Er zijn tegenwoordig zo ongelooflijk veel gezichtsmaskers te koop. Voor een gevoelige huid, voor een oudere huid, porie verfijnend, matterend en bijvoorbeeld reinigend.Maskers met verse ingrediënten, maskers met verschillende fruit/groente geuren en maskers die je er in één ruk weer af kan trekken. Bedenk het maar en het masker is te vinden. Ik ben zelf fan van maskers. Als ik iets nieuws zie dat ik nog niet ken dan neem ik dit eigenlijk altijd wel mee. Formula masker

Vaak doen de maskers wat de verpakking beschrijft, maar ook koop ik soms maskers die mijn huid vettig en niet prettig laten aanvoelen. Van de week liep ik in de Kruidvat en mijn oog viel op een opvallende verpakking. Knalroze met een grote tekst op de voorkant. DAAR hou ik van! Lekker roze en lekker hip. Meenemen dus!

De Pores be Pure Mud Mask van Formula 10.0.6 belooft, door middel van de toegevoegde berry boosters, meteen de verstopte poriën te reinigen. De aardbeien en de rozemarijn zorgen ervoor dat onzuiverheden verdwijnen en door het toegevoegde extract van duizendblad laat je huid stralen. De tube ziet er mooi uit en bevat 100 ml. Het is te koop bij de Kruidvat voor €7,99. Het masker ruikt lekker! Een zoete aardbeiengeur ruik ik als ik ik de tube open. Dit is fijn want veel moddermaskers ruiken toch een beetje vreemd, naar modder. Als ik het masker aanbreng dan merk ik dat deze snel opdroogt op mijn huid. Dit is dan ook de bedoeling van een modder masker. Het voelt niet vervelend of trekkerig aan. Ik heb er zelfs wel eens twee uur in huis mee rond gelopen omdat ik het was vergeten….. Wanneer ik mijn gezicht reinig merk ik dat mijn huid zacht aanvoelt en het lijkt alsof de onregelmatigheden minder zijn geworden. Mijn huid ziet er wat egaler uit met een gezonde blos. Daarnaast merk ik dat dit masker mijn huid matteert wat ik ook erg fijn vind.

Zelf gebruik ik altijd een kwast bij het aanbrengen van mijn maskers. Het verdeelt mooier en gelijkwaardiger en ik heb geen last van vieze handen. Daarnaast is het ook nog eens hygiënischer als je ervoor zorgt dat je de kwast goed reinigt na gebruik. Ik heb de kwast van CHI gevonden op bol.com voor €4,99. Voor mij is dit een goede investering omdat ik wekelijks twee keer een masker aanbreng. De kwast heeft geen zachte haren en ik verbaasde mij er eigenlijk over hoe simpel de kwast eruit ziet. Geen luxe uitstraling, het doet mij meer denken aan sauna. Waarom weet ik niet maar dat is het gevoel wat ik bij de kwast krijg. Misschien omdat het van onbewerkt hout is gemaakt. De kwast smeert overigens wel fijn, als ik het masker aanbreng met de stugge kwast dan voelt dit niet stug op mijn huid. Het voelt vrij zacht aan op de huid en ik gebruik de kwast dan ook regelmatig met tevredenheid.

Tool, masker, beauty, verzorging, masker, gezicht

Al met al ben ik tevreden over het masker. Omdat ik een gevoelige huid heb reageer ik vrij snel op heftige ingrediënten. Ik heb hier niets van gemerkt bij het gebruik van Pores Be Pure van Formula 10.0.6. En de prijs is ook aantrekkelijk gezien je er denk ik meer dan 20 keer gebruik van kan maken. Hieronder heb ik een kort filmpje gemaakt waarin ik laat zien hoe ik mijn maskers aanbreng met de CHI kwast. Ik begin altijd in het midden van mijn gezicht (neus en voorhoofd) zodat ik het regelmatig kan uitsmeren op de rest van mijn gezicht. Zo voorkom ik klodders en smeert het masker fijn.

Leuk nieuws. Na de huidige weggeefactie komt er een nieuwe weggeefactie met……. MASKERS! Dus zorg dat je deze website in de gaten houdt.

May