Het ‘preppen’ van je huid, oftewel het voorbereiden van je gezicht voordat je make-up aanbrengt is je basis. Niets zo belangrijker dan dat als je een flawless huid wil. Ik ben altijd op zoek naar fijne huidverzorging en primers en ik probeerde deze keer de serum van Estée Lauder (de bestseller) en de matterende primer. Ideaal om een wat glimmende huid onder controle te krijgen.

SERUM

REVIEW ESTÉE LAUDER SERUM + MATTE PRIMER Advanced night repair

Deze serum is wereldwijd een bestseller van het merk. De volledige naam luidt: Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II Serum. Nogal een mond vol ja. Ik noem het in dit artikel voor het gemak gewoon het serum.
Zoals de naam al aangeeft behoort het serum tot de Advanced Night Repair collectie en richt dit product zich op werkelijk alle zichtbare tekenen van huidveroudering. Verder helpt het het natuurlijke zuiverings- en synchronisatieproces van de huidcellen te bevorderen.
Hierdoor kan de huid beter herstellen van schade door externe factoren. Denk hierbij aan UV-licht, rook en luchtvervuiling.
Het serum is verder parfumvrij en is voor iedere huidskleur en huidtype geschikt.

REVIEW ESTÉE LAUDER SERUM + MATTE PRIMER Advanced night repair
REVIEW ESTÉE LAUDER SERUM + MATTE PRIMER Advanced night repair

Het serum komt in een flacon met een pipet! Yay, ik hou van pipetjes. Het geeft me altijd een soort luxueus gevoel en ik kan er goed mee doseren. Daarnaast ziet het er ook gewoon mooi uit vind ik!
Het serum zit in de vertrouwde verpakking van de Advanced Night Repair lijn waar ik al bekend mee ben (voor meer producten uit deze lijn kijk je hier).
De geur is inderdaad niet om over naar huis te schrijven. Ik ruik vrijwel niets. Prima ook, want hierdoor kan mijn huid zeer waarschijnlijk goed tegen het product. De kleur is bruin en heeft een soort gel-achtige structuur.
Het brengt lekker aan, trekt snel in en ik vind het altijd fijn om daarna de olie uit dezelfde lijn eroverheen aan te brengen om het te ‘sealen’.
De volgende dag voelt mijn huid inderdaad lekker zacht aan. Qua rimpels kan ik niet heel veel vertellen, want die heb ik gelukkig nog niet veel.  Wel vind ik het een heerlijk product!
Tipje van de Estée Professional Make-up Artist: Je kunt het serum ook overdag gebruiken én op de jukbeenderen over je foundation voor een mooie glow.

MATTIFYING PRIMER

REVIEW ESTÉE LAUDER SERUM + MATTE PRIMER Advanced night repair

Na het verzorgen van de huid zorg je ervoor dat je huid klaar is voor de make-up. Dit doe je door een primer te gebruiken. Een primer zorgt ervoor dat je foundation er mooier en egaler uit komt te zien én dat het langer blijft zitten.
Deze primer zorgt weer voor een matterend effect. Want glimmen willen we niet. The Mattifier is de naam van deze primer en belooft een zijdezacht make-up canvas te creëren.
De primer zorgt ervoor dat de talgproductie onder controle wordt gehouden en vermindert de glimmende delen van het gezicht. Ook minimaliseert het de poriën (fijn!) en bevat de primer geen olie (nog fijner!).

REVIEW ESTÉE LAUDER SERUM + MATTE PRIMER Advanced night repair

De primer zit in een mooie roze tube. Doet me denken aan een egale huid met de roze/nude kleur. De primer zelf is een witte romige crème structuur die prettig aan te brengen is op het gezicht of op delen van je gezicht. Zelf breng ik het over mijn hele gezicht aan, want waarom niet?
De geur is prettig en redelijk neutraal. Ik vind het ook fijn dat er geen olie in zit. Hierdoor krijg je meer het idee dat je een huidverzorging aanbrengt op het gezicht. Wel merk ik dat mijn huid er wat gladder door gaat aanvoelen en inderdaad egaler is met betrekking tot de poriën en oneffenheden.
Mijn foundation gaat er ook prima bovenop en wat mij opvalt is dat het inderdaad écht doet wat het zegt. Het matteert super goed! Ik heb een vette T-zone en het gaat áltijd glimmen naast mijn neus, op mijn kin en voorhoofd. Met deze primer heb ik daar serieus veel minder last van. Ja, oké, s’ avonds begint het toch wel te komen maar het houdt mijn gezicht vrijwel de hele dag mat. Fijn!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

De producten van Estée Lauder zijn in vrijwel alle parfumerieën te koop en kun je online ook overal vinden.
Sowieso verkoopt Ici Paris XL, Douglas en Mooi Parfumerie het merk.

Prijzen:
Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II Serum €80 (30ml) €120 (50ml)
The Mattifier Primer €38 (30ml)

Wat gebruik jij om je huid voor te bereiden op make-up?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May