Als je écht natuurlijke huidverzorging wil gebruiken met resultaten dan raad ik je absoluut Esse Skincare aan. Dit merk gebruik ik al sinds het begin van mijn blog carrière (6 jaar nu) en I can’t get enough of it. Mijn Esse routine met mijn favoriete producten vind je in dit artikel!

esse prebiotische skincare serum review

ESSE SKINCARE

Het merk Esse gebruikt levende probiotica in haar producten (die ook blijven leven tijdens de productie tot aan het gebruik) en heeft een hele mooie filosofie over het verbeteren en herstellen van je huid door chemische ingrediënten van reguliere merken.
Helemaal in het begin van mijn blog periode heb ik veel Esse producten gebruikt en gereviewd. Ik vind het dus ontzettend leuk om mijn #1 merk van het begin nog een keer met jullie te bespreken. Maar dan met een nieuw product!
Bekijk de eerdere Esse artikels hier.

REFINING CLEANSER

esse prebiotische skincare serum review

Ik begin met mijn Esse skincare routine met het reinigen van mijn huid. Hiervoor gebruik ik de Refining Cleanser. Deze wordt omschreven als een diep reinigende, schuimende klei wash met fijne exfoliërende korreltjes om de huid te ontgiften en de teint en textuur te verbeteren.
De reiniging is mild en geschikt voor een vette en onzuivere huid. De microbiële balans van de huid zal niet worden verstoord en het zuivert en absorbeert overtollig talg.
De cleanser is 99% natuurlijk, 100% vegan, 50% organic en 100% cruelty free!

esse prebiotische skincare serum review
esse prebiotische skincare serum review

De cleanser komt in een grote bruine tube met een pompsysteem. Wat super handig is in gebruik, hierdoor doe je er namelijk zuinig mee.
Het reinigt mijn huid goed, ook make-up wordt prima verwijdert met deze cleanser. Ook al is dit product gemaakt voor een vette huid, het maakt mijn huid absoluut niet droog en trekkerig.
De textuur is inderdaad klei-achtig en voelt heerlijk aan tijdens het aanbrengen, het verandert inderdaad in een wat schuimige substantie. En de geur is ook superfijn, maar dat ben ik gewend van Esse!

COCOA EXFOLIATOR

esse probiotische skincare serum review

De volgende stap is het ‘scrubben’ oftewel exfoliëren van de huid. Hiervoor gebruik ik de Cocoa Exfoliator. Dit is een chocolade-achtige exfoliatie die geschikt is voor alle huidtypes.
Deze exfoliator is PH gebalanceerd en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden.  Het bevordert ook de doorbloeding en laat de huid heerlijk fris en zacht achter.

esse probiotische skincare serum review scrub
esse probiotische skincare serum review scrub

Dit soort producten vind ik heerlijk. Ze zijn niet alleen natuurlijk maar zo zien ze er ook uit. De geur is ook erg fijn, ik ruik vooral de cocoa boter. Het gebruik is net even anders dan ik gewend ben. Bij het aanbrengen van de exfoliator is het een grove korrel. Deze korrels smelten langzamerhand op de huid waardoor de korrels verdwijnen. Hierdoor heb je nooit een overdo aan scrubben en blijft je huid prachtig en gezond. En inderdaad, het maakt mijn huid heerlijk zacht!

PROBIOTIC SERUM

esse prebiotische skincare serum review

Vervolgens hebben we het pareltje van Esse skincare. Namelijk het Probiotic Serum. Deze bevat levende probiotica om het ecosysteem van de huid te herstellen. Het bevat 1 miljard levende probiotica per mililiter – ‘s werelds eerste serum met levende probiotica. Ook is het serum 100% natuurlijk.
De voordelen van dit serum zijn:

  • Repareert de barrièrefunctie.
  • Verstevigt en maakt voller.
  • Verbetert collageen- en elastinegehalte.
  • Herstelt de balans.
  • Heeft anti-aging voordelen
esse prebiotische skincare serum review
esse probiotische skincare serum review

Je zou denken dat je allemaal kleine beestjes ziet zwemmen in het serum. Dit is natuurlijk niet zo. Ze zijn namelijk microscopisch klein.
Het serum heeft een oranje-achtige kleur en ruikt wat vreemd. Het heeft geen vieze geur maar ik vind het zelf ook niet zo erg lekker. Tochvoelt het echt fijn aan op de huid en geeft het al snel resultaat. Ik ben van mening dat je geen beter serum dan dit kan gebruiken voor je huid. Absoluut de nummer 1.

NOURISH MOISTURISER

esse probiotische skincare serum review moisturizer

Tot slot, om de huid helemaal te verzorgen, gebruik ik de Nourish Moisturiser. Een medium tot vettere moisturiser dat shea butter bevat om de droge en gevoelige huid te beschermen.
Deze crème werkt voedend en verzorgend, verbetert de huidstructuur en de barrière functie en verbeter de soepelheid van de huid.
Dit product is 97% natuurlijk!

esse probiotische skincare serum review moisturizer
esse probiotische skincare serum review moisturizer

Als je een droge huid hebt is dit absoluut het product voor jou. Hij is namelijk erg vol en romig en trekt niet mega snel in waardoor je huid super gehydrateerd aan blijft voelen. Ik gebruik deze crème het liefst op een make-up loze dag.
De textuur is dus vol en romig en de geur is heel fijn en clean. Wat ik ook leuk vind aan Esse Skincare zijn de potjes. Omdat ze van glas zijn recycle ik ze altijd als schattige plantenpotjes!

VERKRIJGBAARHEID

esse prebiotische skincare serum review

Esse is verkrijgbaar bij de betere schoonheidssalons (zie de website van Esse voor verkooppunten. Online is het merk onder andere verkrijgbaar bij Derma Skin Shop.

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May