Een heerlijk luxe skincare routine. Iedere vrouw geniet daar wel van toch? Dr. Barbara Sturm staat bekend om haar non-surgical anti-aging behandelingen en producten zonder gekke toevoegingen zoals parabenen en minerale oliën. In dit artikel probeerde ik de basis producten en vertel ik je of ze het waard zijn!

DR. BARBARA STURM

Dr. Barbara Strum is een Duitse arts die wereldwijd bekend staat voor haar non-surgical anti-aging behandelingen.
Zij heeft haar eigen skincare lijn gelanceerd waarin zij hoge kwaliteit producten heeft die zorgen voor hydratatie, bescherming en regeneratie van de huid.
Het belangrijkste ingrediënt is Purslane, dit staat bekend als de ‘Fountain of Youth Drug‘.
De producten zijn allemaal vrij van parabenen, synthetische parfums en minerale oliën. Hierdoor zijn ze geschikt voor alle huidtypen.

CLEANSER

Deze Cleanser is een zachte en fijne schuim dat de huid diep reinigt zonder de huideigen vochtbalans van de huid te verstoren.
Ze bestaat uit een aantal natuurlijke actieve ingrediënten, aloe vera en pantheons. Deze zorgen ervoor dat de huidveroudering tegen wordt gegaan en de huid tegelijkertijd kalmeert.

Normaal gesproken gebruik ik het liefst een olie voor mijn huid. Omdat dit mijn huid niet uitdroogt en lekker hydrateert. Ik heb deze schuim geprobeerd en ik moet zeggen dat ze de huid ook zeker hydrateert. Foams doen bij mij vaak het tegenovergestelde.
De geur is heel neutraal en de textuur is lekker zacht. Het reinigt mijn huid goed en verwijdert ook al mijn make-up. Ik vind het een heel fijne cleanser!

FACIAL SCRUB

Deze Facial Scrub belooft de droge huid te activeren door middel van Vitamine A en Purslane. Het heeft ontzettend veel fijne eigenschappen zoals het reguleren van het keratinisatie proces, het stimuleren van celvernieuwing en het verminderen van fijne lijntjes.
Maar ook zorgt het voor een goede hydratatie van de huid en het versterkt de bloedvaten. Klinkt geweldig toch?

Of het de bloedvaten versterkt kan ik natuurlijk niet vertellen. Zou gek zijn als ik dit merkte.. Maar ik vind de scrub wel fijn. De huid voelt na gebruik gladder en zachter aan en doordat het een fijne scrub korrel is, is het ook prettig in gebruik!

FACE CREAM RICH

De Face Cream Rich is nogal een parade paardje. Het belooft namelijk direct al resultaat. Het is een anti-aging crème en bevat ook Purslane. Purslane is trouwens een plant die superveel Vitamine A bevat en ook wel een superheld voor de huid wordt genoemd.
De crème werkt ontstekingsremmend, anti-oxidatief en hydraterend voor de huid. Ze vermindert roodheid en stimuleert de aanmaak van collageen. De crème is voor ieder huidtype geschikt, maar vooral voor de gevoelige en/of droge huid.

Ook deze crème ruikt heel neutraal vanwege het gebrek aan synthetische geurstoffen. Qua textuur is ze megavol wat ik altijd heerlijk vind aan crèmes. Toch trekt ze goed in waardoor ik gemakkelijk mijn make-up kan aanbrengen na een paar minuutjes.
De crème is vrij prijzig maar werkt zeer zeker goed. Ik zou hem absoluut kopen!

GLOW DROPS

De Glow Drops is het nieuwste product in de lijn van Dr. Barbara Sturm. Ook dit is een anti-aging product dat zorgt voor intense hydratatie, verzorging en het verminderen van de poriën. De ingrediënten als postelein (purslane), bistorta wortel, rozenbottel en zoete amandelolie zorgen voor een prachtige glow op de huid.

Ik hou ook van producten zoals deze. Net dat beetje extra in je skincare routine. De Glow Drops zijn eigenlijk een soort serum dat je aanbrengt voor je moisturizer en dagcrème. De textuur is lekker romig en je hebt maar erg weinig nodig. Ik voel direct de hydratatie al en vind het een heerlijk extra product!

FACE MASK

Vervolgens hebben we nog het Face Mask dat extracten bevat van aloe vera en kamille. Dit zorgt voor een kalmerende en intens hydraterende werking op de huid. Daarnaast heeft het een beschermde eigenschap tegen vrije radicalen. Tot slot vind je het ingredient Kaolin in het masker. Dit is een Chinese klei dat de huid heerlijk verzacht.

Maskertjes zijn altijd belangrijk voor de huid. Juist dat beetje extra dat je huid nodig heeft once in a while. Het masker is erg vol en romig en brengt prettig aan op de huid. Na 10 minuutjes spoel je het er weer met warm water af.
Ik vind de kamille en aloe vera erg prettig want dit heeft mijn huid echt nodig. De hydratatie en kalmering.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Dr. Barbara Sturm is verkrijgbaar bij The Beauty Editor. Je kunt er online terecht maar ook in de fysieke winkel. Hier kunnen ze je ook goed adviseren over de producten die jij nodig hebt!
Let op, dit artikel bevat travel size producten. Hieronder geef ik de prijzen weer en de daadwerkelijke inhoud van de flacons/potjes.

Prijzen:

  • Dr. Barbara Sturm Cleanser €50 (150ml)
  • Dr. Barbara Sturm Facial Scrub €50 (100ml)
  • Dr. Barbara Sturm Face Cream Rich €155 (50ml)
  • Dr. Barbara Sturm Glow Drops €125 (30ml)
  • Dr. Barbara Sturm Face Mask €95 (50ml)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May