Vitamine C is natuurlijk dé wonder vitamine die ervoor zorgt dat je weerstand beter wordt en dat je minder snel ziek wordt. Maar wist je ook dat Vitamine C voor de huid heel veel mooie dingen doet? Zo gaat het huidveroudering tegen en zorgt het voor verheldering van de huid. In dit artikel lees je alles over deze vitamine  en je huid!

Madara Vitamine C

VITAMINE C EN JE HUID

We weten allemaal dat Vitamine C goed is voor ons lichaam. Het zorgt voor een goede weerstand en zit vol antioxidanten die je lichaamscellen beschermen. Maar Vitamine C heeft ook heel erg veel voordelen voor de huid. Het beschermt onder andere de huid tegen huidveroudering, het zorgt ervoor dat wondjes sneller genezen en helpt de huid met het aanmaken van collageen.

Dit zijn de voordelen van Vitamine C voor je huid:

  • Het is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen oxidatieve stress. Het beschermt de huid tegen schade door blootstelling aan de zon, stedelijke vervuiling en andere dagelijkse negatieve invloeden die huidveroudering veroorzaken.
  • Het ondersteunt de collageen aanmaak in de huid dat ervoor zorgt dat je huid stevig en elastisch blijft. Ter informatie: Collageen vermindert vanaf je 25e en na je 30e gaat het zelfs nog sneller!
  • Vitamine C verheldert ook de teint en boost de glow waardoor de huid meer stralender, helderder en egaler wordt!
  • Dit wondergoedje gaat de negatieve gevolgen van UVA/UVB stralen tegen dat de zichtbare veroudering van de huid (door de zon en/of zonnebank) vermindert. Ook ondersteunt het de huid bij het herstel van schade door blootstelling aan de zon.
  • Tot slot remt Vitamine C de vorming van melanine in de huid en helpt dan ook goed om pigmentvlekjes en hyperpigmentatie te verminderen en te voorkomen.

Verder is het belangrijk om te weten dat de ene Vitamine C de ander niet is. In skincare vind je dit ingrediënt in verschillende vormen. Zo zijn er vormen, zoals absorbic acid, die sneller oxideren waardoor de werking van de Vitamine C vermindert.
De Vitamine C producten van Mádara zijn gebaseerd op absorbyl glucoside, deze vorm van Vitamine C is zeer goed bestand tegen oxidatie waardoor het haar mooie eigenschappen allemaal maximaal behoudt.
Ook is het belangrijk dat een product dat Vitamine C bevat luchtdicht is en zo verpakt dat er geen licht bij kan komen.

Ook goed om te weten is dat Vitamine C goed werkt met andere antioxidanten, zoals Vitamine E, samen een powerkoppel!

Leuk feitje is ook dat Vitamine C de werkzaamheid van een zonneproduct verhoogt! Een huidverzorgingsproduct dat Vitamine C bevat heeft dus alleen maar voordelen en is daarom onmisbaar in je skincare routine. Hieronder laat ik enkele producten zien met dit wondertje en vertel ik wat ze voor je huid doen!

VITAMIN C INTENSE GLOW CONCENTRATE

Madara vitamine c huid

Ik begin met een prachtig product van Mádara, het Vitamin C Intense Glow Concentrate is een fijn vitamine C gezichtsserum. Het belooft de huid meteen een intense glow te geven en te verhelderen op basis van een complementaire mix van ferulinezuur en vitamine C en E. De toegevoegde ferulinezuur helpt de stevigheid van de huid te verbeteren en de verdediging van de huid te versterken tegen schade door vrije radicalen. De Vitamine C en E verbeteren de teint van de huid en geeft de huid een gezonde uitstraling.

Wat je kan verwachten van deze essence, is dat het de schade door zon en omgeving bestrijdt waardoor fijne lijntjes, hyperpigmentatie en verlies van elasticiteit worden voorkomen.
Dit concentraat bevat bovendien 99% natuurlijke ingrediënten en 13% biologische.

Madara vitamine c huid

Ik heb dit heerlijke serum nu een week lang gebruikt en mijn huid loves it! Ten eerste komt het serum in een handige flacon met pompsysteem. Dit zorgt voor hygiëne én ook dat de Vitamine C optimaal behouden blijft.
Het serum is vrij romig en ruikt ook heel erg lekker fris, ik ruik de citrusvruchten er vanaf!
Ik gebruik het serum het liefst in de ochtend en ik merk na een dikke week al verschil in mijn pigmentvlekjes, waar ik er toch aardig wat van heb op mijn bijna 40e.
Het brengt ook heerlijk aan en is een prima product voor onder de make-up omdat het snel intrekt en geen laagje achterlaat.

VITAMIN C ILLUMINATING RECOVERY CREAM

Madara vitamine c huid

Het volgende product van Mádara is de Vitamin C Illuminating Recovery Cream. Deze vitamine C crème wordt omschreven als een glowbevorderende moisturiser dat een gestabiliseerde vorm van vitamine C bevat. Hierdoor is het zeer goed bestand tegen oxidatie en laat het de doffe en vermoeide huid onmiddellijk opleven. Het helpt daarnaast om hyperpigmentatie en pigmentvlekken te voorkomen.

Bovendien bevat deze fijne crème ook nog hyaluronzuur dat natuurlijk zorgt voor intense hydratatie en bevat het ook extract van zeewier. Dit ingrediënt maakt de huid heerlijk zacht en mooi egaal en geeft de huid een jeugdige frisheid en een prachtige uitstraling.
Ook deze crème bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten waarvan 8% biologische.

Madara vitamine c huid

Deze crème gebruik ik ook iedere ochtend na het serum zodat ik een mooie combinatie van Vitamine C producten met elkaar samen gebruik. Het resultaat dat ik meldde bij het serum geldt dus ook zeker voor deze crème.
De crème is voller en romiger dan het serum. Na het serum breng ik de crème aan over mijn gehele gezicht en ook dit trekt prima in zodat het een mooie basis vormt voor mijn skincare routine before make-up.

SPF EN VITAMINE C

Madara vitamine c huid

Zoals ik al eerder aangaf, zorgt Vitamine C ervoor dat een SPF op de huid nóg beter werkt. Het is natuurlijk heel belangrijk om de huid goed in te smeren met een beschermend product voor UV-stralen. En zeker wanneer het weer wat zonniger wordt.
Deze SPF is perfect te combineren met de Vitamine C producten die ik hierboven heb laten zien.
De Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SF30 van Mádara is voor mij dan ook onmisbaar in de ochtend. Het is een minerale zonnebrand crème die tegelijkertijd zorgt voor een egale finish.

Madara vitamine c huid

Deze formule met unieke plantaardige stamcellen van de noordse drakenkop bevat een ontzettend hoge dosis antioxidanten, beschermt tegen stedelijke vervuiling, beschermt het microbioom van de huid en regenereert de huid. Het helpt alle zonneschade te voorkomen zoals een droge huid, rimpels, pigmentatie, pigmentvlekken en volumeverlies. De getinte crème past zich aan aan de huidtint (zelfs de donkere huid!) en geeft een prachtig egaal effect en is het ook onzichtbaar op de huid voor een natuurlijke én glowy look.

Tot slot breng ik deze SPF aan op mijn huid. Wat ikzelf heel erg fijn vind, is dat het een licht tintje bevat en daardoor de huid ook wat egaler maakt. Toch geeft het geen make-up effect of gevoel, want je voelt niets op de huid zitten. Ook belangrijk vind ik dat het niet glimt, veel SPF producten laten mijn gezicht echt glanzen, dat gebeurt hier niet. Het geeft zelfs een mooie glow. Qua textuur vind ik hem ook erg fijn, het brengt lekker aan over het hele gezicht en geeft totaal geen witte waas. Nog wat concealer erbij en I’m good to go!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Madara vitamine c huid

De Mádara producten zijn te koop bij de webshop van Mádara . Als je toch aan het kijken bent, neem dan even een kijkje bij de lichaamsverzorging producten. Die zijn namelijk ook heerlijk!

Prijzen:

  • Intense Glow Concentrate €42.95 (30ml)
  • Illuminating Recovery Cream €39.95 (50ml)
  • Plant Stem Cell Age-Defying Face Sunscreen SPF30 €29.95 (40ml)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
$

May