Joe! De houtskool producten zijn booming. En Clinique doet daar aan mee. De Clinique City Block masker/scrub en de cleanser bevatten namelijk houtskool om je huid tot in de poriën te reinigen. Fijn als je pukkeltjes en andere irritante huidproblemen wilt vermijden. Lees je mee?

CLINIQUE

Clinique city block masker scrub en cleanser review

Clinique heeft helemaal geen introductie nodig bij velen. Maar kort wat informatie over het merk.
Het merk is een dochter van het moederbedrijf Estée Lauder, in 1968 brachten zij hun eerste product op de markt. Dat is dus alweer een tijdje geleden. Clinique is ook niet meer weg te denken uit de parfumerieën.
Evelyn Lauder, de dochter van, heeft Clinique opgericht. Het merk staat bekend om haar parfum vrije producten en niet allergene producten waardoor dit merk heel populair is onder de mensen met een gevoelige huid. Ook is dit merk perfect als je een hoogwaardig merk zoekt zonder teveel poespas en schadelijke ingrediënten. Zo natuurlijk mogelijk dus.
Ik heb al een heleboel artikels over de producten van Clinique geschreven. Als je benieuwd bent naar deze artikels, kijk dan even hier.

CLINIQUE CITY BLOCK

CLEANSING GEL

Clinique city block masker scrub en cleanser review

Ik begin met de Cleansing gel. Officiele naam luidt: Clinique City Block Purifying Charcoal Cleansing Gel.
De cleansing gel reinigt de huid grondig en de schadelijke effecten van luchtvervuiling worden uitgeschakeld. Ook de talgproductie wordt gereguleerd. Zeg maar doei dus tegen je mee-eters en pukkels.

Clinique city block masker scrub en cleanser review
Clinique city block masker scrub en cleanser review

Zoals je ziet is de cleansing gel zwart van kleur. Huh? Wat? Ja, ik heb het wel vaker gezien, maar de eerste keer dat ik een zwarte cleanser zag vond ik het wel gek. Je voelt er trouwens niets van dus maakt niet uit. De cleansing gel schuimt wat bij het aanbrengen en reinigt de huid inderdaad prima. Alle make-up wordt ook weggehaald.
De geur is subtiel zoals ik van Clinique ben gewend en mijn huid voelt erna ook schoon maar niet trekkerig of droog. Fijne cleanser dus!

SCRUB / MASKER

Clinique city block masker scrub en cleanser review

De volgende is een scrub en masker in één. Het belooft je in vijf minuten een detox te geven. Denk aan vervuiling door uitlaatgassen, sigarettenrook (oeps) en andere milieugerelateerde gifstoffen kunnen de poriën verstoppen en de huid stress geven. Hierdoor krijg je sneller rimpels, donkere vlekjes en verlies van stevigheid.

Clinique city block masker scrub en cleanser review
Clinique city block masker scrub en cleanser review

Ik was hier heel nieuwsgierig naar. Het is dus een masker en scrub in één en ik gebruik hem het liefst onder de douche.
Ik breng het eerst aan op mijn gezicht en ga verder met het wassen van mijn lichaam etcetera. Na een minuutje of 5 ga ik mijn gezicht ‘scrubben’ met het masker. Er zitten kleine scrubdeeltjes in en het voelt ook prettig aan, niet te hard.
Daarna spoel ik het af en merk dat mijn huid zacht én schoon is. Het is een beetje een klei-achtige substantie met een grijze kleur. Ik gebruik hem de laatste tijd regelmatig. Vind het een erg fijn product.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Het merk Clinique is bij de meeste parfumerieën te koop. Denk aan Douglas, Ici Paris XL, Mooi Parfumerie maar ook bij de Bijenkorf kun je het merk scoren. Wil je het helemaal officieel doen dan kun je ook altijd een kijkje nemen op de website van Clinique zelf.

Prijs:
Clinique – City Block Purifying Charcoal Cleansing Gel €28 (150ml)
Clinique – City Block Purifying Charcoal Clay Mask + Scrub €40 (100ml)

Heb jij al eens huidverzorgingsproducten met houtskool gebruikt?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May