In januari hebben we een bezoekje gebracht aan een verlaten discotheek. Deze urbex discoheek was nog bijna helemaal intact! Op de drank na dan. Jessica, Tom, Drey en ik hebben daar natuurlijk weer prachtige foto’s genomen.

URBEX DISCOTHEEK

Deze discotheek ligt net over de grens in België. Volop in het zicht. Bij aankomst hebben we een rondje gelopen om het pand om een doorgang te vinden. Tot slot kwamen we aan bij de voordeur die precies openging.
In het pand was nog van alles aanwezig, van een telefooncel tot de bar en van een discobal tot het lounge gedeelte. Zelfs de bakjes pinda’s waren er nog, alleen zijn de pinda’s vervangen door schelpjes. Cute!
Helaas hadden we die dag allemaal aardappels mee en is de kwaliteit van de video ontzettend ruk. Ook de stablizers waren toen nog niet binnen.
Het heeft een echte homevideo vibe, maar gelukkig is dit de laatste video met deze slechte kwaliteit.
Hopelijk genieten jullie er toch van, en anders scroll je lekker door de foto’s heen!

VIDEO URBEX DISCOTHEEK

FOTO'S URBEX DISCOTHEEK

Meer Urbex avonturen vind je hier.

Urban Exploring
Bron: Wikipedia

Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. De term werd omstreeks 1990 bedacht door de Canadese explorer Jeff Chapman, ook gekend als Ninjalicious, die met het tijdschrift Infiltration en de website infiltration.orggestart was. In 2005 publiceerde Chapmann het boek Access All Areas: a user’s guide to the art of urban exploration

De term urban exploring is Engels en betekent letterlijk verkennen van het urbane (=stedelijke) steden of gebouwen, maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen.

Urban exploring wordt beoefend door urban explorers. Bron: Wikipedia

May