Tijd voor een mooi niche parfum dat net iets anders is dan ik gewend ben. De Chopard Miel D’Arabie is namelijk een geur dat is geïnspireerd op de Arabische tuinen en heeft echt een groene, toch zachte geur die ik als planten liefhebber toch wel heel lekker vind. Kijk je mee?

CHOPARD

Chopard miel d'arabie parfum

Chopard is een Zwitsers merk dat gespecialiseerd is in luxe horloges, sieraden en accessoires. Maar, voor mij interessanter, ook geuren!
Het merk is opgericht in 1860 en heeft zelfs sieraden gemaakt voor Tsaren. De Happy collectie heb ik al eerder beschreven, deze keer een niche parfum van dit merk!

Chopard miel d'arabie parfum

CHOPARD MIEL D’ARABIE

Dit prachtige luxe parfum van Chopard heet dus Miel D’Arabie en zit in de collectie ‘The Gardens of Paradise’. De gehele lijn staat in het teken van de natuur en is het eerste niche parfum merk dat ingrediënten heeft gebruikt van het Naturals Together programma.
Alle geuren in de collectie zijn geïnspireerd op de Arabische Gardens of Paradise en geven hiermee een tribuut aan de meest mythische and mystieke tuinen ter wereld.

Chopard miel d'arabie parfum
Chopard miel d'arabie parfum

Deze geur is een oase van verfrissende en sensuele noten in het midden van een woestijn. Het doet denken aan kostbare specerijen, thee-infusies en zoete Granaatappel, en is getextureerd met de prachtige bloemige en Balsamico aroma’s van een uitzonderlijke Honing absolue. Nobele en aardse Patchoeli, samen met Wierook en Cipres essentiële oliën, contrasteren verder en verdiepen deze intrigerende en onvergetelijke geur
De parfumeur achter dit parfum is Alberto Morillas en de geur kan worden ingeschaald in Oriëntaalse geuren met vooral een karakterisitieke kruidige, honinggeur.

Topnoten: Granaatappel, roze peper en exotische kruiden
Hartnoten: Honing en thee
Basisnoten: Wierook, cipres en patchouli

Chopard miel d'arabie parfum

De geur komt in een prachtig geschenkdoosje en in een fluwelen zakje. Echt een puur luxegevoel als je dit parfum uitpakt.
De flacon is mooi groen en dat weerspiegelt eigenlijk ook de geur enigszins. Het is een uniseks geur en daar ben ik het mee eens. Hoewel de geur krachtig is, merk ik namelijk ook een heerlijke zoete toon van de toegevoegde honig.
Voor mij ruikt de geur naar een groen en weelderig bos vol met prachtige planten en de geur van was uit de bomen. Hij opent iets mannelijker en wordt wat zachter naarmate de tijd verstrijkt.
Ook ruik ik de patchouli goed in de geur. Een heerlijke geur die ik als plantenliefhebber ook zeer kan waarderen!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Chopard miel d'arabie parfum

Deze geur van Chopard is verkrijgbaar bij Douglas!

Prijs:

  • Chopard – Miel D’Arabie EdP €305 (100ml), maar nu met 20% korting voor €244

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May