Wie wist dat Vichy ook haarverzorging had? Steek je hand op! Ik wist het eerlijk gezegd nog niet. En toen ik het hoorde wilde ik dat natuurlijk meteen uitproberen. De nieuwste collectie voor het haar is de Dercos lijn. En dat belooft je haar voller te maken. Yes, lijkt me top. In dit artikel vertel ik je meer over de producten en wat ik ervan vind.

VICHY

Iedereen kent Vichy wel denk ik? In de apotheek is dit altijd hetgeen waar ik naar kijk als ik moet wachten en staat het bekend om haar heerlijke producten.
In alle producten van Vichy zit thermaal water uit (hoe raad je het zo) het dorp Vichy verwerkt. Dit mineraal water komt uit een vulkanisch gebied en het zit vol met 15 mineralen en sporen-elementen.

Vichy bevat thermaal water wat een therapeutische werking heeft

Dit thermaal water is door dokter Haller gevonden en verwerkte therapeutische water in cosmetica producten. En Vichy was born!

SHAMPOO

EEN MASKERTJE ALS JE SLAAPT VAN ORIGINS

Ik begin met de shampoo. De shampoo is de Vichy Dercos Densi-Solutions Shampoo (Thickening Shampoo) en is verkrijgbaar voor gemiddeld €15 voor 250ml.
De shampoo is speciaal bedoeld voor mensen met fijn en verzwakt haar. Het verwijdert de onzuiverheden van de hoofdhuid en versterkt de haarvezels waardoor het haar gezonder en voller oogt. Het geeft het haar dus meteen volume. De shampoo bevat pepermunt olie (ik hou ervan) om een verkoelingseffect te geven en de microcirculatie van de hoofdhuid te stimuleren. Oh, en de shampoo bevat géén parabenen.

EEN MASKERTJE ALS JE SLAAPT VAN ORIGINS
EEN MASKERTJE ALS JE SLAAPT VAN ORIGINS

Wat ik niet kon vinden was een conditioner. Dus probeer ik de shampoo op zich. Ik was wel benieuwd want ik heb vrijwel altijd een conditioner nodig om door mijn haar heen te komen. Maar goed, als je fijn haar hebt dan wil je ook geen conditioner gebruiken omdat dit het haar nog sluiker en fijner maakt.
De shampoo ruikt heel lekker. Ik ruik de pepermunt olie en het doet me een beetje denken aan een natuurlijk product qua geur.
De shampoo schuimt wel lekker en na het uitspoelen voelt mijn haar niet stug maar lekker zacht zonder dat het dun aanvoelt. Ook als het droog is voelt mijn haar zacht én vol en het uitkammen gaat ook prima zonder conditioner.

THICKENING BALM

EEN MASKERTJE ALS JE SLAAPT VAN ORIGINS

De Vichy Dercos Densi-Solutions Balsem bevat 150ml en is verkrijgbaar voor gemiddeld €16. De balsem hydrateert de hoofdhuid en helpt, net als de shampoo, de haarvezel te versterken voor voller en gezonder uitziend haar.
Ook aan de balsem is pepermunt olie toegevoegd voor het verkoelingseffect en  de microcirculatie van de hoofdhuid te stimuleren. Het bevat geen parabenen, geen siliconen en geen kleurstoffen.

EEN MASKERTJE ALS JE SLAAPT VAN ORIGINS
EEN MASKERTJE ALS JE SLAAPT VAN ORIGINS

In eerste instantie dacht ik dus dat dit een balsem was die je aanbrengt als je al klaar bent met douchen. Maar dat is dus niet het geval. Je gebruikt de balsem als een soort conditioner. Je laat het 1 á 2 minuten inwerken voordat je het uitspoelt. Ik heb het dus een keer gebruikt zonder uit te spoelen (ik lees nooit de gebruiksaanwijzingen…). En dat was ook prima haha. Mijn haar werd er in ieder geval niet vet van.
Maar goed het is dus bedoeld om uit te spoelen. Het ruikt net als de shampoo erg lekker en ook hier ruikt ik de pepermunt olie erg goed. Heerlijk!

CONCENTRAAT

EEN MASKERTJE ALS JE SLAAPT VAN ORIGINS

De laatste stap in het geheel is het gebruik van de Vichy Dercos Densi-Solutions Concentraat die te koop is voor gemiddeld €30 voor 100ml.
Het is een concentraat in een spuit flacon. Ik kan het een beetje vergelijken met een lotion voor de hoofdhuid. Het bevat het antioxidant Resveratrol en dichtheidsverbeterend Stemoxydine dat als resultaat meer haar en een stijging van de haarmassa heeft.
Ook aan dit product is pepermunt olie toegevoegd.

EEN MASKERTJE ALS JE SLAAPT VAN ORIGINS
EEN MASKERTJE ALS JE SLAAPT VAN ORIGINS

Let op, dit product heeft echt een gebruiksaanwijzing. Je moet het dus niet lukraak in je haar spuiten. Je verdeelt het haar en spuit het op de scheiding. Dit doe je vijf keer op verschillende delen en vervolgens masseer je het in het haar. Je spoelt dit dus niet uit. Wel gebruik je het in nog vochtig haar.
De geur van deze spray is exact hetzelfde als de vorige producten.
Wanneer het haar droog is merk ik zelf dat mijn haar echt zachter is maar lijkt het ook wat voller. Zelf heb ik al redelijk vol haar dus ik denk dat als je fijn of dun haar hebt dat je hier zeker resultaat van gaat zien. Ideaal voor de vrouwen die wat ouder worden en waarvan het haar dunner wordt. Of zelfs misschien wel voor mannen met dun en fijn haar.

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

De producten van Vichy zijn vaak verkrijgbaar bij je eigen apotheek. Hier kunnen ze je ook goed adviseren welke producten voor jou het beste werken met jouw specifieke haartype.
Wil je de producten online bestellen? Dat kan natuurlijk ook gewoon. Via de Nederlandse website van Vichy.

Heb jij dun haar of juist dik haar?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May