Enige tijd geleden schreef ik een review over de Softshave scheerlotion. Nieuw is nu de Softshave SLS vrij variant! Voor de heel gevoelige huid een perfect product. Benieuwd wat het verschil met de originele Softshave is en wat ik ervan vind? Lees dan even verder.

SOFTSHAVE

NU OOK SOFTSHAVE SLS VRIJ!

Softshave is een product van het merk Wavecare en belooft scheerirritatie te stoppen en een gladder resultaat te creëren na het scheren.
Het product is dan ook geschikt voor mannen en voor vrouwen, voor het gezicht, de oksels, de bikinilijn en de benen. In principe voor ieder deel van het lichaam dus. Het kan zelfs worden gebruikt bij het nat elektrisch scheren.

SOFTSHAVE SLS-VRIJ

NU OOK SOFTSHAVE SLS VRIJ!

Dit is de allernieuwste scheerlotion van het merk: Softshave SLS vrij! De formule is zeep- en SLS-vrij maar reinigt, verzorgt en voorkomt ingegroeide haartjes en scheerbultjes.
Het is een puur en zuiver product met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Het bevat onder andere Kelp, dit is een zeewiersoort. Daarnaast bevat de formule aloë vera. Dit werkt niet alleen hydraterend maar ook helend.
Wat is SLS precies? Als je je dit afvraagt, dan leg ik het kort uit. SLS staat voor Sodium Lauryl Sulfaat en zit in vrijwel ieder reinigingsproduct. Het zorgt ervoor dat een product schuimt en vet en vuil verwijdert. Sommige mensen zijn hier gevoelig voor en krijgen hiervan een uitgedroogde of geïrriteerde huid.
Eerder heb ik mijn ervaringen over de originele Softshave al geschreven. Die vind je hier.

NU OOK SOFTSHAVE SLS VRIJ!
NU OOK SOFTSHAVE SLS VRIJ!

Ik was al blij met de Softshave scheerlotion. Ik vind het vooral fijn dat het natuurlijk is (zeker voor mijn oksel en bikinilijn, waar gevoelige huid is) maar ook omdat het tegelijkertijd reinigt. Het is dus niet nodig om erna nog een zeep te gebruiken om de oksels of ander geschoren gebied te reinigen.
Het verschil met de originele Softshave is niet groot. De geur van de originele is wel fijner vind ik. Daar ruik ik echt de kelp. De SLS-vrije variant heeft een heel subtiele en neutrale geur.
Wel merk ik dat het na meerdere keren scheren prettiger is voor de huid en het minder gevoelig wordt. En volgens mij is dat nu ook net de bedoeling!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

NU OOK SOFTSHAVE SLS VRIJ!

Je kunt Softshave bestellen via de website. Hier vind je ook alle informatie over het product, de ingrediënten en ervaringen van andere gebruikers.

Prijs

  • Softshave vanaf €17.50 (150ml)
May