Wist je dat jouw lippen uniek zijn? De lijntjes op je lippen volgen een geheel eigen patroon. Ook de grootte en vorm van je lippen verschilt van die van anderen. Toch kun je zeggen dat er ongeveer negen lipvormen bestaanIn dit artikel lees je welke dat zijn en hoe je ze accentueert. Met als bonus tips voor voedingsmiddelen om je lippen mooi en gezond te houden. 

9 VERSCHILLENDE LIPVORMEN

1. VOLLERE BOVENLIP

Bij deze lipvorm is je bovenlip voller dan je onderlip en dat staat supersexy! Sommige vrouwen laten hun bovenlip met fillers inspuiten om dit effect te krijgen. Heb je van nature deze vorm lippen, dan kun je ervoor kiezen om deze te accentueren door met een lipliner een lijntje langs je bovenlip te trekken. 

Als je meer balans zoekt, kun je de bovenkant van je bovenlip juist wat vervagen met wat camouflagestift en foundation. Je kunt natuurlijk ook je onderlip wat voller laten lijken door een wat groter lijntje langs de buitenkant te trekken met lipliner. 

2. VOLLERE ONDERLIP

Een vollere onderlip staat mooi een aantrekkelijk. Accentueer deze lipvorm door op je onderlip een lichtere kleur lipstick aan te brengen dan op je bovenlip.  

Wil je meer balans tussen je lippen, dan kun je dit doen door in het midden van je bovenlip wat witte oogschaduw aan te brengen. Je kunt ook je onderlip een wat lichtere kleur geven dan je bovenlip of met lipliner een lijntje om de buitenrand van je bovenlip trekken. 

3. VOLLE LIPPEN

Bij deze lipvorm zijn je boven- en onderlip even ‘vol’. Dit is volgens plastische chirurgen de meest begeerde lipvormJe hebt niet veel nodig om ze te accentueren, want ze schitteren al uit zichzelf. 

4. HARTVORM

Heb jij hartvormige lippen? Dan heb je een uitgesproken cupido boog en een onderlip die een beetje in een puntje lijkt uit te lopenVolgens sommigen zijn het de meest sexy lippen die er bestaan. Hartvormige lippen accentueer je door een beetje lipgloss op de cupido boog aan te brengen.  

Je maakt gemakkelijk zelf een transparante lipgloss van een theelepel kokosolie en vaseline. Kokosolie zorgt voor het glossy effect en is ook nog eens goed voor de tere huid van je lippen. De olie legt namelijk een fijn beschermlaagje om de huid. Ook bevat de olie vitamines die goed zijn voor je huid, zoals vitamine A en E. 

5. BOOGVORMIGE LIPPEN

Bij boogvormige lippen hebben je bovenlippen een duidelijk cupido boog en je onderlippen een ronde boogvorm. Ook deze lipvorm heeft aan een beetje lipgloss op de cupido boog voldoende om ze te accentueren. 

6. RONDE LIPPEN

Als je ronde lippen hebt, dan zijn je boven- en onderlip overal vrijwel even ‘vol’ en heb je meestal een wat kleinere mond. Deze aantrekkelijk ‘kuslippen’ accentueer je met heldere en zachte kleuren. Als je je lippen wilt verlengen, kun je in de hoeken wat lipliner aanbrengen, maar vooral niet te veel. Dan gaat het er onnatuurlijk uitzien. 

7. BREDE MOND

Als je een brede mond hebt, zijn je lippen duidelijk langer dan ze breed zijn. Ze geven je een mooie grote mond en een prachtige lach. Als je je lippen wat voller wilt laten lijken, hoef je enkel wat lipgloss in het midden aan te brengen. 

8. SMALLE LIPPEN

Als je ouder wordt, worden je lippen automatisch wat smaller doordat je lichaam minder collageen aanmaaktJe kunt ook van jezelf smalle lippen hebben. Deze lipvorm accentueer je door een lipliner langs de rand aan te brengen. Je kunt ze hiermee ook wat breder maken. Met een beetje lipgloss in het midden maak je ze wat voller.  

Als je de collageenproductie een boost wilt geven, zet dan vooral voedingsmiddelen met vitamine C op het menu. Deze vitamine speelt namelijk een belangrijke rol bij de aanmaak van dit verstevigende stofje. Hier vind je meer uitleg over vitamine C en in welke voedingsmiddelen je het vindt. 

9. KLEINERE ONDERLIP

Als je onderlip wat kleiner is dan je bovenlip, kan het zijn dat de hoeken van je bovenlip wat naar beneden wijzen. Breng wat donkerder lipliner aan op je onderlip om deze groter te laten lijken. 

BONUSTIP: DIT EET JE VOOR MOOIERE LIPPEN

Niet alleen met make-up kun je zorgen voor mooie lippen. Ook wat je eet, heeft effect op de schoonheid van je mond. Je huid moet haar cellen steeds vernieuwen om er steeds jeugdig uit te zien. Omega 3-vetzuren uit vette viswalnotenchiazaad en lijnzaad helpen de huid hierbijVoor mooie, gladde lippen zet je deze producten dus vaker op tafel. 

Geschreven door Nutribites
Disclaimer

May