Ik krijg ontzettend vaak de vraag met welke apps ik mijn foto’s bewerk en mijn stories maak. Die maak ik heel simpel met mijn iPhone Xs. In dit artikel laat ik je precies zien welke apps mijn favorieten zijn en waarmee ik mijn instafeed interessant probeer te houden!

INSTAGRAM FEED

Eerlijk is eerlijk, ik heb geen standaard filter voor mijn instagram foto’s. Want op sommige foto’s ben ik dan net een spook. Ik probeer wat dingetjes en als ik tevreden ben dan gooi ik hem op mijn instagram. Natuurlijk wil ik het wel een klein beetje bij elkaar laten passen, maar als ik me daar teveel op focus dan word ik gek. Probeer dat zelf dus ook los te laten.
Ik heb jaren geleden al eens een artikel geschreven over hoe ik mijn foto’s bewerk. Zullen we allemaal even lachen? Want als ik dit nu bekijk, vind ik de foto’s afschuwelijk. Tijd dus voor een update!

DE TELEFOON

Zelf werk ik met mijn iPhone. Ik kan dus niets over android telefoons vertellen, maar ik denk dat veel apps ook voor dit systeem te downloaden zijn.
Ik koos voor de iPhone XR vanwege de goede kwaliteit foto’s (lees: portretfunctie). De volgende apps gebruik ik vrijwel altijd voor mijn foto’s en stories.

#1 FADED

Met deze gratis app kun je je foto’s mooi lichter en scherper maken of het contrast verhogen. Deze app gebruik ik vooral voor product fotografie.
Je kunt met deze app ook een eigen ‘preset’ maken zodat je altijd dezelfde look hebt.
Ik gebruik deze app niet altijd, maar als foto’s wat donkerder zijn dan is dit een fijne app om de foto’s te verhelderen.

Faded: Gratis

#2 QUICKSHOT

Deze app heeft mijn instagram totaal veranderd. Het is geen gratis app, maar het is die paar euro per jaar meer dan waard.
De app bevat perfecte filters voor ieder moment en lichtval en ik gebruik altijd de ‘detail en sharpness’ functie waardoor je focus veel mooier uitkomt. Deze app gebruik ik vrijwel altijd voor outfit en make-up foto’s

Enlight Quickshot: In app aankopen

#3 VSCO

Natuurlijk de welbekende VSCO app. Ik gebruik deze app eigenlijk maar voor 1 ding, en dat is het witter maken van de foto’s.
Hiervoor gebruik ik het filter HB1. Volgens mij kost dit filter een paar euro, maar ook hier heb ik nooit spijt van gehad. Deze app gebruik ik zelfs voor mijn blog foto’s.

VSCO: Gratis

#FACETUNE

Tot slot de app die ongeveer iedere influencer wel gebruikt. Facetune. Heb je pukkeltjes? Geen gladde huid of een rare vetrol? Facetune comes to the rescue. Je kunt helemaal losgaan met deze app. Ik probeer het zelf altijd simpel te houden, maar uiteindelijk gebruik ik deze app ook vaak voor mijn foto’s. Never forget: Influencers zijn gewoon echte mensen met een onregelmatige huid en vet op de verkeerde plekken. We just have Facetune 😉

Facetune: Gratis

HAVE FUN

Doe gewoon lekker wat je zelf wil met je instagram. Gebruik filters, of niet. Bewerk je foto’s, of niet. Do whatever makes you happy. Instagram is all about creativity.
Hopelijk heb ik je wat informatie gegeven waar je wat aan hebt! Enjoy.
Ps. Je kunt me altijd volgen op instagram als je dat leuk vindt: @May_cate

$

May