NEW BRAND ALERT: Douglas verkoopt nu CTZN Cosmetics. Een heerlijk diervriendelijk en schoon make-up merk met vooral nudes! Laat dat nu precies mijn favoriet zijn.
Zo enthousiast hierover dat ik besloot een artikel te schrijven met alle swatches, foto’s en informatie! Kijk je mee?

CTZN COSMETICS

CTZN Cosmetics is opgericht door drie prachtige zussen: Aleena, Aleezeh and Naseeha Khan uit Amerika met een Pakistaanse achtergrond. Ze zijn nu woonachtig in Londen en Dubai.
Lekker divers en met een mooie cultuur achtergrond dus!
Het merk is speciaal gericht op vrouwen met een middel-bruine huidkleur. Deze groep wordt vaak overgeslagen in de beauty wereld, en daar moest verandering in komen vonden zij.
Het merk staat vooral voor ‘Genderless’ en te gebruiken voor alle huidtinten.
Verder is het merk dierproefvrij, talk-vrij, vegetarisch en bevat het geen parabenen.

NUDIVERSAL LIP DUO

Ik begin met de Nudiveral Lip Duo’s. Verkrijgbaar in echt allerlei nude tinten, 25 verschillende maar liefst. Ik word nu al mega enthousiast als nude-lover.
Het is een dubbelzijdig lip product met aan de ene kant een matte lippenstift en aan de andere kant een hydraterende lipgloss in dezelfde tint.
Niet onbelangrijk: Dit product is:
– dierproefvrij
– parabeenvrij
– D5 siliconen vrij
– talkvrij
– geurvrij

Op de rechterfoto hierboven zie je de swatches. Ik moet echt zeggen dat dit tot nu toe één van mijn aller favoriete lipproducten is!
Van links naar rechts zie je de kleuren: D.C., Fez en Dubai. Ik vind Fez de mooiste tint op mijn huid.
Maar terug naar het product zelf! De matte lipstick is AMAZING! Het is namelijk niet uitdrogend en goed dekkend. Ik vind hem prachtig! Heb je nu toch behoefte aan een glans dan kun je erboven op (of alleen) de gloss aanbrengen. Ook deze is goed gepigmenteerd en voelt lekker zacht en niet plakkerig aan op de lippen.
I FCKN LOVE IT!

LONG LASTING LIPSTROKE

Door naar de volgende. De Long Lasting Lipstroke. Een mooie lipliner die gebruikt kan worden in combinatie met de lip duo maar ook op zichzelf.
Het potlood heeft een zachte textuur en is goed dekkend en long lasting.

De kleur die je hierboven ziet is ‘Deux’. Er is keuze uit vijf tinten en deze zijn ook allemaal nudies.
Zelf gebruik ik vaak een lipliner als volledig lip product. Voor een natural look is dat prachtig en heel gemakkelijk. Het is dan wel fijn als het product niet korrelt en ook wat hydraterend werkt. Dat doet dit potlood zeker. Hij zit fijn op de lippen en eigenlijk voel je niet eens dat je het draagt.

GOLD EYE SHIMMER

Hello summer! Deze Golden Eye Shimmer is perfect voor een mooie bronzy look in de zomer. De oogschaduw heeft een gelei-achtige structuur en droogt op als een poeder.
Deze oog make-up is perfect voor echt iedere huidtint!

Wat ik heel prettig vind aan deze oogschaduw is dat het door de textuur super gemakkelijk is aan te brengen. Maar na het opdrogen ook goed op haar plek blijft zitten en niet plakkerig aanvoelt.
Het voelt echt alsof je een poeder hebt aangebracht.
Ik moet zeggen dat ik niet vaak goud draag, maar in de zomer bij een prachtige bronzy look ga ik dit zeker gebruiken!

GLOBALM

Tot slot is er nog de Globalm. Deze is verkrijgbaar in ‘clear’ en in ‘pearl’. In deze review zie je de variant Pearl. Het is een niet-plakkerige lichtgewicht balsem die gebruikt kan worden op de lippen of als een highlighter.

Zoals je kunt zien heb ik de Globalm gebruikt op mijn ogen voor een glossy look. I LOVE IT!
In de zomer is het ook een heel fijn product om als highlighter te gebruiken. Ik vind hem heerlijk in gebruik.
Let op: Je kunt hierna geen poeder producten gebruiken want de Globalm droogt niet op..

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

CTZN Cosmetics is natuurlijk verkrijgbaar bij Douglas.nl. Wanneer de winkels weer open zijn kun je ze ook lekker uitproberen voordat je het koopt. Een medewerker wil jou zeker wel helpen met je keuze.

Prijzen:

  • CTZN Cosmetics – Nudiversial Lip Duo €25
  • CTZN Cosmetics – Long Lasting Lipstroke €17
  • CTZN Cosmetics – Gold Eye Shimmer €22
  • CTZN Cosmetics – Globale €20

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May