Het is dan eindelijk tijd om één van mijn lievelingsgeuren te behandelen op maycate.com. Namelijk de geur Paris Chéri van Astrophil & Stella. Perfect voor de gourmand en poederige geur liefhebbers.

ASTROPHIL & STELLA

Dit niche parfum merk heb ik enige tijd geleden ontdekt en heeft enkele prachtige geuren. Astrophil & Stella is een Italiaans luxe parfumhuis en bestaat uit zes parfumeurs uit verschillende landen. Alle parfums zijn met de hand gemaakt en geïnspireerd op verschillende plekken en situaties in deze landen.

Alle parfums zijn ‘extraits’, dit is anders dan een eau de parfum.  Beter zelfs, want een eau de parfum bevat 10 tot 20% parfum en een extrtait wel 20 tot 40%. De alcohol verdampt tijdens het aanbrengen en de geur blijft dus heel erg lang ruiken!
Meer artikels over dit merk vind je hier!

PARIS CHERI ASTROPHIL STELLA REVIEW NOTEN

PARIS CHÉRI

Paris Chéri heb ik voor het eerst geroken op een event bij La Parfumista, Mandy heeft deze voor mij uitgekozen nadat ik zei dat ik hou van zachte, vanille-achtige en gourmand geuren. Hoe ze het wist? Ik weet het niet, maar dit is de perfecte parfum! Gecreëerd door Nathalie Feisthauer.
Het is uiteraard een extrait de parfum en wordt omschreven als volgt:

Een energiek aroma van koffie en cacao definieert de pittige persoonlijkheid van deze geur, gezoet door opwindende tonen van vanille. Intense aroma’s van hout en hars ondersteunen de kruidige aroma’s van kaneelblad en kardemomolie, tussen bloemige nuances en boombessen die het parfum een ​​vrolijke frisheid geven.

De noten zijn:

Topnoten: Kardemom, Kaneelblad, Bergamot en Roze peper.
Hartnoten: Heliotroop (Vanillebloem), Orris (wortelextract), Cacao, Koffie, Lelietje-van-dalen en Hedione.
Basisnoten: Vanille, Spaanse labdanum, Ambroxan, Ceder, Tonkaboon, Hout Noten, Snoepnoten, Benzoine en Muskus Ambrette.

PARIS CHERI ASTROPHIL STELLA REVIEW NOTEN
PARIS CHERI ASTROPHIL STELLA REVIEW NOTEN

Nu ga ik de geur omschrijven zoals deze bij mij overkomt en hoe het op mijn huid transformeert.
Zoals ik al zei behoort deze parfum tot mijn top 3 en ik wordt ook erg rustig van de geur, prettig en zen, zo voel ik me na het aanbrengen van Paris Chéri. De geur opent wat zwaarder, maar ik ruik direct al de vanille, kardamom en het kaneelblad. Na de opening wordt het een hele zachte geur die echt de hele dag goed blijft ruiken. Ik zou zeggen dat ik hem nog ruik als ik in de avond naar bed ga.
De noten labdanum, ambroxan en ceder ruik ik helemaal niet, maar dat is voor mij prima. Ik vind deze noten vaak te heftig als ze op de voorgrond treden.
Het perfecte parfum als je houdt van zoet, zacht en poederige geuren! Alsof je in een snoep/gebaks winkeltje binnenloopt.

VERKRIJGBAARHED & PRIJS

PARIS CHERI ASTROPHIL STELLA REVIEW NOTEN

Astrophil & Stella is onder andere verkrijgbaar bij beautyplaza.nl en parfuMaria.com. Je kunt ook even googlen om eventuele aanbiedingen eruit te kunnen pikken!

Prijs:

  • Astrophil & Stella – Paris Chéri €160 (50ml)

 

Dit artikel bevat producten die beschibaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May