Er komt weer een nieuwe skincare collectie aan volgende maand! Eentje die iedereen wel kan gebruiken denk ik. Clarins Hydra Essentiel heeft drie producten voor het gezicht. Een serum, een oogmasker (leuk!) en een lippen balsem. In dit artikel vind je er alles over inclusief mijn ervaring.

CLARINS

CLARINS HYDRA COLLECTIE!

Clarins is een heerlijk merk dat van oorsprong uit Frankrijk komt. Het staat bekend om een luxueus en high-end merk dat huidverzorging, make-up en parfum ontwikkeld.
Clarins is een familie bedrijf (zo leuk altijd om te horen) en werd in 1954 opgericht door de student Jacques Courtin-Clarins. Nog niet eens zo heel lang geleden is deze meneer overleden, in 2007 namelijk. Zijn zoon Christian Courtin-Clarins heeft het stokje overgenomen waardoor het merk precies hetzelfde blijft zoals zijn vader dat zou willen. Luxe, kwaliteit en exclusiviteit.
Clarins staat er bekend om dat de producten worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals planten. Daardoor zullen de producten dus nooit zorgen voor een geïrriteerde huid of allergieën. Zelfs de meest gevoelige huid vind Clarins fijn!
Benieuwd naar eerdere reviews/video’s over de producten van het merk? Die vind je hier.

HYDRA-ESSENTIEL

De collectie Hydra-Essentiel is niet helemaal nieuw maar er zijn dus wel een aantal nieuwe producten bijgekomen.
Zoals de naam al aangeeft is de collectie volledig gericht op het hydrateren van de droge huid. Maar ook is een vette en een gecombineerde huid gebaat bij hydratatie. De huid heeft namelijk altijd vocht nodig. Zelf hou ik erg van hydraterende producten. Op sommige dagen voelt mijn huid namelijk wat droger dan anders. De nieuwe producten beloven mij daar mee te helpen.
Ik heb een twee-fase serum, een oog maskertje en een lippen balsem in deze review.

SERUM

CLARINS HYDRA COLLECTIE!

Ik begin met het serum. De naam is volledig de Bi-Sérum Intensif ‘Anti-Soif’. Het is een lichte en verzorgende serum in twee fases. Het bevat het biologische extract van de kalanchoë plant en dit zorgt voor de activatie van de natuurlijke hydratatiekracht van de huid en stimuleert de productie van hyaluronzuur.

CLARINS HYDRA COLLECTIE!
CLARINS HYDRA COLLECTIE!

Het serum zit in een mooi, blauw glazen flesje met een pompsysteem. Je kunt goed zien dat de vloeistof uit twee fases bestaat want de vloeistoffen liggen mooi op elkaar.
Voor gebruik moet je dus wel eventjes het flesje schudden.
De textuur is heel vloeibaar, bijna waterig en de geur is heerlijk fris. Precies wat ik zou verwachten bij een ‘hydra’ lijn. Het serum trekt ook lekker snel in waardoor je erna je dagcrème kunt aanbrengen en door kan gaan naar de make-up.
Tijdens het aanbrengen merk ik dat mijn huid het echt opslokt, en dat betekent denk ik, dat mijn huid het ook echt nodig heeft. Na een aantal dagen gebruik merk ik dan ook dat mijn huid inderdaad veel minder droog is.

OOG MASKER

CLARINS HYDRA COLLECTIE!

Dit vind ik dus zó leuk. Het is een oogmasker in crème vorm. Mega handig als je een maskertje op hebt. Want dan vermijd je natuurlijk de ogen. Met dit oogmaskertje neem je die meteen mee! De officiële naam luidt Hydra-Essentiel Moisturizing Reviving Eye Mask.
Het maskertje bestrijdt dehydratie rondom de ogen en ook de vermoeide huid belooft het op te knappen. Het maskertje laat je 10 minuten zitten en erna zijn de donkere kringen vermindert, heb je een egalere huid en ziet je blik er direct stralender uit.

CLARINS HYDRA COLLECTIE!
CLARINS HYDRA COLLECTIE!

Hoe leuk is dit! Ik vond dit echt te gek. Want als ik een maskertje draag dan laat ik mijn ‘eye-area’ leeg. Hiermee wordt dit dus ook meegenomen!
Je brengt eerst het maskertje aan rond de ogen en vervolgens je reguliere masker. Het is een romige crème qua structuur en blijft echt op de huid zitten, je moet hem dus wel reinigen na 10 tot 15 minuutjes.
Wat heel fijn is aan dit hydraterende oogmasker is dat het de huid rondom de ogen hydrateert. Hierdoor voorkom je natuurlijk rimpeltjes en lijntjes, een ‘korrelige’ huid maar voorkom je ook het creasen van je make-up onder de ogen. Dit product staat al op mijn ‘2018 Best Products’ lijstje!

LIPPEN BALSEM

CLARINS HYDRA COLLECTIE!

Tot slot zit er ook nog een lippen verzorging in de collectie. Namelijk de Hydra-Essentiel Moisture Replenishing Lip Balm (with blue lotus wax).
Deze lippen balsem is speciaal ontwikkeld voor de droge en beschadigde lippen. Zeker handig tijdens dit koude weer dus. Zoals de naam al aangeeft, bevat de balsem blauwe lotus extract dat ervoor zorgt dat de lippen gehydrateerd en verzorgt worden. De balsem zorgt ook voor een mooi roze gloed op de lippen en een plumpy effect.

CLARINS HYDRA COLLECTIE!
CLARINS HYDRA COLLECTIE!

De lippen balsem is vloeibaar en komt in een tube met een handig aanbreng stukje aan de bovenkant. Hiermee breng je de balsem dus makkelijk aan, ook on the road.
Je ziet dat de balsem ook wat rozig is van kleur, dit zorgt voor de mooie natuurlijke roze gloed die je lippen krijgen na gebruik. Heel fijne lippen balsem vind ik dit. Ruikt ook lekker en zorgt inderdaad voor zachtere lippen zonder velletjes.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

CLARINS HYDRA COLLECTIE!

Clarins is te koop bij verschillende parfumerieën. Zo kun je de producten bij Douglas, Ici Paris XL en Mooi Parfumerie vinden. Ook online kun je de producten vinden als je even op google kijkt!

Prijzen:

  • Clarins – Hydra-Essentiel Bì Serum (serum) €82 (50ml)
  • Clarins – Hydra-Essentiel Masque Yeux (oogmasker) €41
  • Clarins – Hydra-Essentiel Baume Lèvres (lippenbalsem) €18

Heb jij ook wel eens last van een droge en/of vochtarme huid?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May