Is het überhaupt mogelijk? Wie wil afvallen kiest 9 van de 10 keer toch voor het volgen van een dieet. Maar of dit ook echt nodig is, blijft natuurlijk de vraag. Je komt weet ik niet hoeveel diëten tegen, sommige werken …anderen helaas niet. De kans is groot dat je weer overnieuw moet beginnen en dat is natuurlijk zonde van je tijd.

We gaan je in dit artikel laten ontdekken hoe afvallen echt werkt, zodat ook jij eventueel aanwezig overgewicht kan elimineren.

Je zal verbaast zijn over de simpliciteit …want het komt namelijk veel meer aan op kennis, conditionering en doorzettingsvermogen.

8 onthullende tips om je streefgewicht te bereiken

We laten je niet langer in spanning en zien hoe je snel afvallen mogelijk maakt, door het volgen van deze 8 eenvoudige stappen …lees je al verder?

1. Ga geen calorieën tellen, maar wees je ervan bewust

We bedoelen hiermee mensen die zeer extreem calorieën tellen, zonder te letten op wat ze eten en drinken. Het draait allemaal om het grote plaatje en al deze factoren zijn belangrijk. In de praktijk krijgen de meesten die enkel met een drastische calorierestrictie bezig zijn, vaak de deksel op hun neus.

Vanzelfsprekend is het belangrijk wel op je calorieën inname te letten, zit je namelijk boven je dagelijkse behoefte te eten en drinken kom je aan …andersom val je af.

Maar doe dit verantwoord en let ook zeker op wat je eet en drinkt, waar we in het volgende stukje nog iets verder op in gaan.

2. Een natuurlijk voedingspatroon doet wonderen

In ons moderne tijdsbeeld zie je veel eten en drinken, die eigenlijk helemaal niet zo dicht bij de natuur staat. Je kan van alles kopen, lang bewaren de smaak wordt vaak aangepast met zouten, suikers en om het smeuïg te maken meestal lekker veel vetten …kleur-, geur- en smaakstoffen zijn hier ook onderdeel van.

Maar het allerbeste haal je toch echt uit de natuur! En voor afvallen is het ook zeker goed om zoveel mogelijk onbewerkt eten en drinken binnen te krijgen.

Je wordt er gezonder door, maar het lichaam is ook beter in staat om op een gezond gewicht te komen zonder al teveel schommelingen. Natuurlijk kan je ook zwaarder worden van gezonde voeding, maar triggers die serieus overgewicht kunnen veroorzaken tot obesitas aan toe zijn er niet (of in mindere mate).

3. Drink meer water, skip calorierijke andere dranken

Water drinken scheelt een slok op een borrel …of eigen veel slokken water op je gewicht. Het is de beste dorstlesser en bevat 0 calorieën. Neem je het koud dan zal je door het thermische effect misschien zelfs nog een beetje extra afvallen.

4. Geen overvloeden aan suikers meer

Hoewel veel mensen nog altijd standaard aan vet denken bij overgewicht, zijn het vaak juist de suikers die je snel dikker maken. Dit heeft te maken met schommeling in je bloedsuikerspiegels, suikerverslaving wat voorkomt, de aanmaak van vet stimulerende en vetverbranding blokkerende hormonen en nog veel meer.

Probeer dan ook weinig tot geen suikers te eten en drinken …let op dat je heel snel veel suikers binnen kan krijgen (veel verpakte dingen, frisdranken en zelfs gezonde snacks die met veel marketing worden gepromoot).

Door hier een streep door te zetten zal je jezelf beter gaan voelen en ook veel beter in staat zijn je vetverbranding te verhogen bij teveel overgewicht.

5. Stick to your plan

Een van de belangrijkste tips die we je kunnen meegeven …volhouden! Je weet duidelijk wat jij wilt, maar je zal hier dan ook naar moeten handelen. Het een paar weekjes doen en dan weer niet …en dan weer wel, werkt niet.

Je zal doelen moeten stellen voor jezelf …hoeveel kan je afvallen en hoe snel? Waar wil je zijn over een paar weken, maanden, jaren? Hoe ga je dit aanpakken (maak duidelijke afspraken)? En dan zal je zeker daarvan later de vruchten plukken.

Bij de succesverhalen speelt dit echt een enorm grote rol!

6. Conditionering

Ga het jezelf ook niet onnodig moeilijk maken. Haal gezonde dingen in huis en stop geen snoep of andere zaken in je karretje. En ga je naar een feestje, wees dan duidelijk over alcohol en versnaperingen …kan je het niet makkelijk bij 1 of 2 consumpties of hapjes houden …neem het dan helemaal niet!

7. Geniet van het leven met volle teugen

Doe niet aan stress en maak zoveel mogelijk plezier in je leven, dit is natuurlijk altijd het ultieme doel! Het zorgt er verder ook voor dat je veel beter op een gezond gewicht terechtkomt en blijft. Leef, geniet en probeer zoveel mogelijk leuke dingen te doen.

8. Doe meer aan lichaamsbeweging

Een actief leven, doen aan veel lichaamsbeweging en sporten kan je ook zeker helpen een gezond gewicht te bereiken. Wil je nog iets extra’s doen en gericht je vetverbranding verhogen dan zijn krachttraining, fitness, maar ook zeker HIIT heel geschikt hiervoor. Ga lekker naar de sportschool waar je fitter, sterker en gezonder wordt …met het oog op een prachtig lichaam, de kans dat je mentaal meer power zal krijgen is ook heel groot.

Klaar voor de start …go!

De inspiratie voor deze tips komt van verantwoord-afvallen.nl, waar je overigens nog veel meer kan vinden over afvallen. Je hebt dus echt geen ingewikkelde diëten, afslankproducten, pillen, maaltijdvervangers of andere meuk nodig. Gewoon je gezonde verstand gebruiken en er werk van maken!

$

May