Heb je ook zo een saaie badkamer? En wil je hem een beetje oppimpen met weinig budget en moeite? Dan vind je in dit artikel 9 tips die je goed kunt gebruiken naar een toffe badkamer helemaal in je eigen stijl! Kijk je mee?

Hoe style je jouw badkamer?

1. SPIEGELS

Hoe style je jouw badkamer?

Iets dat meteen een andere sfeer geeft aan een badkamer is een spiegel. Persoonlijk zou ik kiezen voor een ronde spiegel, een grote spiegel over de hele muur of meerdere kleine spiegels.
Persoonlijk zou ik kiezen voor een ronde spiegel met verlichting. Dit is niet alleen stijlvol, maar geeft jouw badkamer meteen een andere look. Ook zijn een goede spiegel en goede belichting essentieel voor het aanbrengen van je make-up en je skincare ritueel. Je loopt namelijk niet meer rond met oranje strepen of pukkeltjes die je over het hoofd ziet in een slecht verlichtte badkamer.

2. DOUCHEGORDIJN

Als je een douche hebt met cabine dan heb je dit probleem niet. Maar heb je geen cabine dan kan een douchegordijn je badkamer nogal shabby laten ogen. Zorg ervoor dat je het gordijn regelmatig in de wasmachine doet. Een keer per kwartaal is prima. Een gordijn in de badkamer is namelijk een magneet voor bacteriën en het kan ook nog eens gaan stinken.
Een leuk douchegordijn hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Kijk maar eens bij de Xenos, de H&M of Primark.

3. ZET MOOIE (GEBRUIKTE) FLESJES EN POTJES NEER

Hoe style je jouw badkamer?

Het stylen van je badkamer kan ook prima met producten die je ooit eens hebt gekocht en nu leeg zijn. Sommige skincare merken hebben prachtige glazen flacons die je goed kunt gebruiken om een ruimte mee te stylen.
Niet weggooien dus! Je kunt er een handzeep indoen, je shampoo of de flacon gewoon leeglaten en hem puur als decoratie neerzetten.
Vaak vind je dit soort mooie flacons in natuurwinkels of bij de Tuinen. Hoeft niet veel te kosten maar geeft de ruimte direct een luxe uitstraling!

4. KASTJES

Een kleine badkamer geeft vaak het probleem van weinig ruimte. Hiervoor is het handig om kastjes te combineren met bijvoorbeeld een spiegel of je kastje te gebruiken als handdoekenrekje. Een mooie oplossing is om een spiegelkast te hebben. Deze heb je in alle soorten en maten waardoor er sowieso eentje te vinden is voor jouw badkamer. Een spiegel met daarin nog ruimte voor al je skincare, make-up en/of badkamer producten zodat er niets hoeft rond te slingeren.

5. HANDDOEKEN

Hoe style je jouw badkamer?

Om je badkamer een mooie uitstraling te geven is het mooi om alles in één kleur te hebben. Denk hierbij aan accessoires, het douchegordijn en je handdoeken. Niets ziet er zo shabby uit als 10 verschillende kleuren handdoeken. Tenzij je echt van veel kleuren houdt.
Alles wit staat heel schoon en modern net als alles zwart. Maar wil je toch wat vrolijke kleurtjes dan kun je ook kiezen voor een turquoise kleur, pastelkleuren of zelfs neon kleuren. Goede handdoeken zijn voor een prikkie te koop bij onder andere Hema, Action en H&M Home.

6. KAARSEN

Ook kaarsen doen het altijd goed, zeker als je een bad hebt in je badkamer. Net als met de handdoeken geldt hier: houdt het bij 1 of maximaal 2 kleuren om alles één geheel te laten ogen.
Zelf koop ik altijd grote dikke kaarsen bij de Xenos en die kun je neerzetten op een hoek van het bad of op een kastje. Let wel op dat je een veilige plaats uitkiest!

7. SKINCARE

Hoe style je jouw badkamer?

Je hebt vast wel een favoriet skincare merk met een mooi uiterlijk. Iedere vrouw heeft dat denk ik wel.
Gebruik deze potjes niet alleen tijdens je skincare routine maar ook als decoratie! In plaats van ze op te bergen in een kast verdienen ze juist een plekje waar ze gezien kunnen worden. Denk aan je wasbak, vensterbank, een tafeltje of een mooi kastje zonder deurtjes. Het geeft je badkamer meteen die spa uitstraling en je hebt direct zin in een beetje me-time. Heel belangrijk! Wil je de allerbeste producten? Kijk dan even bij de Consumentenbond welke verzorging het beste uit de test komt.

8. ACCESSOIRES

Hoe style je jouw badkamer?

Vergeet de accessoires niet! Dit maakt de styling namelijk helemaal af. Zorg ervoor dat je accessoires in dezelfde stijl of kleur zijn van je douchegordijn en/of handdoeken zodat het allemaal mooi bij elkaar past.
Accessoires hoeven helemaal niet duur te zijn! Zo kun je veel mooie dingen vinden bij Dille & Kamille of bij de Ikea. De prijsklasse is daar van laag naar hoog dus dit bepaal je helemaal zelf!

Als je geïnteresseerd bent in interieurdesign, dan vind je vacatures op Jooble.

May