We letten steeds meer op ons eten en de cosmetica die we gebruiken. Het liefst zo milieu- en natuurvriendelijk. Ecodenta is een tandpasta merk dat volledig voldoet aan die voorwaarden en ook nog extra bijzonderheden heeft. In dit artikel review ik de Black Whitening Toothpaste. Lees je mee?

ECODENTA TANDPASTA MET HOUTSKOOL EN GROENE THEE-EXTRACT

ECODENTA

Ecodenta is een merk gericht op de mondhygiëne. Denk dus vooral aan tandpasta en mondwater. Het merk is uniek omdat het eco-vriendelijk is en alleen maar ingrediënten bevat van natuurlijke oorsprong.
Het merk heeft verschillende lijnen voor verschillende ‘problemen’ of oplossingen. In dit artikel vind je de Whitening Black Toothpaste uit de Expert Solution lijn.

WHITENING BLACK TOOTHPASTE

ECODENTA TANDPASTA MET HOUTSKOOL EN GROENE THEE-EXTRACT

Het klinkt nogal tegenstrijdig hè? Een Whitening Black Toothpaste. Maar dat is het helemaal niet. De zwarte kleur komt namelijk van houtskool en staat er bekend om dat het een wondermiddeltje is om de tanden weer wit te maken.
Ook bevat het Teavigo, een groene thee-extract dat een sterk anti-oxidant  is. De tandpasta verwijdert tandplak en heeft een sterk ‘whitening’ effect. Uiteraard beschermt deze tandpasta het gebit ook tegen plak, gaatjes en heeft het een antibacterieel effect.

ECODENTA TANDPASTA MET HOUTSKOOL EN GROENE THEE-EXTRACT
ECODENTA TANDPASTA MET HOUTSKOOL EN GROENE THEE-EXTRACT

Jep, de tandpasta is echt zwart van kleur. Ik heb wel ervaring met geactiveerde houtskool poeder voor de tanden, maar nog niet met een tandpasta met houtskool en groene thee-extract.
Ik vind de smaak ten eerste verassend fris! Ik had dat niet verwacht maar het geeft een lekker mintachtig smaakje. Na het poetsen voelt en proeft mijn mond dan ook lekker fris.
Ook vind ik het fijn dat dit voor dagelijks gebruik geschikt is. Eerlijk gezegd heb ik al erg witte tanden van mezelf. Ik ben een roker (shame on me) en een koffiedrinker, maar ik verzorg mijn gebit goed. Ik ben dan ook echt blij met deze tandpasta en merk zeker dat ze toch iets witter lijken, de tandplak is er minder snel dan normaal.
Ook vind ik het fijn dat de tandpasta natuurlijke ingrediënten bevat en milieuvriendelijk is. Ik let er steeds meer op met mijn cosmetica en nu dus ook met mijn mondverzorging!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

ECODENTA TANDPASTA MET HOUTSKOOL EN GROENE THEE-EXTRACT

De prijs is ook absoluut goed te doen! Nog geen €5 kost een tube tandpasta en dat vind ik voor een natuurlijke whitening tandpasta niet duur!
Het merk wordt verkocht bij onder andere Holland & Barrett (voorheen de Tuinen).

Prijs:

  • Ecodenta Tandpasta Whitening Black €4.49 (100ml)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May