De Ultra Facial lijn van Kiehl’s is een heerlijke simpele huidverzorgingslijn die zorgt voor de ultieme hydratatie. Zelfs bij een huid met problemen. Ik gebruik Kiehl’s ook het liefst als mijn huid een break out heeft. In dit artikel laat ik je de toner en de cream zien.

KIEHL'S

Kiehl’s bestaat al 160 jaar (!) en is daarmee dus een oude rot in het vak. Het merk is opgericht door de heer John Kiehl die van oorsprong een apotheek was en een passie had voor plantkunde.
De producten van Kiehl’s staan zelfs in Smithsonian Institute in Washington (hét museum over geschiedenis, kijk de film ‘Night at the Museum’ eens. Hilarisch. Niets te maken met het merk maar ik hou ervan.
Anyway, het merk is dus al jarenlang een begrip en was niet zomaar even een dingetje dat weer voorbij is gevlogen. Vandaag de dag is het merk namelijk te koop in de Bijenkorf en ja, dan ben je best een naam.
Meer artikels over Kiehl’s vind je in het zoekvakje.

ULTRA FACIAL TONER

Ik begin met de Ultra Facial Toner. Een alcohol-vrije toner voor het gezicht. Deze zorgt voor hydratatie en comfort door de toegevoegde Squalan (komt uit olijven en houdt de huid zacht, soepel en gehydrateerd), abrikozenolie (bevat Vitamine E en vetzuren dat zorgt voor hydratatie en het verzacht de huid) en avocado olie (is een rijke vetzuur en bevat de Vitaminen A, D en E).
Het zorgt er dus voor dat de huid perfect wordt voorbereid voor de ultieme hydratatie.

De toner heeft een melk-achtige textuur en is wat dikker dan ik gewend ben van andere toners. Dat vind ik zelf wel prettig moet ik zeggen.
De geur is heel neutraal. Prima ook.
Ik breng de toner aan met een wattenschijfje, maar je kunt het ook op de huid deppen met je vingers. Het is wat je zelf prettiger vindt. Na het aanbrengen merk ik direct dat de huid minder trekkerig en droog aanvoelt.

ULTRA FACIAL CREAM

Na de toner breng je de Ultra Facial Cream aan. Dit is hét cult product van Kiehl’s, namelijk het #1 best verkochte product van het merk.
De crème heeft een ultra lichte textuur maar hydrateert de huid maar liefst 2.3x meer en werkt langdurig hydraterend (24 uur). De crème is geformuleerd met Glaciaal Glycoproteïne-extract en Squalaan en daarom is deze niet- vettige, lichte moisturizer geschikt voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige huid.

Voor ’s morgens houd ik van een crème die snel intrekt, zodat ik erna mijn make-up kan aanbrengen. Deze crème is daarvoor perfect. De textuur is inderdaad licht en trekt snel in de huid. Na het gebruik van de toner breng ik de crème aan en mijn huid is inderdaad echt gehydrateerd. Ik heb snel last van droge plekjes in mijn  gezicht en dat heb ik de hele dag niet als ik deze crème heb gebruikt. Ook hier is de geur neutraal.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Kiehl’s is verkrijgbaar bij de Bijenkorf en kun je alles ook lekker ruiken en voelen. Maar als er geen Bijenkorf bij jou in de buurt zit (wat bij mij het geval is en ik het alleen wil combineren met een bezoek Amsterdam) dan kun je de Kiehl’s producten ook aanschaffen bij de officiële webshop van Kiehl’s.

Prijs:

  • Kiehl’s – Ultra Facial Toner €10 (75ml), €20 (250ml)
  • Kiehl’s Ultra Facial Cream €18 (28ml), €28 (50ml), €53 (125ml)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May