De engste plek tot nu toe bezochten we al in januari. We hebben vooral de tijd genomen met het editen van de video!
Samen met Jessica, Tom en Drey bezochten we een verlaten kerk en een meisjes internaat waar binnen 2 jaar tijd meer dan 50 meisjes zijn overleden…

DE ENGSTE PLEK TOT NU TOE

Deze mooie urbex plek ligt gewoon in Nederland. Wel in het zuiden, maar we hoefden de grens niet over. Ik vond het de engste plek tot nu toe, omdat er een hele geschiedenis in de gebouwen zit. Naast de kerk stonden er twee internaten: Een meisjes- en een jongensinternaat. In de jaren 50 zijn er in het jongensinternaat 34 sterfgevallen vermeld en aan de meisjeskant zijn maar liefst 40 gehandicapte meisjes overleden.
Deze sterfgevallen vonden allemaal plaats nadat er een broeder in dienst was genomen… Strange..
Het ging om vooral heel jonge kinderen vanaf zes jaar, de broeder heeft deze kinderen allemaal verzorgd. Deze broeder is na ontdekking overgeplaatst naar België en leeft nog steeds. Maar wil natuurlijk niet met naam worden genoemd. Momenteel loopt er zelfs nog een onderzoek naar al deze sterfgevallen.

Nu jullie alle informatie hebben kan ik je vertellen dat we begonnen bij de kerk. Prachtig met nog een heleboel originele attributen. Ik hoorde dat er sinds januari een heleboel is gesloopt, dood- en doodzonde. Dat is dan ook de reden dat urbex locaties niet zomaar worden gedeeld.
Het jongensinternaat was al afgebroken, we zagen alleen nog de muren in de grond maar dat was dan ook alles.
Het meisjes internaat was wel intact, helaas zonder spullen en meubels maar het was evengoed een vrij enge locatie. Toch hebben we er weer met veel plezier een vlog van gemaakt en hebben we prachtige platen geschoten. Enjoy!

VLOG: DE ENGSTE PLEK TOT NU TOE

FOTO'S DE ENGSTE PLEK TOT NU TOE

Meer Urbex avonturen vind je hier.

Urban Exploring
Bron: Wikipedia

Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. De term werd omstreeks 1990 bedacht door de Canadese explorer Jeff Chapman, ook gekend als Ninjalicious, die met het tijdschrift Infiltration en de website infiltration.orggestart was. In 2005 publiceerde Chapmann het boek Access All Areas: a user’s guide to the art of urban exploration

De term urban exploring is Engels en betekent letterlijk verkennen van het urbane (=stedelijke) steden of gebouwen, maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen.

Urban exploring wordt beoefend door urban explorers. Bron: Wikipedia

May