Als Gourmand geuren liefhebber moest ik de Sabon Gourmand Blush collectie sowieso uitproberen. Het is de exclusieve kerstcollectie, dus wacht niet te lang als je ook wat wil scoren.

SABON

Sabon gourmand blush

Het merk Sabon is ontstaan uit liefde voor texturen en geuren maar ook uit de wil om mensen uren ontspanning en magie te bieden in hun stormachtige dagelijkse leven.
De allereerste Sabon winkel werd geopend in 1997 in Tel-Aviv en heeft toen heel snel de wereld veroverd. Het begon namelijk met het handmatig maken van stevige zeep en is toen nog veel meer verzorgingsproducten gaan ontwikkelen. En dit allemaal met natuurlijke ingrediënten met als doel bij te dragen aan het behoud van onze leefomgeving.
De producten zijn allemaal verkrijgbaar via de Nederlandse webshop van Sabon.
Meer artikels over dit merk vind je hier.

GOURMAND BLUSH

De limited kerstcollectie wordt door Sabon als volgt omschreven:

Pak de kerstmagie uit,
een wit laagje sneeuw als poedersuiker op daken en straten 
en de uitnodiging van SABON om verleidelijke gastronomische delicatessen te ontdekken,
geïnspireerd door heerlijke Parijse kerstlekkernijen… Oh là là! 

Dat wil je dus hebben! De geurnoten zijn:

Topnoten: Bergamot, citroen, amandel
Hartnoten: Amandel, Hawthorn, Roze, Heliotrope
Basisnoten: Musk, hout, Tonka bonen, vanille

KAMERGEUR

Sabon gourmand blush

Laten we beginnen met de kamergeur, oftewel de geurstokjes. Al vaker heb ik deze stokjes van Sabon gehad en ze zijn heerlijk! Je ruikt ze door de hele kamer, maar zijn zeker niet te intens. Belangrijk is om de stokjes af en toe om te draaien zodat de geur beter en langer ruikt.
Wel vind ik de kamergeuren van Sabon redelijk snel opgaan, wat ik jammer vind. Maar qua geur kan eigenlijk niets ertegenop!

BODYLOTION

Sabon gourmand blush

Het volgende item uit de gourmand collectie is de Bodylotion. Deze komt in een mooie tube met een prachtig design.
De textuur van de crème is vol en romig en voelt lekker zacht aan op de huid. De formule is verrijkt met verzachtende zoete amandelolie en heerlijke amandel-rozige noten van onze limited-edition geur “Blush Gourmand”, bevat een waardevolle mix van natuurlijke oliën – olijfolie, avocado-olie, bernagiezaadolie, tarwekiemolie, jojoba-olie, macadamia-olie en sheaboter.

Sabon gourmand blush
Sabon gourmand blush

Na deze bodylotion te hebben gebruikt wil ik alles uit de collectie haha!
De geur (ik ben echt een geurmens) is zo intens lekker en blijft zólang ruiken, dat het bijna als parfum gebruikt kan worden. Tonkaboon, vanille en amandel zijn mijn favoriete geurnoten en guess what? Die zitten er allemaal dus in. Voor mij komen de tonkaboon en de rozen het meest naar voren wat een aparte, unieke en vooral heerlijke geur geeft.
Daarnaast werkt het goed hydraterend voor mijn huid!

SCRUB

Sabon gourmand blush
Sabon gourmand blush

De scrubs van Sabon zijn ook altijd fantastisch, de scrub is speciaal ontwikkeld om de droge huid te revitaliseren en voeden, en is verrijkt met zoete amandelkorrels en Dode Zeezout voor extra effectief, maar mild exfoliëren. Wat ik altijd fijn vind aan deze scrubs is dat je echt de ingrediënten ziet, voelt en ruikt. Daar word ik altijd heel erg blij van. Ook het feit dat het op oliebasis is, maakt de huid helemaal zacht en gehydrateerd zodat je je hierna niet eens hoeft in te smeren met een lotion!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Sabon gourmand blush

Dit heerlijke en prachtige merk is natuurlijk verkrijgbaar bij de webshop van Sabon. Mocht je benieuwd zijn naar andere geur collecties, kijk dan gerust even verder.

Prijzen:

  • Sabon Blush Gourmand | Mini Kamergeur €17 (100ml)
  • Sabon Blush Gourmand | Bodylotion €20 (150ml)
  • Sabon Blush Gourmand | Scrub €27 (320gr)
  • Sabon Blush Gourmand | Bruisbal €6

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May