Eind augustus zijn we weer terug gegaan naar de locatie waar we al twee keer gepakt zijn. Het welbekende urbex ziekenhuis in België. Zal het deze keer wel lukken om binnen te komen?

URBEX ZIEKENHUIS

Dit ziekenhuis staat leeg sinds een aantal jaar. Er zijn veel vandalen binnen geweest en er is zelfs brand gesticht. Heel logisch dus dat er streng op wordt gecontroleerd. Alleen wij doen niets verkeerds, althans we slopen niets, nemen niks mee en maken niets kapot.
Deze keer besloten we dat ik buiten zou rondlopen met Zoë en had ik een walkie talkie bij me om de jongens te waarschuwen als er politie aankwam.
Ik heb dus heerlijk rond gelopen in een super gezellig stadje. De jongens zaten tegelijkertijd vol adrenaline in een verlaten ziekenhuis…

De vaste urbexers waren er natuurlijk: Drey en Tom. En ook Darre was weer mee 🙂 Helaas heb ik geen foto’s kunnen maken binnen, er zijn dus weinig foto’s beschikbaar. Maar gelukkig heeft Drey er toch een aantal kunnen maken!
Have fun!

VIDEO

FOTO'S

Meer Urbex avonturen vind je hier.

Urban Exploring
Bron: Wikipedia

Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. De term werd omstreeks 1990 bedacht door de Canadese explorer Jeff Chapman, ook gekend als Ninjalicious, die met het tijdschrift Infiltration en de website infiltration.orggestart was. In 2005 publiceerde Chapmann het boek Access All Areas: a user’s guide to the art of urban exploration

De term urban exploring is Engels en betekent letterlijk verkennen van het urbane (=stedelijke) steden of gebouwen, maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen.

Urban exploring wordt beoefend door urban explorers. Bron: Wikipedia

May