Het is de tijd van het jaar dat de handcrèmes erdoorheen vliegen. Iedereen heeft wel last van droge handen, nagelriemen en al dat soort drama. Kneipp speelde daar handig op in door een nieuwe handcrème te lanceren die razendsnel intrekt. Ideaal dus om mee te nemen in je tas. Ik, als ‘droge handen slachtoffer’ probeerde de crème uit.

KNEIPP

NIEUWE HANDCRÈME VAN KNEIPP

Kneipp heeft eigenlijk helemaal geen introductie nodig. Het is een alom bekend merk volgens mij. Leuk misschien om toch kort iets te vermelden over het merk en de geschiedenis. Interesseert je dit niet? Scroll dan even verder naar de review.

Mijn overgroot oma bestond nog niet eens toen Kneipp begon

Kneipp is een merk dat echt allang bestaat en bekend staat om haar natuurlijke ingredienten. Misschien was dit merk wel één van de eerste merken die deze hype van nu introduceerde. Want in 1891 werd dit merk geboren. Ja, toen bestond mijn overgroot oma nog niet eens.
Kneipp staat voor innerlijke balans en gebruikt verschillende formules die allemaal op natuurlijke basis zijn en waarvan is aangetoond dat deze formules en ingredienten voordelen heeft voor lichaam en mind.
Verder hebben ze oog voor het milieu bij het maken van hun producten, testen ze absoluut niet op dieren en fun fact: de heer Kneipp is eigenlijk een apotheker.
Eerdere artikels over Kneipp vind je hier.

KNEIPP SECONDE HAND- EN NAGELRIEMCRÈME

NIEUWE HANDCRÈME VAN KNEIPP

De nieuwste aanwinst van het merk is dus een Seconde Hand- en Nagelriem crème die vanaf eind november al in de winkels ligt.
De crème bevat onder andere abrikozenmelk en marulaolie. Ja, het zijn inderdaad natuurlijke ingrediënten! En die zorgen voor zachte handen en voor de verzorging van je nagelriemen.
De crème belooft razendsnel in te trekken, vandaar natuurlijk ook de naam. Je nagelriemen en handen hebben veel te verduren, niet alleen tijdens de winter door de kou maar ook door bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen, nagellakremover en zeep. Al deze factoren zorgen voor uitdroging en daar krijg je dus geen mooie handen van.
De crème bevat ook nog Vitamine E en een hoge concentratie aan anti-oxidanten.

NIEUWE HANDCRÈME VAN KNEIPP
NIEUWE HANDCRÈME VAN KNEIPP

Hier dus iemand met droge handen! Mijn handen zijn dan wel geen schuurpapier (waar je ook zeker handcrèmes voor moet gebruiken) maar wel is mijn huid veel dunner in de winter waardoor ik dus sneller wondjes op mijn handen en vingers krijg, is mijn huid droger en geven mijn handen een trekkerig gevoel. Zeker als ik aanraking ben geweest met water en zeep.
Ten eerste, het product ziet er vertrouwd uit, het heeft de echte Kneipp uitstraling zoals ik die ken. De crème zit in een tube en is daardoor makkelijk mee te nemen in je tas of neer te zetten op je bureau.
De crème zelf ruikt heel zacht en aangenaam, geen overheersende geur maar lekker mild en ik ruik vooral de abrikozen. Lekker! De textuur van de crème is romig maar toch best vloeibaar. Hierdoor denk ik dat het sneller intrekt, want dat doet het inderdaad. Het trekt niet binnen 1 seconde in maar wel binnen een half minuutje.
Daarna voelen mijn handen lekker zacht en gehydrateerd aan en is het trekkerige gevoel weg.
Ben je fan van Kneipp dan moet je zeker ook deze crème proberen. Ik vind hem zelf namelijk erg lekker!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

De producten van Kneipp zijn te koop in vrijwel alle drogisterijen in Nederland. Denk aan Etos, Trekpleister, Kruidvat enzovoorts.
Ook kun je de Kneipp producten natuurlijk online vinden en voor meer informatie over de producten zelf kun je terecht bij de website van Kneipp. Via deze site kun je trouwens ook doorklikken om de producten te kopen!

Prijs:
Kneipp Seconde Hand- en Nagelriemcrème €6,49 (75ml)

Heb jij in de winter ook last van droge handen?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May