Het milieu wordt steeds belangrijker. Tegenwoordig denken zelfs de beautymerken aan een mooiere wereld! Zo heeft L’Occitane shampoo bars ontwikkeld die 100% vegan en gerecycled zijn!
Zelfs de shampoo flacons worden nu duurzamer verpakt. Erg fijn dus! Kijk je mee naar mijn ervaring me de nieuwe bars?

L'OCCITANE

L'OCCITANE SHAMPOO BARS!

L’Occitane is een heerlijk merk met héle fijne producten waar ik al regelmatig over heb gepost. Wil je meer reviews zien van L’Occitane? Kijk dan even hier..

L’Occitane heeft een bijzondere relatie opgebouwd met aromatherapie

L’Occitane heeft volgens eigen zeggen een bijzondere relatie opgebouwd met aromatherapie. Vind ik persoonlijk al fijn klinken. Gewoon omdat het fijn klinkt, niet omdat ik nu zo into aromatherapie ben.
Gebaseerd op de kennis van essentiële oliën heeft L’Occitane haar producten gemaakt zoals gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, parfum en uiteindelijk ook haarproducten.
Meer reviews over de L’occitane producten kun je hier vinden!

L'OCCITANE SHAMPOO BARS!

L’OCCITANE SHAMPOO BARS

Deze bars van L’Occitane worden ook wel de ‘solid bars’ of de ‘vaste shampoo‘ genoemd. Mega fijn dat dit merk nu ook met deze vorm van shampoo komt want ze zijn een stuk beter voor het milieu, maar ook voor je haar.
Ze zijn namelijk ecologisch en bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten. Geen sulfaten en siliconen dus! Want dat is mega schadelijk voor je haar op den duur. In plaats van parfum bevatten de bars essentiële oliën, en zoals we van L’Occitane gewend zijn ruiken ze dan ook heerlijk.
Een shampoo bar is 60 gram en je doet hier meer dan twee keer zolang mee als met een flacon!
Er zijn drie verschillende L’Occitane shampoo bars beschikbaar en die laat ik jullie nu zien.

INTENS HERSTELLENDE SHAMPOO BAR

L'OCCITANE SHAMPOO BARS!
L'OCCITANE SHAMPOO BARS!

De intens herstellende shampoo bar is te herkennen aan de zalmroze kleur. Deze shampoo is ontwikkeld om broos en beschadigd haar te herstellen van de wortels tot in de punten. Ook versterkt het de haarvezels.
De ingrediënten van de bar zijbals volgt:
• 100% natuurlijke essentiële oliën: engelwortel, ylang-ylang, zoete sinaasappel, lavendel, geranium.
Aminozuren uit haver: herstellen, herstructureren en verbeteren de haarkwaliteit.
Zonnebloemolie: brengt zachtheid en soepelheid in het haar.

De geur is absoluut hemels en is mijn favoriete geur van de drie shampoos. Het is een zachte, poeder-achtige geur met bloemige accenten.
Qua gebruik moet ik persoonlijk nog steeds een beetje wennen aan shampoo bars. Ik heb veel en dik haar en moet dus nog een beetje de hoeveelheid zien te vinden. Omdat de bars niet erg schuimen vind ik dat nog wat lastig. Maar eerlijk is eerlijk, mijn haar is niet pluizend, voelt zacht aan en heeft een mooie glans na gebruik!

PURE FRISHEID SHAMPOO

L'OCCITANE SHAMPOO BARS!
L'OCCITANE SHAMPOO BARS!

De volgende bar is de pure frisheid shampoo bar. Deze shampoo zorgt voor een goede reiniging van het haar en de hoofdhuid doordat het overtollig talg vermindert. Hierdoor blijft het haar langer schoon en voelt het licht en fris aan. Deze bar heeft de volgende ingredienten:
100% natuurlijke essentiële oliën: Tijm, Grapefruit, Munt, Lavendel, Ceder.
Groene klei: helpt overtollig talg te verminderen.
Pepermunt uit de Provence: bekend om zijn verfrissende eigenschappen.
Plantaardige azijn: verfraait het haar.

Deze shampoo bar ruikt ook echt heerlijk fris. Ik ruik voel de munt en de tijm terug. Deze bar is gemaakt voor normaal tot vettig haar.

GENTLE & BALANCED SHAMPOO

L'OCCITANE SHAMPOO BARS!
L'OCCITANE SHAMPOO BARS!

De laatste bar is de gentle & balanced shampoo en is bedoeld voor een milde reiniging. Heb je last van een gevoelige hoofdhuid dan is dit de shampoo bar voor jou!
De bar behoudt het natuurlijke evenwicht van de hoofdhuid en het haar krijgt zijn glans en soepelheid terug.
De ingrediënten zijn als volgt:
100% natuurlijke essentiële oliën: Citroen, Sinaasappel, Rozemarijn, Kamille en Lavendel uit de Haute-Provence Beschermde Oorsprongsbenaming bekend om haar ontspannende eigenschappen.
• Complex van natuurlijk voorkomende suikers: respecteert en onderhoudt het natuurlijk evenwicht van de hoofdhuid.

Deze shampoo ruikt ook heel zacht en hier vind ik de lavendel de overhand hebben. Toch ruik ik ook de kamille en eenlicht zweem van sinaasappel.

VLOEIBARE SHAMPOOS

L'OCCITANE SHAMPOO BARS!

Heb je toch liever een vloeibare shampoo? Dan heb je ook alle keuze bij L’Occitane. Het mooie is dat het merk nu voortaan alle producten duurzamer verpakt. Maar het allermooist is dat je nu ook een refill kunt kopen van jouw favoriete shampoo! Je hoeft de fles dus nooit meer weg te gooien :-).

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

L'OCCITANE SHAMPOO BARS!

De L’Occitane Shampoo Bars en de gewone shampoos zijn verkrijgbaar via hun webshop. Neem echt even een kijkje op de gehele website want ze hebben ongelooflijk veel fijne producten. En ze ruiken echt allemaal heerlijk!

Prijzen:

  • L’Occitane Shampoo Bars €12 (60gram)
  • L’Occitane Shampoo Refill duo (verschilt per product)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May