Als er iemand gek is op zomergeuren dan ben ik het wel. De nieuwste lijn van Cartier is de ‘Les Rivieres De Cartier’ en heeft drie Eau de Parfums die geïnspireerd zijn door rivieren en de natuur. En ze zijn absoluut de moeite waard! Kijk je mee?

LES RIVIERES DE CARTIER

DE NIEUWE CARTIER RIVIERA PARFUMS

CARTIER RIVIERA

De nieuwe parfumlijn van Cartier is de Les Rivières De Cartier en bevat maar liefst drie verschillende Eau de Parfums. Namelijk Insouciances, Allégresse en Luxuriance.
De natuur speelt een centrale rol in deze lijn en de geuren zijn daar dan ook op geïnspireerd. Het idee is namelijk dat de reflectie van water ons zuivert en ons leidt naar zelfbewustzijn en het leven. ‘Flow like a River’. De geuren bevatten elementen van onder andere bladeren, bloemen, wortels, fruit en stenen.
De drie geuren staan voor drie rivieren en drie sterke emoties.

LUXURIANCE

DE NIEUWE CARTIER RIVIERA PARFUMS

Luxuriance staat voor zorgeloosheid en vreugde, jezelf onderdompelen in volledige weelderigheid. Een bad in de natuur dat het leven, hun geur en de kleur van de emoties van de rivieren van Cartier. De geur wordt omschreven als een blend van varen, eiken, rozemarijn en wilde kruiden. Een bron van wilde botanische frisheid met geranium om zijn primitieve energie te versterken.
Deze geur is lekker fris en doet me inderdaad denken aan een prachtige berg met meren en fruitbomen. Het is een fruitige geur vind ik met een lichte geur van bloemen. Heerlijk voor in de warme zomerdagen!

ALLÈGRESSE

DE NIEUWE CARTIER RIVIERA PARFUMS

De volgende geur, Allègresse staat voor mooi en vrolijk, deze rivier straalt sensualiteit uit met het uiterlijk van tuberoos. Het bloeit levendig van blad tot blad, petit-grain en bergamot, en is besprenkeld met frisse tonen van zwarte bessenknoppen.
Hier ruik ik vooral de frisse bergamot en de zwarte bessen. Ook dit is een frisse geur die me doet denken aan Italië of Frankrijk. De Allègresse is iets minder zwoel dan de Luxuriance en geeft je vooral een ‘licht’ gevoel.

INSOUCIANCE

DE NIEUWE CARTIER RIVIERA PARFUMS

Dan komen we nu bij mijn persoonlijke favoriete geur uit. De Insouciance is vrij en delicaat, deze zachte rivier schittert met een stralend licht. Het stroomt van bloem tot bloem, irissen en viooltjes, en glinstert onder de koele schaduw van fruitbomen.
Het gekke is dat ik normaal nooit zo van de bloemige geuren ben maar deze toch ontzettend waardeer. De geur is heel zacht en aaibaar en is inderdaad bloemig maar toch met een fruitige touch. Dit is denk ik de meest zoete geur van de drie.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

DE NIEUWE CARTIER RIVIERA PARFUMS

Deze geuren van Cartier zijn allemaal verkrijgbaar bij Douglas. Als je liever eerst even wil snuffelen, ga dan de winkel binnen. De medewerkers willen jou vast deze drie rivieren met plezier laten ruiken!

De geuren zijn per stuk €103,19 voor 100ml

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May