijk ook Chanel make-up kopen via Ali express. Is dit echt? Nooit. Maar dit palette hierboven is gewoon bijna een kopie van het Rose Golden palette van Huda Beauty.
Dus, ik nam de proef op de som. Het palette van Huda Beauty kost rond de €60 en het palette van Ali Express heb ik aangeschaft voor €5,72. Dat scheelt nogal wat..

HUDA BEAUTY

HUDA BEAUTY PALETTE VS. DUPE VAN ALI EXPRESS

ALI EXPRESS

HUDA BEAUTY PALETTE VS. DUPE VAN ALI EXPRESS

Zoals je wel kunt zien is het palette van Huda Beauty al regelmatig gebruikt. Het is namelijk één van mijn favorieten. Het palette van Ali Express is helemaal nieuw.
Zo op het eerste oog zie ik wel al verschil. De kleuren zijn niet exact hetzelfde maar je ziet wel dat het dezelfde tinten zijn. Het is dus niet moeilijk om te zien dat het Chinese palette nogal geïnspireerd was door het Huda Beauty palette.
De kleuren van de Chinese variant zijn wat feller en minder ‘intens’ en ogen daardoor wat goedkoper.
Ik ben benieuwd naar de swatches en de textuur.

BOVEN HUDA BEAUTY / ONDER ALI EXPRESS

Klik op de foto om in te zoomen.

HUDA BEAUTY PALETTE VS. DUPE VAN ALI EXPRESS
HUDA BEAUTY PALETTE VS. DUPE VAN ALI EXPRESS
HUDA BEAUTY PALETTE VS. DUPE VAN ALI EXPRESS

De textuur vind ik eerlijk gezegd wel prima. Hij heeft weinig fall out en lijkt ook wel op de textuur van het origineel palette. Hier is dus niets mis mee en is kwalitatief dus ook gewoon goed te doen.
Als we gaan kijken naar het pigment verbaasd het me dat het ook redelijk goed is. Ik ben alleen heel ontevreden over de middelste rij. De lichtere kleuren zie je gewoon niet, terwijl dat bij het originele palette wél het geval is.
Toch is dus het originele Huda Beauty palette beter gepigmenteerd. Maar dit had ik ook wel verwacht.
De kleuren zijn vergelijkbaar maar zeker niet hetzelfde. De originele kleuren zijn inderdaad intenser en wat romiger bij het aanbrengen terwijl de Ali Express variant wat droger is en qua kleur toch net iets minder mooi.
De glitters van de bovenste rij zijn absoluut mooier bij het originele Huda Beauty palette. De glitters zijn feller, komen mooier uit. De Ali Express variant heeft vooral pigment en weinig glitters.

MIJN MENING

HUDA BEAUTY PALETTE VS. DUPE VAN ALI EXPRESS

En nu dan dus de grote vraag. Wat vind ik zelf?
Ik moet zeggen dat ik redelijk verbaasd ben over de kwaliteit van dit Ali Express product omdat het best wel goed is.
De pigmentatie is prima, de textuur ook goed te doen om mee te werken en de kleuren vergelijkbaar zijn met het originele palette.
Als ik moest kiezen koos ik toch voor het originele palette, even niet naar de prijs kijkend. Het is nét even wat mooier en intenser en de poeders blijven ook langer zitten.
Toch ga ik er zelf weinig mee doen omdat ik een beetje angstig ben voor make-up uit China. Ik loop liever geen oog infecties op. Maar als dit product in Nederland te koop was dan had ik hem zeker wel gekocht.

Heb jij wel eens namaak make-up gekocht uit China?

May