Ben jij fan van natuurlijke huidverzorging dat niet is getest op dieren? Dan kun je losgaan met Beauty Kitchen. Een merk uit Engeland dat zich helemaal richt op 100% natuurlijke skincare. Je kunt zelfs je eigen producten samenstellen. Hoe leuk is dat? In dit artikel vind je de lijn Abyssian Oil. Lees gauw verder! 

BEAUTY KITCHEN

The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask

Als ik heel eerlijk mag zijn, ik vind koken echt heel erg stom. Maar als er ‘Beauty’ voor het woord Kitchen staat dan spitsen mijn oren zich wél.
Beauty Kitchen is een merk uit Engeland dat volledig natuurlijke huidverzorgingsproducten heeft. Het milieu staat bij hen op nummer 1 en zij zorgen ervoor dat in het hele productieproces het milieu wordt gerespecteerd. Ook dieren worden gerespecteerd aangezien ze nooit op dieren testen. Fijn.
Niet alleen is de naam cute, de verpakkingen zijn dat ook. Instant happiness is wat ik erbij voel zonder schuldgevoel.

ABYSSIAN OIL

De lijn Abyssinian Oil komt natuurlijk van de Abyssinian Plant, dit is een soort bananenboom waarvan de olie heel hydraterend werkt en omega 9 bevat. Uit onderzoek blijkt deze olie zelfs beter te werken dan Argan olie.
De lijn belooft de huid te hydrateren, te verzorgen, rimpeltjes en fijne lijntjes te verminderen en te beschermen tegen dehydratie. De lijn is geschikt voor ieder huidtype. Zelfs voor de vette huid!

BEAUTY WIPES

The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask

Ik begin met de Sustainable Beauty Wipes. Klinkt nogal ingewikkeld maar het zijn gewoon make-up reinigingsdoekjes. Ze zijn namelijk bedoeld om je make-up mee te verwijderen, het reinigen van de huid en tegelijkertijd het hydrateren van de huid. Handig voor thuis als je een keer lui bent of om mee te nemen in je tas.
De doekjes zijn gemaakt van organisch katoen en natuurlijke ingredienten waardoor ze dus, waar het merk voor staat, lief zijn voor de planeet.

The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask
The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask

In de verpakking zitten 30 doekjes. Ze voelen lekker zacht aan en zijn niet te nat, soms zijn doekjes kletsnat en dat vind ik niet fijn.
Na het reinigen van mijn gezicht heb ik geen gevoelige plekjes. Dit heb ik namelijk wel vaak met make-up reinigingsdoekjes omdat er redelijk heftige ingrediënten in kunnen zitten. Deze zijn inderdaad mild voor de huid. Ook de geur vind ik dik prima. Ze hebben een zachte en fijne geur, waarschijnlijk ruik ik de Abyssian Olie maar omdat ik dat niet eerder heb geroken kan ik dat niet met zekerheid stellen 😉

5 MINUTE MASK

The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask

Door naar het 5 Minute Miracle Mask. Het is, zoals de naam al zegt, een masker die je maar 5 minuten hoeft te dragen. Hierna moet de huid schoner aanvoelen, en gehydrateerd zijn. Verder reinigt het masker de poriën van binnenuit. Het trekt het vuil als het ware uit de poriën, wat weer betekent: minder pukkeltjes. Het masker mag zo vaak worden gebruikt als je wilt.

The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask
The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask

Het masker is bedoeld voor het gezicht, de nek en de decolleté, maar dat vind ik zelf niet zo prettig dus ik gebruik hem eigenlijk alleen voor mijn gezicht.
Het masker is een soort crème die ook niet persé een kleur achterlaat op het gezicht zoals ik van een masker gewend ben. Je ziet het wel zitten, maar het lijkt meer alsof je een dagcrème heel dik hebt aangebracht. Ook dit product ruikt weer heerlijk en zacht. Ik vind het zelf fijn om dit in de ochtend te gebruiken. Na het reinigen van mijn gezicht breng ik het aan en ga ik mij aankleden. Daarna spoel ik het weer van mijn gezicht af en hoppa, extra hydratatie en ook de poriën worden schoongemaakt. Het voelt inderdaad zachter en schoner aan na gebruik.

GEZICHTSOLIE

The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask

Ik ben echt een vreselijke sucker voor gezichtsolie. Dat is mijn favoriete beauty item en gebruik ik heel graag voor ik ga slapen of als ik een dagje thuis blijf en geen make-up draag.
De Aroma Facial Concentrate is een dagelijkse hydraterende olie die geschikt is voor de gevoelige, de vette én de droge huid. Het bevat de Abyssian olie, magnolia olie en palmarosa.

The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask
The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask

Ik begin met wat ik het fijnste vind aan deze olie. Het trekt namelijk heel erg goed in de huid waardoor je dus niet met een frituurpan hoofd rondloopt. De olie blijft wel aanwezig op de huid maar meer als een soort subtiel laagje.
Als je de olie wilt gebruiken in combinatie met make-up dan kun je dit wel doen maar is het handig als je met een tissue de overtollige olie wat weg dept. Zo verklein je de kans dat je make-up gaat glijden.
De olie ruikt prima, hoewel er iets minder geur aanzit als in de andere producten en zit in een glazen flesje met een pipetje.

SLAAP MASKER

The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask

Nog een masker, maar dan voor in de nacht tijdens je slaap. De Night Halo Potent Sleep Mask belooft je huid tijdens de nacht te detoxen, te reinigen, te hydrateren, te verzorgen en te verversen. Tijdens de slaap heeft je huid de meeste ruimte om te herstellen en je kunt deze tijd dan ook goed gebruiken om je huid te verzorgen.

The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask
The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask

Het masker is echt een balm qua structuur en vind ik iets minder lekker ruiken dan de rest. Het ruikt wat muffig. Ik gebruik een lekker grote klodder om op mijn gezicht aan te brengen voor ik ga slapen.
Ik ben gewend om een olie te gebruiken in de nacht, dus ben ik persoonlijk niet zo weg van een balm. Mijn gezicht droogt namelijk best wel snel uit op de T-zones. Dit merkte ik wel een klein beetje de volgende ochtend. Hoewel het resultaat me ook niet tegenstond hoor. Ik denk dat als je gewend bent om ’s nachts gewoon een crème te gebruiken dat dit masker je wel goed zal bevallen.

BEAUTY BALM

The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask

Tot slot is er nog de Handbag Beauty Balm. Een alles-in-1 balsem die je overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt hem gebruiken als zachte en diep voedende balsem, als milde scrub of als reiniger voor de huid.
De toegevoegde oliën zorgen voor een intensief gehydrateerde huid, herstellen de huid, verstevigen, ontlasten en verrijken de huid.

The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask
The Beauty Kitchen 5 minute miracle mask

Deze ‘wonder’balm voelt en ruikt vrijwel identiek als het nacht masker. Toch is de structuur iets anders. Ik vind het zelf heel fijn om een product als dit in mijn tas te hebben voor bijvoorbeeld droge plekjes op mijn huid, wondjes, maar ook voor de lippen is dit superspul. Zeker in de winterperiode is een balsem als deze fijner dan een lippen balsem.

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

De producten van Beauty Kitchen zijn natuurlijk ook in Nederland verkrijgbaar. En waar anders als bij Holland & Barret? Jullie kennen deze winkel natuurlijk als De Tuinen. Ook online kun je de producten kopen, maar als je lekker wil snuffelen en uitproberen moet je eventjes de winkel binnenlopen.
Meer informatie over het merk zelf en de andere producten vind je ook op de website van Beauty Kitchen zelf.

Heb jij al eens iets van Beauty Kitchen uitgeprobeerd?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May