Scandinavië verovert Nederland. Niet alleen op Netflix (denk aan alle steengoede Scandinavische series) maar ook op beauty gebied. Skincare uit Scandinavië is booming. Danish Skincare is zo een merk en ik was er zó benieuwd naar. Het assortiment is groot en de ingrediënten klinken fijn. In dit artikel review ik deze producten!

DANISH SKINCARE

DANISH SKINCARE: IK TEST DIT NIEUWE MERK IN NEDERLAND

Het merk Danish Skincare is een huidverzorgingsmerk uit, hoe raad je het? Denemarken. Dit merk is gericht op het verminderen, of zelfs het laten verwijderen van acné, mee-eters en puisten. Ik weet zelf uit ervaring dat acné een b*tch is omdat ik hier ook jarenlang mee heb geworsteld. Mijn bijnaam was ‘Pizzahoofd’ pretty sad.
Anyway, dit merk heeft dus een assortiment van huidverzorgingsproducten die allemaal geen onnodige ingrediënten bevat. Denk hierbij aan parfum en kleurstoffen en andere ingrediënten die irritaties veroorzaken.

De producten bevatten geen parfum en kleurstoffen en andere onnodige & schadelijke ingrediënten

Naast het feit dat de producten zorgen voor een ‘flawless’ huid biedt het ook anti-aging, zonbescherming en verzorging voor littekens en roodheid.
Het merk is niet ontwikkeld door één of andere hoge pief in de dermatologie maar door Mads Timmerman, een jongen die jarenlang heeft geworsteld met verschrikkelijke acné. En hoe dapper is hij, om zijn foto’s en verhaal te plaatsen op de website.

CLEAN SKIN FACE WASH

DANISH SKINCARE: IK TEST DIT NIEUWE MERK IN NEDERLAND

Laten we beginnen met de Clear Skin Face Wash. Die te koop is voor €29. Deze face wash wordt omschreven als extreem zacht, zonder de huid te irriteren en uit te drogen.
Verder belooft dit product vuil, overtollige olie en make-up effectief te verwijderen. Net zoals alle andere producten van dit merk is deze face wash dan ook 100% vrij van parfum, kleurstoffen en irriterende ingrediënten. En voor ieder huidtype geschikt.

DANISH SKINCARE: IK TEST DIT NIEUWE MERK IN NEDERLAND
DANISH SKINCARE: IK TEST DIT NIEUWE MERK IN NEDERLAND

Als eerste valt me de uitstraling van de producten op. Heel clean en simpel. Ieder product heeft een eigen kleur waardoor het een eigen uitstraling krijgt.
De Clean Face wash heeft een blauwe kleur. En dat associeer ik met water en schoon ;-).
Zoals ik al had verwacht is de facewash redelijk geurloos. Ik ruik wel iets maar dat is echt een heel neutrale geur. Er is natuurlijk geen parfum aan toegevoegd dus ik verwachtte dan ook geen sterke geuren.
De textuur is vooral een beetje gel-achtig en voelt prettig aan als ik het aanbreng op mijn gezicht.Het schuimt niet echt, maar dat is prima. Na het reinigen van mijn gezicht met deze face wash is mijn make-up inderdaad verwijderd.

SMOOTH SKIN TREATMENT

DANISH SKINCARE: IK TEST DIT NIEUWE MERK IN NEDERLAND

Door naar de Smooth Skin Treatment. Hier was ik erg nieuwsgierig naar. Ik hou van dit soort producten. De prijs van dit product is €39 en bevat 100ml. Het is trouwens het best verkochte product.
Het wordt omschreven als dé oplossing voor mensen met mee-eters, acné, littekens en rode bultjes. Het is een dagelijkse peeling die multifunctioneel werkt.
De treatment bevat salicylzuur en dat zorgt ervoor dat de huid diep wordt gereinigd en de verstoppingen in de huid worden verwijderd.

DANISH SKINCARE: IK TEST DIT NIEUWE MERK IN NEDERLAND
DANISH SKINCARE: IK TEST DIT NIEUWE MERK IN NEDERLAND

De Smooth Skin Treatment heeft een rode kleur. Valt dus lekker op. Ook dit is een ruikloze vloeistof. Eerst dacht ik dat het een soort olie was maar het is meer een water. Een beetje te vergelijken met een miccelair water qua gevoel.
Het is dus een soort exfoliator voor dagelijks gebruik. Zelf heb ik hem gebruikt voordat ik ging slapen. Na het reinigen en voor de nachtcrème.
Je kunt het aanbrengen met een wattenschijfje of met de handen. Ik breng dit soort vloeistoffen altijd het liefst aan met mijn handen. Dat vind ik persoonlijk fijner én hygiënischer.
Ik moet zeggen, de volgende ochtend is mijn gezicht serieus egaler én zachter. Ik was echt positief verrast! Dit wordt mijn standaard routine voor ik ga slapen!

DAGCRÈME

DANISH SKINCARE: IK TEST DIT NIEUWE MERK IN NEDERLAND

Door naar de dagcrème. De Perfect Skin Day Protector heeft een oranje kleur (ik moet denken aan de zon), bevat 50ml en kost €35.
De dagcrème belooft de huid niet vet te laten voelen (wat wel prettig is als je last hebt van pukkeltjes, want dan wil je géén vettige huid). Daarnaast voorkomt het ook een schilferachtige huid.
De lotion is licht, hydraterend en biedt bescherming tegen de zon door de toegevoegde SPF15. Ook deze lotion is natuurlijk vrij van parfum, kleurstoffen en irriterende ingredienten.

DANISH SKINCARE: IK TEST DIT NIEUWE MERK IN NEDERLAND
DANISH SKINCARE: IK TEST DIT NIEUWE MERK IN NEDERLAND

Dagcrème is inderdaad iets wat ik vaker moet gebruiken. Ik gebruik zelf vaak een moisturizer, maar vergeet dan een dagcrème te gebruiken. Deze heeft dus ook een SPF15 wat op zich wel fijn is.
De crème heeft een witte kleur en voelt lekker romig aan. Het flesje heeft een pompje en met één keer pompen heb je genoeg voor het hele gezicht. Ik in ieder geval wel.
De crème is redelijk licht inderdaad en trekt snel in. Ik moet voor het allerbeste resultaat toch even 5 minuutjes wachten voordat ik mijn make-up aanbreng maar ook als basis voor je foundation is dit een prima product. Juist omdat het de huid niet vettig maakt.

NACHTCRÈME

DANISH SKINCARE: IK TEST DIT NIEUWE MERK IN NEDERLAND

Naast een dagcrème heb je eigenlijk ook een nachtcrème nodig. Deze Perfect Skin Moisturizer is perfect voor de nacht. De naam deed mij anders vermoeden (ik dacht echt een moisturizer). Ook dit flesje bevat 50ml en kost €35.
De crème maakt je huid niet vettig, verstopt de poriën niet en zorgt ervoor dat er geen nieuwe uitbraken of irritaties op de huid komen.
In dit product zitten dus ook geen gekke ingrediënten, parfum of kleurstoffen.

DANISH SKINCARE: IK TEST DIT NIEUWE MERK IN NEDERLAND

Deze crème gebruik ik dus ná de Smooth Skin Treatment. Net voordat ik naar bed ga.
Dit product heeft in principe dezelfde substantie als de dagcrème en werkt anti verouderend.
De geur is ook heel neutraal, net als de rest van de producten van dit merk en de textuur is lekker romig. Het maakt de huid niet vettig maar het voelt erna wel echt gehydrateerd.
Hij trekt minder snel in dan de dagcrème, maar dat is prima. Want ’s nachts gaat het haar werk doen. De volgende ochtend voelt mijn huid echt heel lekker aan. Geen droge huid, geen vette huid maar een gehydrateerde huid zonder pukkeltjes. Zelfs in mijn maandelijkse periode.. Not kidding.

LIPPEN BALSEM

DANISH SKINCARE: IK TEST DIT NIEUWE MERK IN NEDERLAND

Tot slot, als kers op de taart zeg maar, hebben we nog de Lip Care van €9. Eerlijk gezegd gebruik ik echt weinig lipbalms. Als ik ze gebruik, dan is het vooral in de avond en voor ik ga slapen.
Wat prettig is aan deze lipbalm is dat deze balsem geen parabenen en kleurstoffen bevat. Dus, geen zorgen na al die enge berichten over lip balsems. Deze is veilig hoor!

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

Het merk Danish Skincare is te koop bij Danishskincare.nl. Tevens kun je op deze site alle informatie over de producten vinden en over natuurlijk het merk.
Ook vind je op de website video’s met informatie over een problematische huid en hoe je daar vanaf komt, verschillende beauty gidsen en reviews, voor- en na foto’s en antwoorden op je vragen. Nou ja, veel informatie dus en lekker interactief. Neem zelf maar even een kijkje!
Oh en een tip: Als je de hele kit samen koopt dan betaal je in plaats van €153 maar €138. Mocht je het eerst willen proberen kun je ook kiezen voor een mini kit voor €69.

Heb jij last van acné en/of pukkeltjes? En heb je al eens van dit merk gehoord?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf $

May