De laatste tijd hoor je steeds vaker over schadelijke stoffen in cosmetica. Loveli is een merk dat deodorants ontwikkeld zonder aluminium. Iets was écht wetenschappelijk bewezen schadelijk is voor je. Werkt deze deodorant zonder aluminium ook echt? Geen nare geurtjes meer? Let’s find out!

LOVELI

LOVELI DEODORANT: PUUR NATUURLIJK EN ZONDER ALUMINIUM

Wie is Loveli? Loveli is een lekker Nederlands merk en is opgericht door Linda. Zij is gedreven om uit te zoeken hoe onze favoriete dingen gemaakt zijn en daar een natuurlijke variant op te vinden.
Haar drive komt ergens vandaan, haar moeder kreeg namelijk jaren geleden borstkanker en kreeg toen het advies om geen deodorant met aluminium meer te gebruiken. 60% van wat je op je huid smeert komt namelijk in het lichaam terecht, shocking!
Eindelijk heeft ze dan haar eigen deodorant gemaakt zonder schadelijke ingrediënten en die nog werkt ook. Daarna kwamen er meer producten zoals een lippenbalsem en een facewash. Ook helemaal op natuurlijke basis!

LOVELI DEODORANT

LOVELI DEODORANT: PUUR NATUURLIJK EN ZONDER ALUMINIUM

Deze deodorant stick is puur natuurlijk en belooft écht te werken. Op de foto zie je de Deodorant Fresh Cotton XL en deze is gebaseerd op kokosolie en natriumbicarbonaat en nog meer fijne ingrediënten die goed zijn voor je huid en die je beschermen tegen zweetgeur.
De parfum in de deodorant heeft de geur van Fresh Cotton en is ook helemaal natuurlijk.
‘ Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is hét ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. Maar ook kokosolie heeft een neutraliserende werking en arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid. Met vitamine E als antioxidant.’ – Loveli.care.

INGREDIËNTEN

LOVELI DEODORANT: PUUR NATUURLIJK EN ZONDER ALUMINIUM

De deostick is gemaakt van  (in volgorde van hoeveelheid): Kokosolie, natriumbicarbonaat (zuiveringszout), sheabutter, bijenwas, arrowroot, vitamine E en natuurlijk parfum gemaakt van essentiële oliën.

Natriumbicarbonaat kan een irriterende werking hebben bij een gevoelige huid. Daarom is het gecombineerd met verzachtende arrowroot. Het kan nog wel gebeuren dat je huid reageert. Er is dan ook een sensitive versie met minder natriumbicarbonaat erin en huidverzorgende sandalwoodolie.

De verpakking is gemaakt van polypropyleen (plastic). Het kan gerecycled worden met de rest van je plasticafval, maar nog milieuvriendelijker is het om hem opnieuw te vullen met een refill.‘ – Loveli.Care

LOVELI DEODORANT: PUUR NATUURLIJK EN ZONDER ALUMINIUM
LOVELI DEODORANT: PUUR NATUURLIJK EN ZONDER ALUMINIUM

Zelf heb ik nogal eens last van zweet geurtjes. Ik merk dat veel deodorants mij niet goed doen en de agressieve wil ik liever skippen. Zo is mijn zoektocht naar een natuurlijke deodorant al een tijdje bezig om de perfecte deo te vinden.
Ik heb al een aantal natuurlijke deo’s uitgeprobeerd die totaal niet werkten, extra vieze geurtjes of juist klotsende oksels. Geen grapjes, ik heb dit echt gehad.
Ik was dus heel erg benieuwd naar deze stick van Loveli.
Ten eerste vind ik de geur fantastisch! Fresh Cotton is een heerlijke geur die ruikt naar frisse was. Heerlijk. De stick zelf is lekker compact en heeft een draaisysteem waardoor het makkelijk is aan te brengen.
Als de temperatuur wat kouder is dan wordt de stick iets harder maar door je lichaamswarmte smelt het makkelijk op de huid. Het laat ook totaal geen strepen achter en is vrijwel meteen ‘droog’.
En ja, het werkt echt. Geen nare geurtjes meer. Zelfs niet nu (in de zomer en de warmte). Het werkt inderdaad echt. Deze deodorant blijf ik absoluut gebruiken.

Heel fijn is het ook dat je een refill kunt kopen. Hierdoor ben je lief voor het milieu (door te recyclen) maar betaal je dus ook minder als je deodorant op is. Overigens doe je ongeveer 3 maanden met een stick wanneer je het iedere dag gebruikt.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

LOVELI DEODORANT: PUUR NATUURLIJK EN ZONDER ALUMINIUM

De producten van Loveli kun je kopen via de webshop van het merk: Loveli.Care. Ook vind je daar alle informatie over de producten en de ingrediënten.

Prijzen:

  • Deodorant stick €7.99 (30ml), XL stick €14.99 (75ml)
  • Refill €5.99, XL stick €12.50

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May