Zo leuk om weer eens wat van Esse Skincare te behandelen. Dit merk heb ik in het begin van mijn ‘blog carrière’ veel gebruikt en ik vond en vind het nog steeds een heerlijk merk! Dit artikel gaat over het nieuwste probiotic product, namelijk de Protect Oil. Kijk je mee?

ESSE

esse prebiotische skincare olie

Het merk Esse gebruikt levende probiotica in haar producten (die ook blijven leven tijdens de productie tot aan het gebruik) en heeft een hele mooie filosofie over het verbeteren en herstellen van je huid door chemische ingrediënten van reguliere merken.
Helemaal in het begin van mijn blog periode heb ik veel Esse producten gebruikt en gereviewd. Ik vind het dus ontzettend leuk om mijn #1 merk van het begin nog een keer met jullie te bespreken. Maar dan met een nieuw product!
Bekijk de eerdere Esse artikels hier.

esse prebiotische skincare olie

PROTECT OIL

De Protect Oil van Esse Skincare is een olie dat zorgt voor een beschermend laag op de huid wanneer deze in contact komt met UV of vrije radicalen. Het geeft een tastbaar laagje op de huid en beschermt het hierdoor optimaal.
Ook versterkt het de bloedsomloop zodat voedingsstoffen en zuurstof beter door de huid kunnen worden opgenomen.
De olie bevat onder andere Ximenia zaad olie, zonnebloem zaad olie en bevat alleen maar 100% natuurlijke ingrediënten.
Huidproblemen waar de olie goed bij helpt zijn onder andere littekens, pigmentvlekken, acné littekens en het voorkomen van ontstekingen.
Verder is het ook nog eens 100% vegan en dierproefvrij.

esse prebiotische skincare olie
esse prebiotische skincare olie

Als ik één skincare product mag kiezen die ik alleen nog maar mag gebruiken is dat olie.
Ik gebruik het iedere dag, vind het heerlijk om aan te brengen en geniet er ook echt van. Ik gebruik het zelfs onder mijn make-up (ja, dat kan! 1 druppeltje olie en je huid is klaar voor een glowy look!).
De olie van Esse Skincare is 100% natuurlijk wat ik al heel erg prettig vind. De geur is daardoor ook zacht en ik vind hem fijn ruiken. De textuur van de olie is wat dikkig waardoor het goed aanbrengt op de huid en je niet veel nodig hebt per keer.
Het liefst gebruik ik een olie in de nacht maar je kunt het ook ’s morgens gebruiken voordat je je moisturizer of dagcrème aanbrengt.
Juist voor overdag is de olie zo fijn omdat het je huid beschermt tegen de UV straling en de vrije radicalen. Let er op dat je in de avond de olie weer verwijdert en eventueel opnieuw aanbrengt.
De olie voelt niet vet aan en voelt ook als een tweede huid. Een olie die ik dus vaak nog blijf gebruiken!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

esse prebiotische skincare olie

Esse is verkrijgbaar bij de betere schoonheidssalons (zie de website van Esse voor verkooppunten. Online is het merk onder andere verkrijgbaar bij Derma Skin Shop.

Prijs:

  • Esse – Protect Oil €45

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May