Kruidvat heeft een nieuwe huidverzorgings-collectie. Genaamd Skin Science. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huidjes. En natuurlijk zijn de producten altijd lekker budget. Lees je mee wat ik ervan vind?

KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE

KRUIDVAT SKIN SCIENCE

Skin Science is de nieuwe huidverzorgingslijn van Kruidvat. De lijn bevat ectoin, dit is een natuurlijke molecuul die ervoor zorgt dat de goede bacteriën overleven. Verder verzorgt, kalmeert, herstelt en versterkt de huidflora.
De producten uit deze lijn zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelig en reactieve huid en stimuleert de biologische beschermingsfunctie van de huid. Klinkt goed vind ik. De lijn bestaat uit vier ‘reguliere’ producten en twee anti-verouderingsproducten.
Het uiterlijk past helemaal bij de lijn. De uitstraling is namelijk clean en fresh. De witte doosjes en flesjes met de zilveren accenten stralen toch wat luxe uit, hoewel de producten allemaal echt mega budget zijn.

SERUM

KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE

Het Kruidvat Skin Science Instant Calming Serum geeft het al aan. Het is een kalmerend serum.
Zoals alle producten van deze lijn bevat natuurlijk het serum ook de Ectoin (zie vorige kopje) maar bevat het ook Defensil. Dit beschermt en versterkt de biologische huidbarrière én heeft een ontstekkingsremmende functie. Het belooft om de huid direct rustiger te maken.

KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE
KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE

Het serum zit in een flesje met een pompsysteem. Voor het hele gezicht heb je maar 1 pompje nodig, want het is een heel lichte en vloeibare vloeistof die makkelijk over het hele gezicht kan worden aangebracht.
Er zit helemaal geen geur aan de producten, ik vind dat altijd toch wel jammer. Maar ik begrijp het wel omdat de heel gevoelige huid natuurlijk niet tegen parfum of geurstoffen kan.
Na het aanbrengen voelt mijn huid zachter aan en is een goede basis voor de volgende stap in je gezichtsverzorging.

DAGCRÈME

KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE

Dat brengt me naar de Kruidvat Skin Science Recovering Day Cream. De volgende stap van de huidverzorging. De dagcrème breng je namelijk na het serum aan.
De dagcrème wordt omschreven als een crème die de verstoorde natuurlijke huidflora helpt herstellen en de biologische beschermingsfunctie van de huid stimuleert.
De formule bevat eveneens de Ectoin, maar bevat ook probiotica (deze zorgt dus voor de huidflora). De crème belooft je geen trekkerig gevoel te geven, de huid te hydrateren, te kalmeren en het verminderen van roodheid of andere geïrriteerde plekjes op de huid.

KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE
KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE

De dagcrème zit in een tube met een pompsysteem, ziet er best leuk uit zo! De textuur is heel lekker romig en trekt goed snel in na het aanbrengen. Hierdoor kun je je make-up erna vrijwel meteen aanbrengen.
Ook hier zit geen enkele geur aan maar voelt de huid erna goed gehydrateerd en zacht.

NACHTCRÈME

KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE

Voor de nacht is er natuurlijk de Kruidvat Science Skin Rebalancing Night Cream. Het uiterlijk van deze crème is exact hetzelfde als de dagcrème. Het zit namelijk in eenzelfde soort tube met pompje.
De nachtcrème verschilt natuurlijk wel van formule. Het helpt de huid in de nacht namelijk met het herstellen van de vochtbalans en versterkt het de biologische functies van de gevoelige en reactieve huid.
Net als de dagcrème bevat de nachtcrème probiotica en bevat het ook het aminozuur Ectoin met een tweevoudige beschermende werking tegen celbeschadiging en huidveroudering.

KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE
KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE

De nachtcrème voelt iets romiger aan qua textuur dan de dagcrème. Ook ruik ik toch heel licht een geurtje. Maar echt verwaarloosbaar. Ik moet heeeeel goed snuffelen aan mijn hand hoor.
De crème is wat vettiger waardoor het niet zozeer meteen intrekt in de huid. Dit is bij nachtcrèmes juist heel fijn. Het is een soort beschermlaagje en je hoeft toch geen make-up aan te brengen voor je gaat slapen. Ik voel aan mijn huid dat het goed gehydrateerd wordt. Lekker!

GEZICHTSOLIE

KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE

Tot slot is er nog de Kruidvat Skin Science Soothing Oil. Een gezichtsolie die de droge en gevoelige huid verzacht en voedt.
Ook dit product bevat Defensil, net zoals het serum. Dit helpt je huid te herstellen en te kalmeren. De olie belooft 24 uur vocht te reguleren en biedt dus net dat beetje extra verzorging aan je huid. Zeker in de koude wintermaanden. De olie is een lichte, niet vette formule dat ervoor zorgt dat de huidelasticiteit en stevigheid wordt behouden.

KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE
KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE

Als je mij volgt dan weet je dat ik hysterisch ben van gezichtsolie. Dus was ik heel benieuwd naar deze olie voor een klein prijsje.
De olie zit in een stenen flesje met pipetje (hoe kan dat zo goedkoop?), en is transparant van kleur. Ook de olie is geurloos. Ik gebruik olie heel graag in de nacht of op dagen dat ik de deur niet uit hoef. Het helpt mijn huid altijd goed te herstellen en te hydrateren zonder dat ik er break outs van krijg. Ook deze olie bevalt me heel goed! Jammer dat er geen geur aan zit, dat wel. Maar alleen maar beter als je een gevoelige huid hebt.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

KRUIDVAT SKIN SCIENCE COLLECTIE

Uiteraard is deze nieuwe collectie bij Kruidvat te koop. Je kunt even naar de winkel gaan maar ook online kun je ze scoren. Op de speciale Skins Science pagina.

Prijzen:

  • Kruidvat Skin Science Instant Calming Serum €5.49 (30ml)
  • Kruidvat Skin Science Recovering Day Cream €5.49 (50ml)
  • Kruidvat Skin Science Rebalancing Night Cream €5.49 (50ml)
  • Kruidvat Skin Science Soothing Oil €5.49 (30ml)

Heb jij een gevoelige huid? Of kun je alles wel hebben?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May