Als parfumliefhebber was ik natuurlijk mega enthousiast over de nieuwe geuren collectie van Douglas. Ten eerste zijn ze héél betaalbaar, voor 99.9% natuurlijk en ook nog eens bijzonder en niet te vergelijken met andere geuren. Kijk je mee naar de review?

DE NIEUWE DOUGLAS GEUREN

beautiful stories douglas parfum review ervaring

BEAUTIFUL STORIES

De nieuwe geurcollectie van Douglas is Beautiful Stories en vallen onder de clean beauty producten. Ze zijn namelijk gemaakt van 99.9% natuurlijke ingrediënten en daar word ik ontzettend blij van. De collectie bestaat uit vier verschillende geuren en iedere geur drukt een mantra uit die zelfvertrouwen, optimisme en positiviteit viert.

1. CELEBRATE LIFE

beautiful stories douglas parfum review ervaring
beautiful stories douglas parfum review ervaring

De geur waar ik mee begin is Celebrate Life. Dit is tevens mijn favoriete geur van de vier. Deze geur is een ode aan de sensuele ervaring van geven en nemen, aan het kosmische evenwicht in de stroom van het leven. De verslavende geur opent met een heerlijk abrikozenakkoord en sappige, sprankelende bloedsinaasappelolie. In het hart combineert mysterieuze tonkaboon met delicate appelolie, terwijl cederhout in de basisnoot een onvergetelijk, veelbelovend spoor ontwikkelt.

Ik ben fan van witte bloemen en tonkaboon en houd van warme geuren. Daar valt Celebrate Life helemaal onder. Het is een zoete, maar toch krachtige en kruidige geur waarin ik de abrikozen, oranjebloesem en tonkaboon het meest naar boven voel komen. Hij begint wat krachtig en wordt langzamerhand een verleidelijke, zachte en verslavende geur.

2. LIVE THE MOMENT

beautiful stories douglas parfum review ervaring
beautiful stories douglas parfum review ervaring

Live the Moment is een wat stoerdere geur vanwege de houtachtige noten. Het laat je diep ademhalen en aankomen in het hier en nu. Met de verfrissende combinatie van bergamot en zoete mandarijn neemt het je mee naar een Italiaanse zomernacht, om vervolgens rechtstreeks naar Noord-Afrika te reizen in de hartnoot, waar appelolie en rozemarijnolie worden gecombineerd met een basis van de verleidelijke geuren van cederhout en Indonesische patchoeli. Leef in het moment en maak contact met jezelf en de wereld.

Ik vind de geur heel mannelijk openen en in eerste instantie is het totaal mijn geur niet. De cederhout is de eerste noot die ik ruik. Toch, na een minuutje of twee komen de bergamot en mandarijn naar boven die het geheel wat zoeter en fruitiger maken tot ik daarna ook de patchoeli ruik en het geheel wat kruidiger en warmer wordt. Uiteindelijk vind ik het toch wel een lekkere geur maar is hij wel wat krachtig en zwaar voor mij. Als je fan bent van houtachtige en kruidige geuren dan is dit zeker een fijne aanrader voor je. Deze geur doet mij denken aan het regenwoud in de ochtend.

3. WALK IN THE SUN

beautiful stories douglas parfum review ervaring
beautiful stories douglas parfum review ervaring

Walk in the Sun is mijn tweede favoriet. De geur vervoert de verkwikkende kracht van de zon, die je doet opbloeien als de hemels geurende oranjebloesems die, samen met een vleugje citroen, de topnoot zijn frisheid geven. In het hart streelt een lichtgevend akkoord van ylang-ylang en zwarte bes uw zonovergoten huid, terwijl op de achtergrond een akkoord van muskus en tonkaboon een golf van levensvreugde creëert. Verbind je met jezelf en de wereld en je zult stralen.

Dit is een échte zomergeur en ik twijfel of dit nu mijn tweede favoriet of de eerste is. Want hij is echt ontzettend lekker én heel bijzonder.
De ylang-ylang zorgt voor die heerlijke zachte noot, terwijl zwarte bes het fruitig maakt en de muskus en tonkaboon weer krachtig en kruidig. Zó apart vind ik de geur en zó lekker. Dit doet me echt denken aan tropische eilanden en mooie witte stranden met blauwe oceanen.

4. FOLLOW YOUR DREAMS

beautiful stories douglas parfum review ervaring
beautiful stories douglas parfum review ervaring

En tot slot is er nog Follow your Dreams. Ze begint met een frisse, levendige combinatie van zwarte peper uit Madagaskar en citroenolie uit Italië, gevolgd door de kalmerende delicatesse van roos en Egyptische geraniumolie, die een troostende sfeer creëren met een basis van cederhout en witte muskus. Volg je dromen en verbind je met jezelf en de wereld.

Dit is de meeste bloemige geur van alle vier. Vergis je niet, het is geen zoete bloemengeur, maar een heel pittige vanwege de zwarte peper die er direct in terug te ruiken is. De geranium is daarna de meest opvallende geur die gecombineerd met muskus heel zwoel en toch licht ruikt. Een fijne geur dus voor in de zomer die vooral niet te zwaar is, wel bloemig met een klein beetje pit.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

beautiful stories douglas parfum review ervaring

Natuurlijk zijn al deze geuren verkrijgbaar bij Douglas, zowel in de fysieke winkel als online. Mocht je ze toch eerst willen ruiken dan zou ik in store een snuffelsessie te doen!

Prijzen:

  • Beautiful Stories geuren €29.95 (50ml)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May