Vegan en plantaardig. Zo kun je de huidverzorgingslijn Pureté Bio omschrijven. De collectie bestaat uit drie producten die je huid van binnen- én van buitenaf verzorgen. Een serum, een huidolie en tabletten die zorgen voor de innerlijke verzorging van de huid. In dit artikel vind je alle informatie!

PURETÉ BIO

PURETÉ BIO HUIDVERZORGING VAN BUITENAF ÉN VAN BINNENUIT

Pureté Bio is een merk van Keypharm Laboratories. Dit bedrijf is een duurzame producent van essentiële oliën, pure plantenoliën, biologische voedingssupplementen en superfoods. En is gericht op ‘Conscious Wellbeing’.
De Pureté Bio huidverzorgingslijn bevat geheel natuurlijke en biologische ingrediënten. De lijn bestaat uit drie volledig plantaardige producten, die de huid van buitenaf én van binnenuit verzorgen. Het merk is in Nederland te koop bij de Tuinen/ Holland & Barrett

SKIN TABLETTEN

PURETÉ BIO HUIDVERZORGING VAN BUITENAF ÉN VAN BINNENUIT

Inside Health – Outside Beauty is waar de Perfect Skin Food Supplements voor staan. Het is een 100% biologisch voedingssupplement dat dankzij de synergie van verschillende plantenextracten de huid van binnenuit gezond houdt.
Het bevat natuurlijke Vitamine C uit Amla (Orgen-C®) dit ondersteunt de normale collageenvorming en zorgt samen met zink uit guavabladeren (Ogen-Zn®) voor het behoud van een gezonde huid. Aloë Vera en groene thee dragen bij aan de bescherming van de cellen tegen vrije radicalen. Verder is er ook organische silica uit bamboe (Ogen-Si®), granaatappelextract en Gotu Kola toegevoegd die zorgt voor een goede doorbloeding van de huid.
Het is de bedoeling dat je 1 tablet per dag neemt tijdens de maaltijd.

PURETÉ BIO HUIDVERZORGING VAN BUITENAF ÉN VAN BINNENUIT
PURETÉ BIO HUIDVERZORGING VAN BUITENAF ÉN VAN BINNENUIT

Of het echt werkt kan ik jullie helaas niet zeggen. Ik vind het altijd zo moeilijk om over dit soort dingen te zeggen of het wat voor me heeft gedaan.
Wat ik wel kan zeggen is dat het zeker geen kwaad kan. De tabletten bevatten natuurlijke ingrediënten en zijn in principe dus afgestemde vitaminen voor je huid.
In een verpakking zitten 20 tabletten. Dus goed voor een klein maandje. De tabletten zijn redelijk groot maar zijn makkelijk in tweeën te breken als ze te groot voor je zijn. Supplementen zijn sowieso een musthave voor mij dus ik vind deze wel erg fijn om te gebruiken.

SERUM

PURETÉ BIO HUIDVERZORGING VAN BUITENAF ÉN VAN BINNENUIT

Door naar het Pureté Bio Éclat Lifting Facial Serum. Dit is een serum dat speciaal is ontworpen om elk zichtbaar spoor van vermoeidheid en/of fijne rimpeltjes te verminderen.
Het serum bevat Gatuline® Expression uit de exotische Acmella Oleracea met natuurlijk botox-like effect. Het maakt de huid dus zichtbaar gladder en voorkomt op termijn ook de vorming van nieuwe rimpels. EPS Seafill is een zuiver en actief ingrediënt van mariene oorsprong. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine en zou na 15 minuten al zichtbaar gladmakend moeten zijn. Tot slot bevat het Liftessence™, een complex uit de warensoort Cyathea Cumingii en een hydraterend complex van micro-hyaluronzuren en aloë vera.

PURETÉ BIO HUIDVERZORGING VAN BUITENAF ÉN VAN BINNENUIT
PURETÉ BIO HUIDVERZORGING VAN BUITENAF ÉN VAN BINNENUIT

Het serum is 93% plantaardig en 99.3% natuurlijk. Klinkt goed. Wat ik vooral erg grappig vind is dat het serum in een roller zit. Doet me meer denken aan een oogserum dan aan een gezichtsserum. Toch is het best makkelijk omdat je hiermee gericht op de probleemgebieden kan aanbrengen.
De geur van het serum is neutraal en het is meer een water substantie dan een olie- of gelsubstantie. Het trekt ook snel in waardoor je daarna je dagverzorging makkelijk kunt aanbrengen.

OLIE

PURETÉ BIO HUIDVERZORGING VAN BUITENAF ÉN VAN BINNENUIT

Tot slot is er nog de huidolie. Namelijk de Pureté Bio Huile Sublime Multi-Active Dry Oil. De olie bevat voor 100% uit natuurlijke bestanddelen die voor 93% van biologische oorsprong zijn.
De olie is samengesteld uit 11 voedende plantaardige oliën en een aromatisch elixir van 9 essentiële oliën. Het belooft de huid zijdezacht te maken en verstevigt de huid tegelijkertijd. Ook vermindert het fijne lijntje door de anti-aging werking. De olie is geschikt voor alle huidtypes en in het bijzonder voor een droge, gevoelige en een verouderde huid.

PURETÉ BIO HUIDVERZORGING VAN BUITENAF ÉN VAN BINNENUIT
PURETÉ BIO HUIDVERZORGING VAN BUITENAF ÉN VAN BINNENUIT

Wat mij als eerste opviel was dat de fles mega groot is! Ik ben gewend dat een gezichtsolie in een kleinere flacon zit.
Hier kun je dus lekker lang mee doen. Het is een zogenoemde dry-oil wat inhoudt dat je huid niet vet gaat aanvoelen of mega gaat glimmen.
Dat klopt, de olie trekt snel in en daarna voelt het als een hydraterend laagje op de huid. Ik gebruik olie vaan ’s nachts of op make-uploze dagen. Want je make-up glijdt er toch wel sneller af met een olie als ondergrond.
De geur vind ik niet spectaculair, het is heel subtiel. Ik had er meer van verwacht na de omschrijving van 9 krachtige aromatische oliën. De olie zelf vind ik wél weer heel fijn en kan ik ook gebruiken voor de droge delen op mijn lichaam (bijvoorbeeld onderbenen, ellebogen en knieën).

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

PURETÉ BIO HUIDVERZORGING VAN BUITENAF ÉN VAN BINNENUIT

Pureté Bio is verkrijgbaar via een heleboel webshops. Ik kies persoonlijk het liefst voor de meest bekende. Je kunt het namelijk kopen bij De Tuinen / Holland & Barrett (ook in de winkel).
Van deze lijn kun je ook serum ampullen kopen, altijd handig voor een boost van de huid.

Prijzen:

  • Pureté Bio Perfect Skin – Tabletten 20 stuks €17.99
  • Pureté Bio Perfect Skin – Eclat Lifting Skin Facial Serum Roll On €11.99
  • Pureté Bio Perfect Skin – Bio Huile Sublime €25.99

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May