Het merk Atlas Argan stond al een tijdje op mijn wishlist om te proberen, want het ziet er niet alleen prachtig uit maar belooft ook allemaal moois.
In dit artikel laat ik je zien wat ik van het nieuwe serum, het rozenwater én de shampoo en conditioner vind. Kijk dus snel verder!

Atlas Argan olie serum review

ATLAS ARGAN

Natuurlijk begin ik met het voorstellen van dit mooie merk. Atlas Argan is opgericht door Saïd Mohammed, hij heeft een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader en is met dit merk terug gegaan naar zijn roots: Het Marokkaanse Sousgebied, want dat is de enige plek op aarde waar de arganboom groeit.
In Marokko is arganolie al eeuwen bekend en wordt het zelfs Marokkaans goud genoemd. De arganolie kan namelijk veelzijdig gebruikt worden, in heerlijke gerechten, maar ook in cosmetica. De olie doet namelijk wonderen voor huid en haar. Bij Atlas Argan staan ze ook bekend om hun 100% groene cosmetica. Dit houdt in dat de ingrediënten allemaal van natuurlijke oorsprong zijn, dierproefvrij én milieuvriendelijk verpakt.
Wil je de winkel eens bezoeken? Dat kan in Leiden! Daar kun je alles ruiken, voelen en smeren.

SECRET D'AFRIQUE

Atlas Argan olie serum review

Dit serum is helemaal nieuw en klinkt al veelbelovend! Secret D’Afrique is een serum waarin je de exclusieve combinatie van argan-olie en macadamia-olie vindt. Je kunt dit serum gebruiken voor de huid, maar ook voor het haar en belooft beiden te beschermen, te herstellen en te voeden.
Belangrijk is dat de olie koudgeperst is (op 30 graden), hierdoor blijven alle regeneratieve voedingsstoffen behouden.

Het serum wordt omschreven als een botanisch actief serum, het is namelijk verrijkt met  is verrijkt met oliën van argan, roos, macadamia, baobab, buriti en marula. Het bevat alle waardevolle voedingsstoffen voor je huid – 8 natuurlijke vitamines, mineralen, antioxidanten, ijzer, vetzuren en omega 3, 6 en 9.

Atlas Argan olie serum review
Atlas Argan olie serum review

Dit serum komt in een prachtige glazen (en grote) flacon met een pipet. Voor mij is een pipetje favoriet want hierdoor knoei je niet én kun je de precieze hoeveelheid van het product goed pakken.
Qua textuur heeft het veel weg van een olie, maar dan zonder de olie-achtige gladheid. Want het trekt echt mega snel in, hydrateert de huid direct voelbaar en maakt mijn huid ook meteen zacht.
Het serum kan gebruikt worden voor de huid (het gezicht én het lichaam) en ook voor het haar. Het is dus heel veelzijdig en functioneel omdat je maar 1 product nodig hebt. Ook heb je maar weinig nodig waardoor je er lang mee doet.
De geur is voor mij altijd heel erg belangrijk en ik vind het serum echt heerlijk ruiken. Ook al ben ik nooit in Marokko geweest (helaas), zo moet het ruiken volgens mij. Een heerlijke zachte en mooie geur die lang blijft ruiken!

BIOLOGISCH ROZENWATER

Atlas Argan olie serum review
Atlas Argan olie serum review

Het volgende product dat ik heb geprobeerd is het Pure Biologische Rozenwater  en wordt omschreven als de perfecte toevoeging aan je skincare routine.
Rozenwater heeft namelijk veel voordelen:

  • Het helpt de huid te egaliseren
  • Het doodt bacteriën
  • Het herstelt de pH-waarde van de huid

Hierdoor is dit wonderwater heel goed voor de acné gevoelige huid en een ontstekings-gevoelige huid. Het zorgt voor hydratatie en kalmeert de huid, de toegevoegde anti-oxidanten helpen bij het aanmaken van huidweefsel.

Van rozenwater ben ik ook al tijden fan, want het is echt heerlijk voor de huid. Ik gebruik dit soort producten het meest in de zomer (lekker verfrissend), maar in de winter is het ook heel goed om te gebruiken in verband met het hydrateren van de huid.
Heel fijn vind ik dat het een spray is, hierdoor is het heel gemakkelijk en prettig op het gezicht aan te brengen. Er komt echt een nevel vanaf waardoor het overal goed terecht komt en er geen druppels achterblijven.
Uiteraard is de flacon van glas en ruik je het rozenwater duidelijk! Geen onnodige ingrediënten dus. Lekker!

SHAMPOO EN CONDITIONER

Atlas Argan olie serum review

Tot slot zijn er nog de mooie shampoo en conditioner die natuurlijk ook verrijkt zijn met het mooie argan olie.
De shampoo is vooral erg verzorgend en bevat geen parabenen en siliconen, wel bevat het kokos en jojoba olie die het haar ultiem reinigen, herstellen en voeden zonder het haar te verzwaren.
De conditioner werkt natuurlijk ook verzorgend en bevat ook geen parabenen en siliconen. Wel bevat het  extra hoge doseringen vitamines, extracten en oliën, wat een perfecte werking op het haar en de hoofdhuid heeft.

Wat ik het allerfijnst vind aan deze shampoo en conditioner is dat het de hoofdhuid ook verzorgt. Ik heb namelijk last van een droge hoofdhuid en daardoor komen er soms wat schilfertjes in mijn haar terecht, niet tof! Deze producten voeden de hoofdhuid ook waardoor deze mooi gevoed en gehydrateerd wordt. De producten zijn lekker zacht voor het haar en reinigen de haren goed. De geur is ook weer heerlijk, je ruikt absoluut de argan, jojoba en een hele lichte kokos geur.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Atlas Argan olie serum review

Atlas Argan is te koop via de webshop, maar is fysiek ook verkrijgbaar in de winkel in Leiden. Het adres vind je op de website. Hier vind je ook alle informatie over de producten en de toegevoegde ingrediënten.

Prijzen:

  • Secret D’Afrique Serum €49.95 (50ml)
  • Biologisch Rozenwater €12.95 (250ml)
  • Argan Premium Shampoo €19.95
  • Argan Conditioner €21.95

 

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer $

May