In juni zijn we wederom op pad geweest naar België. Deze keer naar Blue Christ Church. Een kerkje dat vol zit met duiven en eigenlijk te vies is om naar binnen te gaan. Toch had het wel zijn charmes en dat kun je aan de video’s en de foto’s in dit artikel zien!

BLUE CHRIST CHURCH

Blue Christ Church is een verlaten kerk uit de 19e eeuw. De naam komt van het blauwe kruis dat pontificaal in het midden van de kerk hangt.
Wij konden zo naar binnen lopen, want de deur was gewoon open. Inmiddels is de deur potdicht, althans dat heb ik vernomen. Ik hoorde dat je nu moet klimmen om naar binnen te komen. De ramen zijn best hoog dus je moet wel enigszins soepel zijn om dat te kunnen.

VIDEO BLUE CHRIST CHURCH

FOTO'S

Meer Urbex avonturen vind je hier.

Urban Exploring
Bron: Wikipedia

Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. De term werd omstreeks 1990 bedacht door de Canadese explorer Jeff Chapman, ook gekend als Ninjalicious, die met het tijdschrift Infiltration en de website infiltration.orggestart was. In 2005 publiceerde Chapmann het boek Access All Areas: a user’s guide to the art of urban exploration

De term urban exploring is Engels en betekent letterlijk verkennen van het urbane (=stedelijke) steden of gebouwen, maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen.

Urban exploring wordt beoefend door urban explorers. Bron: Wikipedia

May