Kwalitatieve make-up ontwikkelen en ook nog eens een strakke, professionele verpakking er omheen gooien? Dan ben je bij het Nederlandse merk Superlooks aan het juiste adres. Het merk was mij nog onbekend, maar ik kan je alvast verklappen dat je het absoluut gaat onthouden na dit artikel!

WIE IS SUPERLOOKS?

REVIEW | SUPERLOOKS MAKE-UP

Superlooks Make-up

Superlooks klinkt natuurlijk als een soort Superman onder de cosmetica. Maar maak het dan nog maar eens waar. Ze staan bekend om hun visie waarbij ze vrouwen het beste uit zichzelf willen laten halen. In samenwerking met experts ontwikkelen ze professionele make-up en accessoires om je gezicht mooi en professioneel op te maken. En niet geheel onbelangrijk; Superlooks heeft ook een lijn met huidverzorgingsproducten voor ieder huidtype.

Het merk vindt de conditie van je huid erg belangrijk en daarom bevatten ze natuurlijke en verzorgende ingrediënten en zijn de producten dierproefvrij. Ze zijn daardoor geschikt voor de gevoelige huid en dat is super fijn om te horen.

Superlooks vind je niet in een winkel, maar is wel in hun webshop verkrijgbaar. Misschien is het wel leuk om te weten dat ze in Rotterdam een filiaal hebben waar ze cursussen en workshops geven. Je leert hier meer over het aanbrengen van make-up.

EYESHADOWS

REVIEW | SUPERLOOKS MAKE-UP

Laten we beginnen met de oogschaduws! Superlooks heeft verschillende finishes in hun assortiment, waardoor je kunt kiezen uit Matte, Pearl, Soft Diamond en een Diamond textuur. De matte textuur kost €8,95 en de Pearl textuur €10,95. Deze finishes heb ik ook gereviewd!

Hierboven zie je van links naar rechts; eyeshadow Matte in 114 Vanille, eyeshadow Pearl in 333 Mocha en eyeshadow Matte in 109 in Mocha.

Zoals je misschien gemerkt hebt, heten de twee bruine kleuren allebei Mocha, maar hebben ze een andere finish. Hierdoor krijg je echt een andere kleur!

REVIEW | SUPERLOOKS MAKE-UP

Eyeshadow Matte in 114 Vanille
Een matte, gebroken witte kleur.

REVIEW | SUPERLOOKS MAKE-UP

Eyeshadow Matte in 109 Mocha
Hier zie je duidelijk dat het een matte, donkerbruine kleur is. Mooi!

REVIEW | SUPERLOOKS MAKE-UP

Eyeshadow Pearl in 333 Mocha
Dit is een shimmery, haast metallic middenbruine kleur die veel glans geeft.

SWATCHES

REVIEW | SUPERLOOKS MAKE-UP

114 Vanille – 333 Mocha – 109 Mocha

De pigmentatie is echt top te noemen en swatches spreken voor zich. Je hebt niet veel nodig om een intense kleur te krijgen en ik ben hier dan ook heel tevreden over.

OOGLOOK

REVIEW | SUPERLOOKS MAKE-UP

De ooglook met de drie Superlooks oogschaduws. Je kunt hier een mooie nude, haast neutrale ooglook mee maken. Perfect voor iedere dag! Verderop zie je nog de gehele make-uplook, wees niet bang!

COLORED LIPGLOSS

REVIEW | SUPERLOOKS MAKE-UP

Deze lipgloss ziet er een beetje futuristisch uit. Hij is vierkant van vorm en zit in de plastic huls ‘ingebouwd’. Je krijgt daardoor net even wat meer diepte in het geheel.

De Colored lipgloss is langhoudend en geeft je lippen een diepe, dekkende kleur en een subtiele glans.
Colored Lipgloss in 01 Warm Red – €9,95 (8 ml)

REVIEW | SUPERLOOKS MAKE-UP
REVIEW | SUPERLOOKS MAKE-UP

De kleur 01 Warm Red kun je het beste omschrijven als een baksteenrode kleur. En daar hou ik wel van!

LOOK

REVIEW | SUPERLOOKS MAKE-UP

Hier heb ik alle producten gebruikt in een make-uplook. De eyeshadows en de Colored lipgloss.

CONCEALER BRUSH

REVIEW | SUPERLOOKS MAKE-UP

En dan als laatste! Dit is de concealer brush (nr. 18) met platte haartjes (€20.95). Hij heeft een ronde punt waardoor je concealer nauwkeurig aan kunt brengen en blenden.

Maar goed, wat is mijn ervaring ermee? Ik vind dat hij vrij gladde, stevige haartjes heeft. Daardoor pakt hij het product niet helemaal goed op en blijft het er wat op liggen. Ik vind het moeilijk te omschrijven, maar het voelt enigszins synthetisch aan en daardoor geeft hij niet genoeg weerstand aan mijn huid om het mooi te blenden.

REVIEW | SUPERLOOKS MAKE-UP

Nu kan het ook zijn dat ik gewoon een enorme liefhebber ben van het aanbrengen van concealer met mijn handen en ik iets anders daardoor gewoon totaal niet vind werken. Met mijn handen blendt concealer gewoon het allermooiste!

CONCLUSIE

Ik ben aangenaam verrast door de kwaliteit van Superlooks. Mijn favoriet zijn absoluut de eyeshadows; ze hebben een geweldige pigmentatie, brengen makkelijk aan en blenden prachtig op je oogleden. De Covered lipgloss is net zo fijn. De pigmentatie is top en de kleur past goed bij me. Over de Concealer brush ben ik wat minder tevreden. Je kunt ook niet alles hebben hè?

Superlooks is te koop in hun webshop.

BEAUTYDAGBOEK

Wil je meer van mij lezen? Bezoek dan ook mijn eigen beauty- en fashionblog BeautyDagboek

Liefs Liset

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May