Sinds ik de parfums van Valjues heb geroken wil ik vrij weinig anders meer. Ze leggen de lat namelijk erg hoog. Ik ben gek op parfums en heb een heleboel staan én geroken. Maar deze staan toch echt in mijn top 5. Wil je weten waarom? Kijk dan even verder.

Valjues niche parfum review

VALJUES

Valjues heb ik sinds kort leren kennen. Mijn vriendin Shaima droeg de geur en ik vond hem zó lekker, ik moest weten welke parfum dit was.
Het blijkt Valjues te zijn, een merk uit Duitsland. Opgericht door Jenni en Heidi, zij wilden een merk oprichten zoals zij dat wilden volgens hun eigen waarden. Zij zien een parfum namelijk als een uiting van de eigen persoonlijkheid.
Alle geuren worden met de hand gemaakt  en zijn veganistisch.

De parfums worden allemaal bodyscents genoemd en zijn een Eau de Parfum met een zeer hoge longetivity. Ze blijven echt de hele dag goed ruiken en blijven het karakter dat ze vanaf het begin zijn. De flacons zijn mooi en clean, niet heel erg bijzonder, maar hebben een prachtige houten dop als detail!

6 | SIX WHIPPED & CREAMY

Valjues niche parfum review

Ik begin met 6 | SIX Whipped & Creamy, simpelweg omdat dit het eerste cijfer is in de reeks.
Douglas beschrijft de geur als volgt:
Afrodisiacum, pure vanille krijgt een rokerige diepte in combinatie met oudh en ambergrijs zonder het minimalistische moderne VALJUES-karakter te verliezen. Ze beschrijft de momenten waarop je de meest vrije versie van jezelf bent, los van alle conventies en regels. Een geur voor de meest intieme momenten, de meest rebelse, en voor de dagen dat je je wilt herinneren hoe ze zich voelden. 

Topnoten: Een geur waarbij we het hoofd uitschakelen
Hartnoten: Moderne kasjmiertinten en ambergris
Basisnoten: Vanille, suikerspin, oudh, seksuele spanning

Ervaring: Dit is de zwaarste geur van alledrie en begint met de rokerige geur die ook wordt omschreven. Omdat er ook oudh in zit is de karakter van de geur wat dieper en is dit voor mij echt een geur voor in de avond of in de winter.
Na het rokerige aspect komt de vanille goed naar boven en ruik ik ook de suikerspin! Heel bijzonder om een zwaardere geur te combineren met suikerspin, maar het was een goede keuze!

9 | NINE WHIPPED & CREAMY

Valjues niche parfum review
Valjues niche parfum review

Deze 9 | NINE Whipped & Creamy is echt een favoriet. Deze heb ik geroken bij mijn vriendin en ik moest-hem-hebben!
Douglas beschrijft de geur als volgt:

De warmte van je huid straalt als een gouden aura om je heen. Net als vloeibare, gouden honing omringt een sensuele, bloemige geur je. Zachte aanrakingen, de smaak van crème brûlée en een warme bries zorgen samen voor een gevoel van nieuwsgierigheid en een dorst naar avontuur. Afrodisiacum, pure vanille maakt NINE tot een verleidelijke geur zonder het typische relaxte karakter van alle VALJUES-geuren te verliezen.

Topnoten: Zomerse citrustonen en rijpe pruimen
Hartnoten: Iris, poeder
Basisnoten: Vanille, suikerspin, appel, musk

Ervaring: Dit is een hele zoete geur, dus je moet er wel echt van houden! Ik vind het een heel zomerse geur, maar ik draag hem ook in de winter. Want heel eerlijk, is dit nu mijn favoriete parfum gecombineerd met nummer 19.
De geur opent met citrus en iris en langzamerhand komt de vanille en suikerspin ook naar boven. De appel houdt zich iets op de achtergrond, maar toch ruik ik ze lichtjes. De toegevoegde musknoot zorgt ervoor dat het parfum lekker zwoel wordt.

19 | NINETEEN

Valjues niche parfum review
Valjues niche parfum review

Tot slot door naar de geur 19 | NINETEEN. Een andere favoriet die ik heel graag combineer met nummer 9. Toch is 19 mijn allerfavoriet van alledrie de geuren. Hij zit namelijk net tegen het zoete aan maar heeft een lichte zwaardere noot.
Douglas zegt het volgende:

Deze geur brengt de mooiste en meest emotionele herinneringen aan de zomer weer tot leven. De geur van witte bloemen ontmoet de noten van zilte zeelucht om een zomerse en frisse geur te creëren. Want wat is een betere manier om momenten te herbeleven dan met een uniek eau de parfum?

Topnoten: Oranjebloesem, viooltje (cyclamen), zout zeewater
Hartnoten: Iris, lelie en fijne witte bloemen
Basisnoten: Nectarakkoorden van perzik, witte muskus, linnen

Ervaring: Deze geur is zó bijzonder en zó speciaal dat ik het nergens mee kan vergelijken. Ik hou echt van deze geur. De bloemen ruik je, maar overheerst het parfum niet. Daar ben ik al groot fan van.
Het doet me echt denken aan de zomer en ik ruik het zoute zeewater (niet met die vieze vissengeur erdoorheen, maar echt het zilte). Ik ben een strandkind, dus dat verklaar misschien mijn liefde voor deze geur.
Na de zilte geur komt de musk naar boven die de geur lekker zwoel maakt en ruik ik ook linnen, dat me doet denken aan schone was dat buiten hangt op een zomerdag.
De witte bloemen zorgen voor de zachte en niet overheersende bloemengeur, een heerlijke geur die echt de hele dag blijft ruiken. Ik heb in een week tijd trouwens al mega veel complimentjes gehad over deze geur die ik dus heel graag layer met 9 | NINE!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Valjues niche parfum review

Grote kans dat je dit merk nog niet hebt gespot, maar dit wel écht moet gaan doen. Via de officiele webshop kun je ook 2ml samples aanschaffen zodat je kunt kiezen welke geur jou het beste past (let op dit komt dan uit Duitsland).
In Nederland kun je het ook bestellen via Douglas.

Prijzen:

  • Valjues parfums €7.50 (2ml), €37.50 (10ml) en €111(50ml)

 

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May