Heb jij last van een (zeer) droge huid, of juist extra wanneer het kouder wordt? Dan heeft Louis Widmer de meest perfecte producten voor je. Want de Remederm lijn bevat producten die helpen tegen een droge huid én zelfs geschikt zijn bij verschillende huidziekten. Kijk je mee?

LOUIS WIDMER

Louis widmer remederm dry skin review

Louis Widmer is een merk uit Zwitserland dat al sinds 1960 bestaat. Al vanaf het begin stond het merk voor hoogwaardige dermatologische producten die goed door de huid verdragen worden en dit zowel door de gezonde huid als door de probleemhuid. Omdat het merk nauw samenwerkt met specialisten en dermatologen zijn zij altijd op de hoogte van de beste en de nieuwste innovaties.
Fijn om te weten is dat er zo min mogelijk conserveringsmiddelen worden toegevoegd aan de producten, ook houden zij rekening met het milieu en werkt zo duurzaam mogelijk.
Uiteraard is het merk helemaal cruelty-free! Meer artikels over dit merk vind je hier.

REMEDERM LIJN

De Remederm lijn van Louis Widmer is mega uitgebreid en speciaal voor de droge en zeer droge huid. Het bevat dan ook een evenwichtige combinatie van plantaardige oliën en is ongeparfumeerd. Zodat je zelfs met een heel gevoelige huid deze producten met een gerust hart kunt gebruiken. In dit artikel laat ik je 3 producten uit deze lijn zien. Namelijk de douche olie, de gezichtscrème en de lippenbalsem.

REMEDERM DOUCHE OLIE

Louis widmer remederm dry skin review

Deze Remederm Doucheolie is speciaal ontwikkeld voor de droge, ruwe en geïrriteerde huid. Ook is de olie heel geschikt voor kinderen en bijvoorbeeld oudere mensen vanwege de milde werking.
Zo bevat de olie de volgende plantaardige oliën: Bernagieolie, zonnebloemolie, arachideolie, amandelolie, jojobaolie en ricinusolie. Deze oliën werken bij aan het  verzachten van de geïrriteerde huid en/of roodheden en zijn ook uitermate geschikt bij huidziekten. De douche olie werkt hervettend en versterkt de huidbarrière.

Louis widmer remederm dry skin review

De olie komt in een mooie ‘clean’ uitziende flacon waar Louis Widmer om bekend staat.
Volgens mij heb ik de geparfumeerde versie, want hij ruikt érg lekker! Ik krijg een beetje een baby vibe van de geur. Schoon en zacht. Gelukkig voor mij, want eerlijk gezegd hou ik juist van lekkere geurtjes in mijn producten. Na onderzoek zie ik dat de doucheolie inderdaad licht geparfumeerd is.
Deze variant is dus wel geparfumeerd maar prima geschikt voor de zeer droge huid.
De textuur is echt een olie en brengt heerlijk en verzachtend aan op de huid. Het schuimt niet en na afspoelen voelt de huid heel zacht en gehydrateerd aan zonder een trekkerig gevoel te geven. Perfect dus inderdaad voor de ruwe en droge huid.

GEZICHTSCRÈME UV20

Louis widmer remederm dry skin review

Het volgende item is de Remederm Gezichtscrème UV20 en is zoals de naam al zegt een crème voor het gezicht, speciaal voor de droge huid mét een SPF20 die de huid beschermt. De crème is zelfs geschikt voor atopisch eczeem.
Het bevat onder andere vitamine A, panthenol, vitamine E, ureum en biostimulatorencomplex, dit werkt versterkend in de diepe huidlagen en zorgt ervoor dat de huid beter vocht kan vasthouden.
Verdere informatie: UVA- en UVB filters, breedspectrumfilters en zinkoxide.

Louis widmer remederm dry skin review

De gezichtscrème is dus ongeparfumeerd en heeft een licht aangename geur, maar vrijwel niet opmerkbaar voor mij.
Qua textuur is de crème echt mega vol! Je hebt maar weinig nodig om het hele gelaat mee in te smeren. Ik merk ook dat de crème redelijk vettig is en niet snel intrekt, maar ik heb dan ook geen hele droge huid. Wel kan ik deze crème goed gebruiken op de droge plekjes van mijn gezicht en lichaam. Daar trekt het wél snel in merk ik (naast mijn neusvleugels, voorhoofd en handen). De crème is dus écht geschikt voor een droge en gevoelige huid.

REMEDERM LIPPENBALSEM

Louis widmer remederm dry skin review

Tot slot is er dan nog de Remederm Dry Skin Lippenbalsem. Dit is een intensieve verzorging voor de droge en gesprongen lippen. Het bevat karitéboter en zuiver plantaardige oliën de huid verzachten en hervetten.
De balsem is verkrijgbaar in een licht geparfumeerde én ongeparfumeerde variant en bevat geen kleurstoffen.
Verder bevat het ook nog vitamine A en E, panthenol, bisabolol, jojobaolie, squalan, cardamine en ricinusolie.

Louis widmer remederm dry skin review

Ik kan hier vrij weinig meer aan toevoegen. Het is een heerlijke lippenbalsem dat écht erg goed werkt tegen zeer droge en/of gesprongen lippen. Hij is namelijk heel vol en vettig, terwijl het wel prettig aanvoelt op de lippen. Zeker in de wat koudere periodes is dit een ideale balsem. Het geeft daarnaast een mooi glansje aan de lippen. Ps. Je kunt er je favoriete lipstick kleur onder dragen :-).

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Louis widmer remederm dry skin review

Louis Widmer is in Nederland verkrijgbaar bij Etos en Da drogisterij. Ze hebben veel producten van het merk in hun assortiment, dus even rondsnuffelen of er iets anders fijns bij zit kun je lekker online óf in de winkel zelf doen.

Prijzen:

  • Louis Widmer | Remederm Doucheolie €21.59 (200ml)
  • Louis Widmer | Remederm Gezichtscrème UV20  €31.10 (50ml)
  • Louis Widmer | Remederm Lippenbalsem €9.50

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May