Weet jij het verschil al tussen een natuurlijke deodorant en een synthetische deodorant? En wat werkt nu beter voor jou? In dit artikel laat ik je precies zien wat de verschillen zijn en wat de deo’s met je lichaam doen!

SALT OF THE EARTH

salt of the earth natuurlijke deodorant

Salt of the Earth is een natuurlijk deodorant merk dat is opgericht in 1993 en in 2005 is overgenomen door moeder en zoon. Tegenwoordig verkopen ze ook handzeep en zijn alle producten 100% vegan, natuurlijk, diervriendelijk en plastic-vrij.
Meer informatie over het merk vind je op de website.

NATUURLIJKE DEODORANT VS. SYNTHETISCHE DEODORANT

Laat ik toch maar even beginnen met het uitleggen van het verschil tussen een natuurlijke en een ‘reguliere’ deodorant. De deodorants die je al eeuwen kent zijn synthetisch, dit houdt in dat er chemische ingrediënten inzitten. Ze zijn namelijk gebaseerd op aluminiumchloride, aluminiumchloorhydraat en aluminiumzirkoniumtrichloorhydraat. Het helpt absoluut, want deze ingrediënten zorgen ervoor dat de zweetkanalen een tijdelijke blokkade krijgt.
De nadelen hiervan zijn dat zweet probeert te ontsnappen uit verstopte poriën kan irritatie en ongemak veroorzaken, het kan ontstekingen veroorzaken, het verhindert dat het lichaam gifstoffen afvoert en het vermogen om de lichaamstemperatuur te reguleren wordt verminderd.
Klinkt dus absoluut niet fijn! Een natuurlijke deodorant bevat natuurlijke anti-transparanten zoals zinkricinoleaat, probitioca en aluin. In plaats van alcohol worden natuurlijke aardmineralen gebruikt en de parfum en geurstoffen worden vervangen door plantenextracten.
Nu je dit weet kun je dus niet meer zeggen dat je niet wist dat de synthetische deodorant geen voordelen heeft voor je lichaam en je gezondheid.

MIJN KEUZE

salt of the earth natuurlijke deodorant

Ik ken het merk Salt of the Earth al een tijdje en ik vind hun missie én producten erg fijn. De geurtjes zijn ook helemaal mijn ding.
Ik heb de Pure Aura Lavender & Vanilla Roll-On en de Ocean & Coconut Deodorant Spray.  Beide geuren vind ik lekker zomers en fris ruiken en het is maar net welke geur me die dag het meest aantrekt.
De deodorants zijn allebei

  • Vegan
  • met 100% natuurlijke ingrediënten
  • Met aluin en magnesiumolie voor een optimale effectiviteit
  • Zonder synthetische parfums
  • Zonder parabenen en zonder ftalaten
  • Niet getest op dieren
  • Laat geen witte strepen of gele vlekken achter op je kleding
salt of the earth natuurlijke deodorant
salt of the earth natuurlijke deodorant

De spray gebruik ik ook vaak om even bij te werken gedurende de dag. Met een roller vind ik dat niet echt hygiënisch. Ze blokkeren niet perse het zweet maar neutraliseren het en vermindert de bacteriën onder de oksel. Hierdoor ga je dus ook minder ruiken en blijf je toch fris gedurende de dag! De deodorant laat namelijk een microscopisch laagje van minerale zouten achter op je huid, die de bacteriën doden zodat ongewenste transpiratiegeuren geen kans krijgen, zonder de poriën te blokkeren of vernauwen.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

De deodorants van Salt of the Earth zijn verkrijgbaar bij onder andere Biggreensmile.nl en Happyearthcare.com.

Prijzen:

  • Roll-on Deodorant €6.99 (75ml)
  • Spray Deodorant €6.99 (100ml)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May