Een flawless huid. Ik zie vaak meiden met een huid waar ik heel jaloers op kan zijn. Een mooie egale teint, geen puistjes, mee-eters of dikke pukkels. Die huid wil ik. Maar die heb ik niet. Ik ben helaas gezegend met een huid die gevoelig is. Puistjes dus. Als ik een crème gebruik die vettig is zie ik grote pukkels verschijnen. Wanneer ik make-up gebruik met een bepaald ingrediënt (geen idee welke) waar ik niet tegen kan, je raadt het al, pukkels.

Garnier

Ik heb zelf een gecombineerde huid. Vette t-zone en de rest is redelijk droog. In hormonale pieken merk ik dat mijn huid nog vetter wordt en dan moet ik dus gaan uitkijken met wat ik op mijn gezicht smeer. Omdat het merendeel van mijn gezicht altijd vet was, kocht ik vroeger crèmes voor een vette huid. Dit werkte voor geen meter. Crème voor een droge huid? HALLO shinyface! Later kwamen er crèmes op de markt die hydraterend werken. Eindelijk had ik gevonden wat voor mij werkt. Hydraterende crèmes zorgen ervoor dat je huid niet uitdroogt maar maakt je huid ook niet vet. Eén van mijn favoriete hydraterende crèmes is de ‘Hydra Adapt’  (€5,99) van Garnier. Dit is een verzachtende crème voor de normale tot gemengde huid. De crème belooft een hydratatie van 24 uur en heeft een herstellend en egaliserend vermogen. Bij mij zorgt deze crème dat ik na het reinigen van mijn huid geen droog en trekkerig gevoel heb. De crème smeert lekker weg en trekt snel in waardoor ik direct na deze crème mijn dagcrème kan aanbrengen. De crème is ook geschikt voor een gevoelige huid wat in mijn geval ideaal is!

Zoals ik al zei, pukkels. De bovenstaande crème laat deze niet verdwijnen en ik heb nog geen enkel product ontdekt die mijn huid écht flawless kan maken. Wel gebruik ik Garnier ‘Pure Active’ (€9,99) als ik een uitbraak ontdek. Ook dit is een crème die hydrateert maar het verfijnt daarnaast de poriën (waardoor natuurlijk weer minder snel puistjes ontstaan), maakt de huid gladder, egaliseert en vervaagt rode plekjes. Deze crème gebruik ik dus in plaats van de Hydra Max als ik merk dat mijn huid wat aan het rommelen is. Wat ik zeker erg fijn vind aan deze crème is dat deze de huid matteert! Wanneer ik de crème aanbreng dan merk ik inderdaad dat het doet wat het belooft. Hierna kan ik mijn make-up aanbrengen en scheelt het mij een hoop afpoederen.

Wat ik heel leuk vind om te vertellen is dat ik deze twee crèmes mag weggeven aan mijn volgers! Het enige wat je hoeft te doen is de pagina van May Cate en het onderstaande formulier in te vullen. Aan het einde van de week, op zondag, maak ik de winnares bekend op de Facebook pagina en hier op mijn blog!

Succes!

Liefs, Mayke

May