Het is weer tijd voor een DIY, nu met kokosolie. Deze rubriek vind ik eigenlijk het allerleukstom over te bloggen omdat het gewoon zo LEUK is! Kokosolie. Momenteel helemaal hip en iedereen gebruikt het weer op een andere manier; om mee te koken, om in te bakken, om beautyproducten te maken en nog veel meer andere doeleinden.

DIY Kokosolie

Omdat Kokosolie zo veelzijdig is zal ik meerdere DIY blogs wijden aan dit product.
Vandaag part 1. Maak je eigen body scrub met kokosolie, suiker en eventueel vanille.
Deze combinatie is GODDELIJK. De kokosolie heeft bijna geen geur dus de vanille kun je erbij doen om de scrub heerlijk te laten ruiken.
Met weinig ingrediënten, dus heel goedkoop, kun je een fijne scrub maken.

Kokosolie

Let’s Go!

Benodigdheden:
– 4 kopjes kokosolie
– 2 kopjes suiker (bruin of wit, wit is mooier qua uiterlijk)
– 10 druppels essentiele olie (vanille)

IMG_2985.PNGIMG_2984.PNGIMG_2983.PNG

Verkrijgbaar bij:
– Kokosolie: Grote supermarkten en natuurwinkels verkopen dit. Laat je niet foppen, kokosolie is geen vloeibare olie. Het zit in een pot en het is uitgehard
– Suiker: Je weet vast wel waar je suiker kunt kopen…..
– Essentiële olie: Deze kun je vaak kopen in winkels als ‘De Tuinen’ en de ‘Bodyshop’. Er is ruime keuze dus als je graag een ander geurtje wilt kan dat natuurlijk ook!
– Een leuke pot, jar of bakje kun je bij Action kopen voor een habbekrats.

IMG_2971.JPG

Let’s mix it:
– Doe de 4 kopjes kokosolie in de blender en laat deze op de hoogste stand 1 minuut aanstaan.
– Gooi vervolgens de kopjes suiker in de blender en zet hem weer aan. Je kunt het beste ‘raw’ suiker gebruiken zodat de scrub beter exfolieert. Alleen is deze suiker vaak bruin en ik wil de witte suiker omdat ik dat mooier vind ogen.
– Gooi vervolgens de 10 druppels olie bij het mengsel en mix dit nog even goed door.

En voila! Het is alweer klaar 🙂 Binnen 5-10 minuutjes heb je goedkoop een leuk en fijn product gemaakt.

IMG_2981.JPGIMG_2982.PNG
De hoeveelheid die ik hier heb aangegeven is genoeg voor ongeveer 4 potten. Je kunt zo een pot kopen bij de Action bijvoorbeeld en deze als cadeautjes weggeven.
Als je het écht leuk wilt doen dan print je nog een mooi etiketje uit die je zo persoonlijk kan maken als je wilt.

Natuurlijk zal ik nog even vertellen hoe ik deze scrub zelf heb ervaren!
Ik heb mijn gehele lichaam gescrubd met een scrubhandschoen én de kokosolie scrub. De scrub is voor mijn huid ruw genoeg om alle dode huidcellen en velletjes te verwijderen. Ik scrub meestal ook wel vrij hard.
Ik scrub mijn benen en mijn bikinilijn altijd voordat ik mij scheer.
Wat mij opviel is dat het scheren echt fantastisch gaat als je je net hiermee hebt gescrubd.
Tip: Spoel na het scrubben de scrub af met water, vervolgens scheer je je benen, oksels, bikinilijn whatever. I promise, nog nooit heb je je zo glad kunnen scheren zonder wondjes of bultjes.

Wat ik ook heb ontdekt is dat de scrub door de kokosolie een soort laagje op je huid achterlaat. Om te kijken hoelang dit blijft zitten heb ik mij alleen afgespoeld met water en geen zeep of gel meer gebruikt.
Na het douchen hoefde ik mij niet meer in te smeren. Dit doe ik namelijk altijd (zomer én winter) omdat ik vrij snel een droge huid krijg. Er blijft een laagje kokosolie op de huid zitten die ongeveer 10 minuten voelbaar blijft tot na het douchen en dan trekt het in je huid. Mijn huid voelde heel zacht aan en ik had geen last meer van witte droge benen. 🙂
Tip: Was je lichaam als je wilt eerst met zeep/douchegel. Spoel je na het scrubben alleen af met water, je hebt een scrub en bodylotion in één gemaakt 🙂

Omdat ik toch erg nieuwsgierig ben heb ik mijn gezicht ook heel zachtjes gescrubd. Ik heb de scrub met kokosolie 5 minuten laten intrekken op mijn gezicht. Na het scrubben heb ik mijn gezicht wél nog even nagewassen met gezichtsreiniger om het vettige laagje te verwijderen (ik heb namelijk een gecombineerde huid en wilde een vette glans op mijn gezicht vermijden).
Na het douchen heb ik mijn gezicht ingesmeerd met de dagcrème die ik dagelijks gebruik. Tot nu toe heeft mijn huid geen gekke reacties gehad. Eigenlijk voelt mijn gezicht als een babybottom!
Tip: Scrub heel voorzichtig je gezicht met de kokosolie scrub. Laat dit vervolgens 5 minuutjes intrekken en spoel het dan af met water. Reinig hierna je gezicht zoals gewoonlijk. Alsjeblieft een dikke vette hydrator voor je huid!

Conclusie: Deze diy is goedkoop en heel veelzijdig. Als scrub, als bodylotion en als hydrator voor je gezicht! Dit was zeker niet de laatste keer dat ik deze scrub heb gemaakt.

Deze scrub is gemaakt met bruine suiker als voorbeeld.

Geniet ervan!

May