This Works heeft een nieuwe collectie: Evening Detox. Een huidverzorgingslijn die perfect is om de huid klaar te maken voor de nacht en te ontdoen van alle schadelijke (milieu)stoffen die het overdag heeft binnengekregen. Detox je huid in een handomdraai! Lees je mee?

THIS WORKS

THIS WORKS: EVENING DETOX

This Works is een merk uit het Verenigd Koninkrijk en is in Nederland verkrijgbaar bij Cosmania. Ieder product van dit merk is een ‘Superblend’: een drie-element ingrediënten systeem van natuurlijke oorsprong én dat wetenschappelijk bewezen is. Het merk is een zogenoemd ‘schoon’ merk. Namelijk zonder onnodige toevoegingen en chemische ingrediënten die helemaal niet lief zijn voor je huid. Zo zijn de geuren en toegevoegde oliën 100% natuurlijk! Meer informatie over het merk zelf kun je vinden op de Engelse website. Ps. ze zijn dierproefvrij!

THIS WORKS: EVENING DETOX

EVENING DETOX COLLECTIE

De Evening Detox Range bestaat uit drie producten die de huid ontgiften, ontlast en verjongt tijdens de slaap. Volgens het merk dé essentiële producten voor optimale huidverbetering en het ontgiften van vervuiling die de huid overdag heeft opgepikt.
De collectie bestaat uit een reiniger, een exfoliërende spray en een masker. Het uiterlijk van deze lijn vind ik leuk! Lekker groen en fris. De producten zitten allemaal in tubes, ook dit is voor een micellair water en een spray iets unieks. Leuk!

CLEANSING WATER

THIS WORKS: EVENING DETOX

Laten we beginnen met de Evening Detox Cleansing Water tevens mijn favoriete product in de collectie. Hij wordt omschreven als een no-nonsense reiniger die de vervuilde huid zuivert en revitaliseert. Deze stoffen blijven lekker in je huid zitten en daarom is het belangrijk deze ’s avonds te verwijderen met een ontgiftende micellair water.
Dit ‘water’ bevat onder andere zoete amandelolie en biologische aloë vera die op milde wijze de huid reinigen van vuil. De toegevoegde zoethoutwortel helpt ontsteking van de huid te kalmeren.

THIS WORKS: EVENING DETOX
THIS WORKS: EVENING DETOX

De tube is echt mega! Wat ik het meest bijzondere vind aan dit product is de zoethoutwortel, ik heb nog nooit een huidverzorgingsproduct gebruikt waar dit in zit. Ik merk het direct aan de geur, het ruikt anders dan ik gewend ben maar wel heel fijn.
Ook voelt het wat fris op mijn huid, een apart gevoel maar wel lekker. Let op dat je het niet bij de ogen gebruikt, daar gingen mijn ogen namelijk van tranen, ik vermoed door die zoethoutwortel.
Mijn make-up wordt helemaal verwijderd en mijn huid voelt erna niet trekkerig maar juist lekker zacht aan.
Ik gebruik deze cleansing water nu een week of 2 en ik vind hem echt zó heerlijk!

KLEI MASKER

THIS WORKS: EVENING DETOX

Het volgende product is het Evening Detox Clay Mask. Het masker belooft een instant glow te geven en een meer heldere teint. Het masker zuivert de huid door de toegevoegde Malachiet en Kaolien-klei en geeft je huid in 10 minuten een detox.
Ook bevinden zich multi-fruitzuren, bestaande uit 5 natuurlijke plantaardige producten, onder andere bosbessen, suikerriet, sinaasappel en citroen. De huid wordt geëxfolieerd en de cellen worden vernieuwd, verder absorbeert het masker overtollige olie verontreinigen van vrije radicalen uit het milieu.

THIS WORKS: EVENING DETOX
THIS WORKS: EVENING DETOX

Zó makkelijk dat er een ingebouwde kwast in de tube zit! Hiermee kun je het masker namelijk heel prettig en egaal aanbrengen op de huid.
De geur is prima, best lekker eigenlijk en de kleur is zoals ik gewend ben van een kleimasker: groen.

THIS WORKS: EVENING DETOX
THIS WORKS: EVENING DETOX

Na een minuut of 5 begint het masker te drogen maar voelt het totaal niet trekkerig of craculeus aan. Het wordt juist zelfs zacht, gek eigenlijk want dit heb ik nog nooit met een kleimasker meegemaakt. Het spoelt daarom ook best makkelijk af. Erna is mijn huid lekker glad en ben ik bijna klaar voor de nacht.

SPRAY-ON EXFOLIANT

THIS WORKS: EVENING DETOX

Het laatste product uit de collectie is de Evening Detox Spray-On Exfoliant en is ook al zo een bijzonder product. De spray belooft je grauwe, oneven en onzuivere huid weg te sprayen door een krachtige mix van toverhazelaar (werkt antibacterieel en ontstekingsremmend), exfoliërende salicylzuur (verwijdert dode huidcellen) en een krachtige mix van plantaardige antioxidanten vecht tegen vrije radicalen en beschermt je huid meteen hiertegen.
Het is een leave-on exfoliant met 1% salicylzuur die zorgt dat ontstekingen, puistjes, grove en verstopte poriën, fijne lijntjes en pigmentvlekjes vermindert.

THIS WORKS: EVENING DETOX
THIS WORKS: EVENING DETOX

Dit is ook weer zo een uniek product. Een leave-on exfoliant, nooit eerder gezien en daarom vind ik het ook zo leuk!
Ook deze spray zit in een tube met een pompsysteem en breng ik zelf het liefst aan na mijn reiniging en voor mijn nachtverzorging.
De spray ruikt lekker fris, naar natuurlijke ingrediënten (dat heeft toch een bepaald geurtje en dat vind ik lekker). Wel moet je je ogen sluiten want het is niet fijn  als je dit in je ogen krijgt. Redelijk logisch maar ik zeg het toch maar even.
De spray nevelt prima en trekt best snel in waardoor je niet lang hoeft te wachten met het aanbrengen van je verzorging. Mega makkelijk dus!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

THIS WORKS: EVENING DETOX

Het merk This Works is verkrijgbaar bij (één van de fijnste skincare shops van Nederland) Cosmania.

Prijzen:

  • This Works – Evening Detox – Cleansing Water €28 (200ml)
  • This Works – Evening Detox – Clay Mask €40 (50ml)
  • This Works – Evening Detox – Spray-On Exfoliant €36 (60ml)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May