Pretty Vulgar is hét merk dat je de komende tijd wil hebben! Vanaf oktober exclusief te shoppen bij Douglas. Met de super schattige verpakkingen en toffe namen heeft het een hoog kopen gehalte. In dit artikel laat ik je wat producten zien om de kwaliteit ook nog te testen! Kijk je mee?

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

PRETTY VULGAR

Pretty Vulgar is een merk dat nu exclusief bij Douglas wordt verkocht! Het merk ziet er mega cute uit met de schattige kleurtjes en ontwerpen. Het is namelijk geïnspireerd door kleurrijk taalgebruik, vintage invloeden en de ongekende diversiteit aan prachtige vogels om ons heen.
Het merk is volledig cruelty-free en heeft de leukste namen! Pretty Vulgar betekent namelijk letterlijk: Mooi grof of best grof. Denk dus aan namen als ‘Backstabber’ en ‘My Ash’. In dit artikel zie je alvast een paar toffe producten van dit merk.

OOGSCHADUW PALETTE

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

Ik begin met het palette ‘Pretty Birdie‘. Een oogschaduw palette met twaalf langhoudende en sterk gepigmenteerde, levendige kleuren. De finish van de poeders is verschillend, zo is er een matte, een satijnen of een glinsterende finish. Daarnaast beloven de poeders een zachte textuur te hebben die goed blendable zijn.

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS
PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

Ten eerste vind ik de namen inderdaad geweldig. Head Bitch, Formation en Ego zijn al een voorbeeld van het soort namen in het palette. I love it!
Wat ik heerlijk vind is dat het palette verschillende finishes heeft zodat je er een complete ooglook mee kunt maken. Je kunt er echt iedere kant mee op. Ga je voor een smokey eye, een naturel look of juist een kleurrijke look? You can do all!

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS
PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

Zoals je kunt zien zijn de poeders inderdaad ontzettend goed gepigmenteerd. De swatches zijn namelijk met één beweging aangebracht. Ook is er weinig fall-out en zijn de poeders ook heel blendable! Erg fijn, want dit vind ik persoonlijk het allerbelangrijkste. Pigmentatie en blendability. Dit palette heeft de test in ieder geval doorstaan. Tof! Benieuwd naar de look die ik hiermee heb gemaakt? Die vind je onderaan dit artikel.

UNCAGED PRIMER

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

De Uncaged Primer is een oogschaduw primer dat ervoor zorgt dat de diepte, kleur en langhoudendheid van de oogschaduw wordt versterkt. De primer bevat minerale klei om overvolle olie te absorberen en zorgt het voor een rimpelvrij effect.
De primer is transparant en daardoor geschikt voor ieder huidtype.

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS
PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

Oh fijn! Ik ben gek op primers. Deze zorgen er namelijk echt voor dat je make-up langer blijft zitten en mooier oogt. Ook deze oogschaduw primer vind ik echt fijn.
Er is maar heel weinig nodig voor beide oogleden, nog minder zelfs als wat je hierboven als voorbeeld ziet. Zelf heb ik altijd in mijn ooglid wat vettigheid van de foundation of crème. Dit verdwijnt helemaal met deze primer. Het werkt ook als een soort lijm, de oogschaduw blijft er namelijk rotsvast op zitten. Zeker een primer die goed werkt!

MASCARA

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

Mag ik even een momentje stilte voor deze beauty? Want deze The Feathers Mascara is gewoon een kunstwerkje. Prachtig! De verpakking is een vogelkooi met een vogeltje erboven op. Die blijft dus nog lang op mijn tafeltje staan. Ook als hij al op is.
Het borsteltje van de mascara is gebogen, dit zorgt ervoor dat de wimpers worden gekruld, gelift en geeft een weergaloze lengte en volume aan de wimpers.

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS
PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

De langhoudende formule is verrijkt met provitamine B5 en natriumhyaluronaat. Dit zorgt voor gehydrateerde en volle wimpers. Het geeft dus tegelijkertijd een verzorging aan de wimpers.
Hieronder zie je de voor- en na foto’s van de wimpers met deze mascara. De oogschaduws is trouwens die uit het palette Pretty Birdie.

VOOR

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

NA

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

Zoals je kunt zien is er een groot verschil. De mascara geeft de wimpers inderdaad lengte, volume én het grootste verschil is de krul! Mijn wimpers hebben namelijk geen krul van zichzelf.
Een heerlijke mascara die ook precies doet wat het zegt. Ook loopt de mascara niet uit. Het is geen waterproof mascara maar kan best wat hebben!

LIPSTICK

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

Ook de lipstick is een pareltje om te zien. De Bury Them With a Smile Lipstick is een matte lipstick en is langhoudend. De formule bevat hydraterende boters en oliën en verzorgen de lippen dus tegelijkertijd. De dekking is volledig en de kleurpigmenten zijn krachtig. De lipstick is in 8 tinten verkrijgbaar.

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS
PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

Oké, toegegeven. Het is niet mijn kleur. Ik ben meer van de nude en de mauve kleuren maar de formule van de lipstick is wel erg fijn. De finish is mat maar geeft toch geen droog gevoel aan de lippen met dank aan de boter en olie die zijn toegevoegd. Ik ga absoluut een ander kleurtje aanschaffen! Dit is trouwens de tint Blood Flower.

LOOK

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS
PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

PRETTY VULGAR: NIEUW IN NEDERLAND DOUGLAS

Pretty Vulgar is nu al via de webshop van Douglas te koop en vanaf oktober zijn ze ook in de winkels verkrijgbaar. Let op, alleen in de geselecteerde winkels.

Prijzen:

  • Pretty Birdie Oogschaduw Palette €30
  • Uncaged Primer €18
  • The Feathers Mascara €20
  • Bury Them With a Smile Lipstick €20

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May