Dr. Organic is een heerlijk natuurlijk merk te koop bij onder andere Holland & Barrett (jawel, de oude De Tuinen).
De nieuwe collectie is de Shea Butter lijn, ook wel bekend als het goud van de vrouwen in Afrika. De collectie bevat lichaam-, haar- en gezichtsproducten. Lees je mee?

DR. ORGANIC: DE SHEA BUTTER LIJN

DR. ORGANIC

Dr. Organic is een merk dat zich richt op de meest natuurlijke en pure ingrediënten uit de hele wereld. Van Nieuw Zeeland tot Australië en van de oude tradities tot de nieuwste botanische ingrediënten.
Het belangrijkste vindt Dr. Organic de natuur en ziet dit in de toekomst alleen maar groeien. Zij geloven in vegan en milieubewuste producten die niet alleen fijn zijn voor de huid maar ook luxueus aanvoelen. Zonder het milieu te beschadigen! Zo gebruiken zij het liefst organische, bio-actieve en natuurlijke ingrediënten en extracten, zitten er nooit gekke chemicaliën in de productden, zijn ze dierproefvrij en bevatten ook geen dierlijke ingrediënten.
Verder vind je ook geen minerale oliën, genetisch gemanipuleerde ingrediënten of conserveringsmiddelen in de producten.

SHEA BUTTER COLLECTIE

De Shea Butter Collectie is hageltje nieuw en zoals je al kunt verwachten heel zacht en hydraterend voor de huid. De Shea Butter wordt gehaald uit de oude Afrikaanse Shea boom in Burkina Faso.
Shea Butter wordt al eeuwen gebruikt door de bevolking daar als een huidverzorgingsproduct en wordt ook wel het goud van de vrouwen genoemd. Het werkt namelijk heel verzorgend en is mild voor de huid.

SHEA BUTTER WONDER OIL

DR. ORGANIC: DE SHEA BUTTER LIJN
DR. ORGANIC: DE SHEA BUTTER LIJN

Ik begin met de olie uit de nieuwe collectie. De Shea Butter Wonder Oil. Deze is in twee maten verkrijgbaar en dit is de grootste variant.
De olie geeft de ultieme hydratatie aan de huid én het haar. Zo kun je het gebruiken voor het lichaam, het gezicht, de nagelriemen maar ook als haarolie. De olie is geconcentreerd en geeft een zachte huid met een heerlijk subtiele geur. Perfect voor de droge huid.
De geur is inderdaad subtiel maar heerlijk, ik vind de geur van shea butter sowieso al heel erg lekker en ik hou ook van olie. Daarom kan ik alvast zeggen dat dit mijn favoriete product is uit deze collectie.

HAND- EN NAGELCRÈME

DR. ORGANIC: DE SHEA BUTTER LIJN
DR. ORGANIC: DE SHEA BUTTER LIJN

Speciaal voor de handen en nagels is er de Shea Butter Hand & Nail Cream. Een rijke, boterachtige crème dat zorgt voor het ultieme comfort, verzorging en geeft meteen verlichting aan droge handen. Ook erg fijn voor de nagelriemen. Dit product is trouwens volledig vegan!
De geur is exact hetzelfde als de olie, dit geldt trouwens voor alle producten uit deze lijn. Een fijne warme, notige maar subtiele geur.
De crème is lekker romig en dik waardoor het voor droge handen fijn is om te gebruiken. Zeker in de winter is dit een fijne handcrème.

BODY BUTTER

DR. ORGANIC: DE SHEA BUTTER LIJN

Het volgende product is de Shea Butter Body Butter. Ik vind Body Butters zalig als het weer wat kouder wordt buiten. Omdat de butter veel romiger zijn dan lotions of crèmes. En hierdoor dus fijner zijn voor een droge huid.
Deze body butter bevat onder andere bijenwas, kokosnoot olie en papaya fruitextract. Hierdoor geeft de butter een langdurige hydratatie.

DR. ORGANIC: DE SHEA BUTTER LIJN
DR. ORGANIC: DE SHEA BUTTER LIJN

Niet geheel verrassend ruikt deze body butter ook heerlijk! Iets minder subtiel, maar dat mag ook wel bij een lichaamsproduct.
De textuur is heel romig en lekker dik waardoor het ideaal is om op droge benen en armen te gebruiken, maar ook voor de extra droge plekjes zoals de knieën en ellebogen.
My musthave voor deze herfst alvast!

DAG- EN NACHTCRÈME

DR. ORGANIC: DE SHEA BUTTER LIJN

De Shea Butter Dag- en Nachtcrème zijn de gezichtsproducten uit deze collectie.
De dagcrème bevat onder andere rozenfruit olie, papaya fruitextract en aloë vera sap dat ervoor zorgt dat de huid ultiem verzorgt. Het is een lichtgewicht crème dat voor hydratatie zorgt én geschikt is voor vegans.
De nachtcrème bevat onder andere kokosnoot olie, acacia honing en ook aloë vera sap dat de huid verzorgt, hydrateert en herstelt gedurende de nacht.

DR. ORGANIC: DE SHEA BUTTER LIJN
DR. ORGANIC: DE SHEA BUTTER LIJN

Zoals ik al had verwacht is de nachtcrème romiger dan de dagcrème en dat is prettig.’s nachts wil ik namelijk voelen dat ik een huidverzorging heb aangebracht en overdag wil ik dat niet. Dan wil ik juist de perfecte basis voor mijn make-up. En dat doen deze crèmes dus prima.
De geur is subtiel, wat prettig is voor een gezichtsverzorging en de aloë vera vind ik zelf heel erg lekker als ingrediënt. Het kalmeert, herstelt én hydrateert!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

DR. ORGANIC: DE SHEA BUTTER LIJN

Dr. Organic is in Nederland te koop bij Holland & Barrett (jawel, de oude Tuinen). In de winkel maar ook via de website.

Normaal gesproken wil ik altijd de prijzen vermelden, maar de producten zijn in Nederland nog niet te koop. Dus die moet ik voor nu even schuldig blijven aan jullie. Zodra ik de prijzen heb zal ik ze natuurlijk gaan vermelden.
Sowieso zijn de prijzen van Dr. Organic fijn, niet hoog en heel betaalbaar. De producten zitten in een prijs range van €5 tot gemiddeld €20. Goed te doen dus!

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May